Perheen uusi jäsen

Meidän talouteen on tullut uusi jäsen, hänen nimekseen on annettu; Holo. 

Ostimme siis eilen robotti pölynimurin. Arjessa kun on tekemistä ihan riittävästi lasten ja muun talouden ylläpidossa, niin pohdinnan jälkeen ostimme tämän helpottamaan hieman siivoustuskaa. Pienen tutkimisen jälkeen, ja sopivan tarjouksen (normaali hinta 599,90€, nyt 249,90€) löydyttyä päädyimme Samsung PowerBot nimiseen laitteeseen. (mallinumero: VR20J9040WG)

Holo!

Eihän se mikään mahdottoman pieni ole, mutta pienempi kuin itse luulin. En siis ollut käynyt fyysisesti katsomassa näitä kaupassa ennen hankintaa. Ennakkotiedoissa minulla oli seuraavat luulot:

 • Laitteet ovat isot ja kömpelöt
 • Laitteet ovat todella äänekkäitä
 • Laitteet ottavat vain vähän pölyä ja roskaa talteen
 • Laitetta joutuu lataamaan todella pitkään lyhyen toiminta-aikaa varten

Tämä meidän laite pienen latauksen jälkeen laitoin heti testiin yhteen huoneeseen ja siellä se puuhaili itsekseen kiltisti. Kun seurasin sen toimintaa niin huomasin muutamia paikkoja mihin se ei oikein halunnut päästä, eikä se tietenkään ota kaikki kulmia niinkuin perinteinen pölynimuri. Mutta vastapainona, kyllä se meni sellaisiin paikkoihin mihin en uskonut sen menevän. Esimerkiksi kaksosten sänkyjen alle, jotka eivät kuitenkaan ole kovin korkealla, tai ainakaan se ulkoreuna. Sinne se kuitenkin paineli hurisemaan.

Aikaa en ymmärtänyt ottaa silloin ensikokeilun aikana, mutta kun se oli valmis ja palasi itsenäisesti telakalle latautumaan, niin ehkä vähän kauhukseni huomasin kuinka paljon se kuitenkin oli kerännyt roskaa, pölyä ja muuta itseensä. Tänään laitoimme sitten sen siivoamaan kun olimme päiväkodissa ja töissä. Ajastin sen käynnistymään klo 8:30, ja suureksi yllätykseksi 9:10 puhelimeeni tuli notifikaatti imurista, että se on mennyt latautumaan, ja palaa sitten siivoamaan. WHAAAT!?!

Yllätys ilmoitus puhelimessani.

En tiennyt sen tekevän ilmoitusta koska en ollut koti WiFi-verkon ulottuvissa. Tämän ilmoituksen jälkeen jännitys sitten nousi vielä että tuleeko lisää ilmoituksia. Kun mitään ei kuulunut moneen tuntiin kerkesin jo huolestua että laite ei toimi kunnolla, tai se on jäänyt jonnekin jumiin. Tai pahimmassa tapauksessa akku on loppunut ja työ jäänyt kesken.

Vähän vajaa 12 tulikin sitten iloinen uusi viesti: “Auto cleaning completed”. Jeyj, nyt sitten vain jännättiin että kuinka paljon se on saanut imuroitua sekä tietenkin että kuinka paljon se on jättänyt lattialle.

Valmistumisilmoitus puhelimestani.

Saavuimme kotiin koko perhe samaan aikaan ja teimmekin sitten yhdessä kaikki viisi tarkistuksen. Olin aamulla sijoittanut ympäri asuntoa pieniä paperipalloja jotta voin helposti tarkistaa missä kone oli käynyt, yhteensä 13 pientä palloa. Tarkistuksen aikana löysin 4kpl joten hyvällä prosentilla se oli ottanut talteen niitä. Kun sitten tarkistin imurin säiliön meinasi meillä molemmilla leuka loksahtaa auki. Laite oli todellakin imuroinut huikeita määriä pölyä, hiuksia ja muuta likaa. Ei se säiliö ihan tupaten täynnä ollut, mutta jonkun verran lisää olisi mahtunut. Varovainen arvio oli että ehkä se oli puoliksi täynnä. Vaikka niin helposti sitä syyllistyi ajatukseen että “tuossa vielä on”, ja “tuohonkin on jäänyt” jne, niin heti nähtyä säiliön sisällön oli kuitenkin mieli huomattavasti parempi kun siellä oli niin paljon tavaraa.

Laitoin sen kulkemaan kuitenkin uudestaan ja nyt kun se oli piirtänyt karttaa asunnosta, sen liikkeet olivat toisella kierroksella selkeämmät. Kun se jälleen huomasi akun loppuvan, se palasi lataustelakkaan, ja jälleen tuli hienosti ilmoitus että latauksen jälkeen jatkaa töitä. Katsoin säilöön ja jälleen yllätyin määrästä minkä se oli saanut mukaansa.

Arvioni tästä perheen uudesta jäsenest ovat seuraavat.

Plussat:

 • Imuri on käynyt siellä kaikkialla mihin sen oli tarkoitus mennä.
 • Imuri oli poistanut todella paljon tavaraa.
 • Vain 4 “benchmark” pallosta oli jäänyt, kun niitä oli yhteensä 13kpl.
 • Imuria voi itse ohjata mukana tulleen kaukosäätimen tai puhelimessa olevan apin kautta juuri sinne mihin itse haluaa tai tarvitsee sitä.
 • Ajastin on todella kätevä. Sen voi laittaa joko kerta ajastuksena tai jokaiselle päivällä tiettyyn aikaan.

Miinus:

 • Se jätti vähän ehkä liiaksi paikoittain seinän vierestä.
 • Akun kesto voisi olla hieman pidempi
 • Se voisi ottaa kulmat vähän tarkemmin. Mutta kun tähän asennoituu tarpeeksi hyvin jotta tiedostaa että joutuu kuitenkin itse vielä tekemää sen perusteellisen imuroinnin, niin tämä ei ole mikään mahdoton miinus.

Yhteenveto:

Olen todella tyytyväinen hankintaan. 🙂 

 • Se liikkuu sujuvasti ympäri asuntoa.
 • Se menee jopa paikkoihin jossa korkeus vain 18cm lattian ja reunan välissä, eli lasten mm sänkyjen alle.
 • Se ei kulje vain kerran yhdestä paikkaan ja luokittele sen valmiiksi, vaan se menee monen kerran ja poimii jos jotain jäi.
 • Se ei ole liian äänekäs, itse asiassa se on yllättävän hiljainen ja voisi hyvin olla tekemässä siivousta vaikka olisin kotona tekemässä etätyöpäivää.
 • Sen säiliö ei ole liian pieni, vaan sinne mahtuu paljon tavaraa.
 • Sen akkukesto on hyväksyttävä. Meidän 92,5 neliön asunnon se kulkee läpi kahdella akulla, eli yhdellä välilatauksella.
 • Se ei aja seinään päin, ja sitten vasta kääntyy ympäri, vaan pysähtyy ennen estettä ja hidastaa vauhtia ja varovaisesti ottaa siihen kontaktia. Eikä se raahaa itseään estettä vastaan, näin naarmuttaen itseään tai estettä.

Vinkkejä ostajalle:

 • Robotti pölynimurit eivät ole perinteisten imureiden täyskorvaajia, ainakaan vielä. Ne ovat kuitenkin todella oiva lisä arjen siisteyden ylläpitoon.
 • Hankittava laite olisi hyvä olla langattomaan verkkoon liitettävä, jotta saa älytoimintoja kuten ajastimen, etähallinnan ja muuta käyttöönsä.
 • Äänentason tarkistus olisi hyvä tehdä ennen ostoa. Meidän laitteen ilmoitettu äänentaso on 76 dBA joka siis on sopiva.
 • Imualueen/harjan olisi hyvä olla tarpeeksi leveä jotta kone ei junnaa liiaksi edestakaisin asunnossa.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.