Ravintola AlppiTori

Oltiin menossa paikkaa A, mutta siellä ei ollut vapaita paikkoja tarpeeksi joten käveltiin eteenpäin ja vastaan tuli Ravintola AlppiToriin. Tänne siis, koska meillä oli nälkä ja menuulta löytyi  kaikille soveltuvaa.

Ulkoa katsottua paikka näyttää ensin vähän kahvilalta, mutta ulkoseinällä oleva lounaslistaa katsoessa ilmenee että kyllä se ravintola on. Paikan nimi siis Ravintola AlppiTori, ja se löytyy  Kirstinkatu 15:sta.

Ravintola AlppiTori
Ravintola AlppiTori

Meitä lounastajia ohjeistettiin istumaan haluttuun pöytään jolloin tarjoilu alkoi heti raastesalaatilla ja leipäkorilla. Ensimmäinen ajatus vei suoraan suuriin ketju ravintoloihin, kuten Rosso jne jossa on kuivat raasteet odottamassa “salaattipöydässä”. Tässä valmiissa kulhossa oli kuitenkin minun mielestä positiivinen yllätys, sinne oltiin ripoteltu vähän chiliä. Loistavaa! Jos tuota haluaisi vielä vähän parantaa voisii siihen laittaa jotain pientä kostuketta, kuten loraus appelsiinimehua koska vähän rajalla se kävi siihen kuivan puoleen.

Huomio kiinnittyi myös nopeasti pöytään tuotuun leipäkoriin. Leipä näytti, tuoksui ja maistui rehellisesti ravintolassa tehdyksi ja myöhemmin osoittautuikin näin olevan. Todella hyvää tuoretta leipää joka oli vielä jopa vähän lämmintä pöytään tullessa. *njam njam njam*.

Henkilökuntana ravintolapuolella toimi 2 reipasta kaveria jotka oli todella ystävällisiä ja tehokkaita. Ruoka tuli sopivan nopeasti joten ruokaa ei tarvinnut odottaa liiaksi, ja tilaamani Pinaatti- ja ricottajuustotäytteiset canneloonit osoittautui loistavaksi päätökseksi. Pinaatin maku oli pehmeä mutta nousi esille selkesti ja tuore basilika varret toi syvyyttä tähän vegepasta ateriaan.

Pinaatti- ja ricottajuustotäytteiset canneloonit
Pinaatti- ja ricottajuustotäytteiset canneloonit

Ateria oli normaalille syöjälle tarpeeksi iso, minulle, ehkä himpun verran liian pieni. Mutta huomioitavana niin minä olen nälkäinen kaveri ja hyvin harvassa paikassa on valmiit ateriat tarpeeksi isoja minulle.

Sisustus paikassa oli simppeli mutta täysin toimiva, ja seinään kiinipultatuilla selkänojiin oli mukava nojautua ruokaa sulattaessa. Päätimme vielä ottaa kupit kahvia täällä joka nyt oli sitä tavallista kahvia, mutta mukavaa oli että se tuli nopeasti. Jos jotain negatiivista haluaa löytää oli sokerikulho joka oli pöydässä kutakuin loppu, mutta tämä menee jo siis besserwisserin puolelle jos oikein etsimällä etsitään vikaa.

alppitori_5
Minun ottama kuva meni valitettavasti suttuiseksi, joten lainasin kuvaa AlppiTorin kotisivuilta.

Kaikin puolin hieno pieni ravintola johon ehdottomasti palataan pian. Hinta laatusuhde on sitä parasta luokkaa mitä olen pitkään aikaan kokenut, koska hinnaksi muodostui 10€, sisältäenkahvin. Ilman kahvia hintaa aterialle olisi ollut 9€. Joten suuri kiitos Ravintola AlppiTori, nähdään kohta taas. 🙂

Ranking pisteet: 4½ (skaala 0-5)

Puoli pistettä puuttuu juuri siitä raastekuivuudesta sekä annoskoko oli minulle pieni.

Kotisivu * FB sivu * Eat.fi *

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.