Kesä 2017

Kesä 2017 alkaa lomien osalta loppua meidän perheessä. Itselläni on enää 2 virallista päivää ja ensi viikolla meidän perhe on täysin “arki” tilassa, kun lapset ovat PK:ssa ja vanhemmat töissä.

Mutta mitä tänä kesänä on tapahtunut? Kesäkuussa lapset sairastelivat vesirokon alta pois, ja tämä leimasi suuresti tämän kuukauden. Olimme myös silloin vielä arkielämässä jolloin lapset ovat päiväkodissa ja vanhemmat töissä.

Heinäkuussa minä olin kaksi ensimmäistä viikkoa lasten kanssa lomalla ja tämä aika vietettiin saarella. Oli hienoja kelejä(välillä hieman viileää, mutta aurinkoista) että siellä touhuttiin ja oltiin. Seurattiin saunan terassilla olevia lintuja kasvamaan, heitettiin kiviä ja käpyjä mereen, ihmeteltiin luontoa ja eläimiä ja nukuttiin pitkään, mikä on siis todella harvinaista meidän perheessä.

Parina päivänä oli niin harmaa ja sateinen sää että silloin tultiin käymään kotona tekemässä huoltotoimenpiteitä. Kävin silloin myös eräänä aurinkoisena päivänä heittämässä pitkästä pitkästä aikaa frisbee golfia, ja tulipahan myös ostettua oma siirrettävä kori saarelle. Vaikka saarella oli hauskaa oli aina paljon odotettu hetki kun äiti tuli töistä saareen. Saimme myös vieraita saarelle kun minun vanhemmat tuli viettämää päivää sinne ja hauskaa oli. Loistavana seurana lapsille oli serkut jotka myös viettivät aikaa siellä paljon.

This slideshow requires JavaScript.

Viikko 3 & 4 Heinäkuussa tehtiin vaihto jolloin vaimo oli lomalla lasten kanssa ja minä kävin tekemässä lyhyeen pyrähdyksen töissä. Hiljaista oli toimistolla ja kun vaimo jaksoi keksiä ohjelmaa lapsille ja itselleen, olivat he silloin kaupungissa suurimman osan seuranani.

Nyt Elokuussa olimme kaksi viikkoa kaikki lomalla yhdessä. Aloitin loman tekemällä pienen matkan Tammisaareen isäni kanssa kuuntelemaan Totoa ja se oli hauska ilta sekin. Siitä on pitkä aika kun olen viimeksi ollut kahdestaan isän kanssaan tekemässä jotain mistä molemmat tykätään, ja mitä ollaan tehty minun nuoruudessani paljonkin.

This slideshow requires JavaScript.

Yllättävän vähän oltiin saarella, mutta keksimme muuta tekemistä. Oli Angry Birds puistovierailuja, oli käynti Linnanmäellä ja oli sitä sun tätä. Tällöin sain myös lunastettua aikaisemmin kesällä saamani syntymäpäivälahja joka oli risteily kaksistaan vaimon kanssa Tallinnaan. Vaikka sinne oli luvattu ukkosta ja sadetta kävi meillä uskomaton tuuri eikä päällemme satanut ollenkaan.

This slideshow requires JavaScript.

Kävimme myös vaimon ja appivanhempien kanssa Espoo saaristoristeilyllä joka oli hauska ja mielenkiintoinen. Tosin silloin ei sää kohdellut meitä ihan yhtä hyvin kuin Tallinnassa.

This slideshow requires JavaScript.

Vaimon viimeisten kolmen lomapäivien aikana tehtiin niin että lapset sai aloittaa päiväkodin, ja me siivosimme ja järjestelimme kotona kuntoon. Suurimpana muutoksena se että nyt kaksoset siirtyivät pinnasängyistä isojen tyttöjen sänkyihin. Riemu oli valtaisa ja vielä tänään (6pvä muutoksen jälkeen) tytöt kertovat intoa täynnä että nukkuivat omissa uusissa sängyissä. ❤

Koimme myös hurjan myrskyn kun olimme saarella ja se sai aikaan yhden noin 100 vuoden vanhan männyn kaatumisen, mutta onneksi vältyimme mistään rikkoontumisista. Oli siinä kahden henkilön n. 2h työ sitten pilkkoa ja siivota jäljet.

Mutta nyt viimeisten päivien aikana nautin hetken rauhallisuudesta päivän aikana, ja ensi viikosta lähtien alkaa uusi “työvuosi”. Tämä syksy/talvi tulee olemaan todella hurja, suurien muutosten sekä työmäärien kanssa.
Minun kuvia löytyy myös Flickr -palvelusta, sekä Instagramista. 🙂

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.