Ajatuksia herättävä

Kirjoitetaan se ensimmäinen blogiposti suomeksi niin saadaan se apina karistettua harteilta. 🙂

Luin tässä äskettäin toisern mielenkiintoisen blogipostin jossa käsiteltiin Suomea ja lapsien sekä vanhempien kohtelua. Blogipostin kirjoittaja on vieraillut New Yorkissa ja siellä kohdannut todella positiivista kohtelua, kun Helsingissä on kuulemma lapsiperhe vihaa.

Suosittelen kirjoituksen lukua, mutta varsinkin myös siihen kirjoitetut kommentit.
Blogi löytyy TÄÄLTÄ.

Kun luin tuota postia niin minulle tuli nopeasti vastaan ajatus että tässä vahvasti kategorisoidaan meidät kaikki Suomalaiset, ja maana koko Suomi samaan säkkiin. Itse vastikään vanhemmaksi tulleena niin olen hieman eri mieltä siitä että täällä vihattaisiin lapsiperheitä. Olemme ollut niin mäkkärissä kuin Helsingin hienoimmissa Royal Ravintola ketjun syöttölässä, ja ystävällisiä ollaan oltu kaikkialla. Minulle on myös tultu ihastelemaan tytärtäni julkisessa paikoissa, eikä vain tuttujen toimesta. 😉

En kiellä että tuota bloggarin kirjoittamasta tapahtuisi, ja saattaa hyvin olla että se kohtelu olisi aika ajoin parempi “isossa omenassa”. Mutta missään tuossa kirjoituksessa ei mainita että onko kirjoittaja ollut muualla Suomessa kuin Helsingissä? Myös sellainen tuli mieleen mikä eräs blogin kommentoija kirjoitti että vaikuttaa se oma olemus suuresti myös. Täällä kotisuomessa mennään katuja pitkin suu mutrulla, katse jalkakäytävään ja muutenkin myrtsinä. Mutta katsos suomalaista kun hän lähtee lomalle jonnekin. Tämä synkkä henkilö nostaa sitä päätä (katsoakseen maisemia), on loma eikä työstressi paina joten hymy on selkeästi herkässä. Joten nämä itse tuottamat signaalit ovat täysin eri kuin kotisuomessa pyöriessä.

Tuosta Madventure kaveri kirjoituksesta niin olen sen lukenut ja kyllä varmasti pitää paikkansa hänenkin väittämät. Mutta kysyisinkin seuraavaksi kirjoittajalta että liikkuivatko he matkansa aikana muualle kuin turistien suosimissa paikoissa New Yorkissa? Tämäkin vaikuttaa suuresti saamaan palveluun. Jos menee esim Stockmannille ja seuraavana päivänä esim Espoossa pieneen lähiön ruokaravintolaan niin onko se kohtelu silloinkin aina sama, en usko.

Vaikka tässä hieman kritisoin tuota blogipostia, niin olen kuitenkin sitä mieltä että hyvä se on kirjoittaa tuollaisista kokemuksista. Mikäli kukaan ei asiasta puhu, ei se myöskään parane. Ja pienen tytön isänä niin ehdottomasti haluan että Suomessakin tilanne paranisi nykyisestä.

Joten muistakaamme ottaa huomioon muita liikkuessamme julkisissa paikoissa, oli se sitten Helsinki, Utsjoki, Madrid tai New York. Eikä vain lapsiperheitä, myös vanhuksia ja muita liikuntarajoitteisia. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.