Atlas miesten edustus uusi tuleminen.

Kesäkuun kahdeskymmenes tänä vuonna, ikävä uutinen ilmestyi, Atlas Vantaa ilmoitti vetäytyvänsä SM-Liigasta. Syynä pelaajapula. Jonkun aikaan tarvittiin suruaikaa, kunnes uutinen uudesta tulemasta julkaistiin 8.10.

Uusi nousu ja henkilöt

Tämä ilouutinen kuului seuraavasti: “Atlaksen miesten joukkue lähtee uuteen nousuun!”. Kutsu kävi vanhoille ja tutuille Atlas pelaajille, ja kutsuun vastasi hienosti 26 pelaajaa.

Atlaksen teemaksi tuli #350, joka tulee siitä että joukkueella on 350 kautta pelattuna yhdessä Atlas paidassa. Joukkueessa vilisee tuttuja nimiä monen monen vuoden takaa, kuten Atlas ikoni Klaus “Klabben” Sarin. Muita pitkän linjan Atlas pelaajia ja aktiiveja ovat Jarkko “Lebe” Lehikoinen, Markus “Maaku” Sjögren, Jani Kivinen ja Jyri “Letku” Lujanen. Tietenkään unohtamatta henkilöitä kuten Nikko Kinos, Kenneth “Snurre” Åstrand, Markus Aalto, Tuomas Witikka, Kalle Bremer, Arto Starck, Niko Vornanen, Karri Näntö ja Juuso Pokkinen. Mutta kutsuun ei vastannut ainoastaan pelaajia.

Päävalmentajaksi astui Teemu “Teme” Kaulio. Fysioksi tuli monen rakastama ja kunnioittama Maria “Maija” Sarin. Kakkosvalmentajaksi vastuun otti Arto Starck, ja joukkueenjohtajavastuun ottivat Jarkko Lehikoinen ja Niko Vornanen. Talousvastuun otti Kalle Bremer.

Uuden nousun tavoite tällä kaudella on selvä, ja se on nousu ykkösdivariin.

Kauden kaksi ensimmäistä ottelua

Miesten kakkosdivarin pelikausi lähti käyntiin vierasottelulla Kirkkonummella. Ottelussa KyIF – Atlas Vantaa, voittajasta ei ollut epäilystä. Atlas oli tyly vieras joka vei voiton murskaluvuin 13-30. Ensimmäinen kotiottelu koitti tänään 26.10, jolloin vastaan asettui HIFK 2.

Ottelu ei tällä kertaan lähtenyt yhtä lennokkaasti käyntiin kuin KyIF ottelussa. HIFK 2 johti ottelua kahdella maalilla ensimmäisen puoliskon päätyttyä (10-12). IFK:n parhaat maalintekijät tässä vaiheessa oli Kimmo Kröger sekä Christoffer Eneberg kolmella maalilla.

Atlaksen paras maalintekijä oli Niklas Koimäki, myös hän kolmella maalilla. Atlas sai HIFK:n johdon kiinni kun pelikello näytti 39min. Tällöin Atlas tasoitti ottelun 15-15 tilanteeseen.

Kolme minuuttia myöhemmin Atlas teki johtomaalin, ja tämän jälkeen HIFK ei enää tavoittanut kotijoukkuetta. Atlas onnistui voittamaan myös tämän toisen ottelun loppulukemin 23-18.

Tämän ottelutapahtuman dramaattisin hetki koettiin, kun urheilutalon palohälyytin lähti soimaan, ja halli lähdettiin tyhjentämään. Syytä tähän palohälyytykseen ei selvinnyt, mutta ollessa automaattihälyytin, urheilutalolle saatiin paikalle palokunta joka tietysti ilahdutti monta lasta kun tulivat valot päällä paikan päälle. Se joka hälyyttimien soidessa kuitenkin nopeasti todettiin oli että kyseessä ei ollut aito oikea palotilanne, onneksi.

Atlaksen seuraava ottelu koittaa 3.11. Hangossa. Kotona Myyrmäessä joukkue nähdään seuraavan kerran 16.11, kello 14:30. Kaikki silloin paikan päälle.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.