Odefinierbart

Det som mera och mera förundrar mig är hur det verkar vara omöjligt att definiera vad det normala är för babysar. Vår dotter är då dryga 3månader, och ngt som jag hört säkert mera inom dessa månader jämfört med hela mitt liv tillsammans är kommentaren: “det varierar så mycke så man kan inte säga, men det är normalt.”

Jag tycker om statistik och medeltal och liknande informationer, och det som då är det konstiga är hur man inte verkar kunna definiera nära till ngt då det kommer till nyfödda eller babyn. Vår lilla dotter har då haft en lätt kolik, och detta har då varit en sak som orsakat det att man tagit reda på och flumma igenom otaliga internet sidor, disskuterat saken med massor vänner och bekanta, och svaret är mycket varierande. Men att gå till rådgivningen som förälder med sitt första barn, och bara få svar till så gott som alla frågor, “det varierar, men helt normalt” känns lite ogreppbart, för mig iaf.

Som ny förälder skulle man vill jämföra, speciellt om man är osäker och inte kan ruska av det som händer/hänt med ett axelryck. Nu är ju inte frågan om att vår tös skulle ha stora problem med ngt speciellt, hon växer i vikt, i längd och i utveckling “normalt”. Men jag skulle ju så gärna få höra att detta händer åt många andra.

Så min fråga lyder, värför kan man inte hålla en statistik, om, ja allt. 😀

Statistik som kan plockas fram då ngn frågar. Bara för att slänga fram exempel:

  • Hur många gånger behöver man byta blöja på ett barn med åldern mellan 3-4månader?
  • Hur mycket är i medeltal ett barn vaken i åldern mellan 3-4månader?
  • Hur många gånger äter ett barn i dygnet vid åldern 3-4månader?

Detta nu som exempel bara. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.