Semester resa

Denna vecka har det varit resa som gäller till största delen. Måndagen packade vi o ordnade lite där hemma, för det är alltid roligare att komma hem till ett städat hem.

Resan vi alltså gör är till Stockholm. Oraken vi kom hit var den att fast vi båda gjort med Annika flera spelresor hit så har vi inte hunnit turista här. Jag har dessutom varit med mina föräldrar hit som turist men det har aldrig varit intresserat turistande.

Annika har också en sådan detalj i sin bakficka att hon studerar matematik på Stockholms Universitet i 5 år så hon vill besöka gamla platser pånytt. Dessutom ville hon visa mig områden och platserna hon rört sig på och jag var ju intresserad att se dem för Annika har berättat mycke om sina studieår här.

Vi tog in på Scandic hotell som låg nära till var Annika bodde under studie tiden och så gick och åkte vi runt. Saker jag nu fått se har varit var hon bodde, hörnen var hon gjoree vardagliga uppköp och också längre tids handlande. Vi var också o bekantta oss på var hon hade sina föreläsningar. Sen var vi även och se på Bergianska trädgården.

Den sista hela dagen åkte vi in till Stockholm för att gå och se på gamla staden, uppfylla mitt ända önskemål att få gå och äta på Burger King som inte finns i Finland o annars vandra på stan. Vi hittade ett andra minne från denna resa som vi köpte för att inredan där hemma. Dagen innan inhandlade vi 4 tavlor som vi hittade i Solna köpcentrumet. Sen har vi tagit även möjligheten att skaffa svenska barnböcker iom att de inte är så lätta att köpa hemma i Finland.

Resa med ett litet barn orsakar ju lite mera jtmaningar iom att det skall tas i beaktande hennes mat/sov tidtabell, barnvagn skall med mm. Det har i alla fall ändå gått riktigt fint och det som varit jätte roligt och skönt har varit det att Amelie varit på jätte bra humör. Hon har varit glad, lugn och nöjd i majoritet så det har gjort vårt liv enkelt. Det ända som inte riktigt gått fullständigt är sovande, men det kan bero på hettan.

Vi har nämligen haft underbart vädet hela resan. Det har varit sol från molnfri himmel och minst +25 grader hela tiden. Vi har också alla hållits friska och det är ju alltid skönt. I morgon bär det av att börja åka hemåt igen och även denna gång åker vi båt till H:fors.

Skall kanske lägga in lite bilder då jag får den flyttade till datorn då jag kommer hem.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.