Kesäloman ensimmäinen viikko

Tänä vuonna minullakin on kesälomaa ja koska päiväkoti on suljettu Heinäkuun, ja vaimon kanssa jouduimme hieman sumplimaan niin lopullinen muoto oli se että minä olen ensimmäiset 2vko lasten kanssa, seuraavat 2vko vaimo lasten kanssa ja sitten Elokuussa olemme samaan aikaan ja koko perhe lomalla 2 vko.

Nyt on ensimmäinen viikko takana ja on todettava että todella hyvin on mennyt. Vaikka tekemistä on aika paljon 4,5v:n, sekä tuplien kanssa (2*2,5v) on liiallisten hermoromahdusten, turhautumisten ja riitelyistä vältytty.

Olemme viettäneet suurimman osan ajasta saaressa ja vaikka siellä ei ole hanasta tulevaa vettä tai sähköä enempää kuin että saa puhelimen ja varavirtalähteen ladattu, on aika lentänyt siivillä. Ruoka on suurimmaksi osaksi tullut grillattua ja kun se ruoka uppoo lapsiin, niin se on aika vaivatonta.

Onneksi myös säät ovat olleet hyvät, vain alkupäivät olivat hieman sateisia ja kylmiä mutta oikeastaan tiistai/keskiviikosta lähtien on kelit vain parantuneet, ja eilen sekä tänään onkin ollut shortsikelit, ihan siellä ulkosaaristossakin.

Niin kylmä vesi kuitenkin on vielä että minulle ei ainakaan tulisi mieleen mennä uimaan, mutta on siellä vaimon veljen perheenjäsenet rohkeneet pulahtamaan.

Viikon aikana tulimme keskiviikkona kotiin suorittamaan huoltotehtäviä (vaatteiden pesua, kylpemistä, kaupassakäymistä) ja silloin yövyimmekin kaupungissa, mutta muuten vaimo on tuonut lisämuonaa. Eilen ja tänäänkin käväisin mantereella hakemassa täydennystä ruokapuolelle.

Onkin ollut hieno nähdä miten kaikki kolme muksua ovat syöneet todella hyvin. Annokset ovat kasvaneet selkeästi.

Tämän viikon uutukainen on myös se että kaksoset ovat jättäneet päiväunet kokonaan pois. Alkuviikosta yritin vielä asettaa heidät nukkumaan, mutta eivät he näyttäneet minkäänlaista merkkiä unitarpeesta. Muutamana iltana on ollut vähän enemmän kitinää ja selkeää väsymystä, mutta muuten ovat kyllä pärjänneet yllättävänkin hyvin ilman päiväunia.

Unista puheenollen kaikki kolme tyttöä ovat nukkuneet öisinkin ihan hyvin, ja nouseminen on siirtynyt jopa 8 jälkeen muutamana aamuna. Todella luksusta meille vanhemmille, erityisesti minulle kun olen ollut lomalla. Vaimo nyt ei ole siitä hirveästi vielä päässyt nauttimaan. 🙂

Nyt kun kelitkin ovat parantuneet ja saaressa alkaa pystyä liikkumaan shortseissa niin nyt alkaa myös kuivaksi harjoittelu heidän osalta. Saaressa ollessa ollaan kutakuin kokoajan ulkona, joten se on vain niin paljon helpompaa siellä opetella kuivaksi, ja samalla tavalla onnistuimme hyvin esikoisen kanssa pari vuotta sitten.

Olen monta vuotta harkinnut frisbeegolf korin ostoa, sellaista jota voi siirrellä mutta jostain järki syystä jättänyt kuitenkin ne kauppaan. Eilen lauantaina tein ostopäätöksen ja kävin sellaisen hakemassa saareen. Kävin myös omani äidin palstalta hakemassa tuoreita hyviä mansikoita jotka kuuluvat kesään. Päätös frisbeegolf korin ostosta oli hyvä, ja se on tuonut niin paljon iloa lapsille. Sekä antanut minulle mahdollisuuden harrastaa vähän kiekonheittoa, kun en muuten ole onnistunut lähtemään radoille heittelemään.

Nyt kuitenkin kone kiinni, kauppaan suorittamaan sitä tehtävää miksi tulin kaupunkiin ja sitten ulos saareen takaisin perheen luo.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.