Ask for help, they said!

“Kaikki ymmärtää että kaksoset tuottaa enemmän työtä kuin yksi, ei teidän tarvi kärsiä siitä kuitenkin”. “Ei tarkoitus ole että vain selviätte, teidänkin kuuluu elää”. “Kyllä se on kaikkien edun mukaista että saatte apua”.

Näin meille on sanottu. On myös hoettu useammasta suunnasta että on parempi tarkistaa ja selvittää kuin ihmetellä ja mahdollisesti tuottaa lisäongelmia tulevaisuuteen. Mikä näitä kaikkia yhdistää; no se että nämä ovat tulleet kunnan suunnalta tai terveydenhuollon suunnasta. Kaikki ovat katsoneet silmiin ja hokeneet sitä samaa.

Nyt kun sitten aikuisten oikeasti oltaisiin tarvittu apua, niin nyt sitten saadaan märkää rättiä kasvoille ja lausunto muodossa; rasvatkaa ihoa, ja palataan asiaan kun saavat korviketta…SIIS anteeksi MITÄ?

Taustana siis se että meillä on 99% varmuudella saatu itse selville että kaksosemme ovat maitoallergisia, MUTTA tämän lisäksi joku muu aiheuttaa myös ongelmia. Lapsemme eivät ole spontaanisti itsestään ulostaneet…no, koskaan, sen jälkeen kun keskosairaala-ajasta päästiin kotiin (6kk+). Tämän lisäksi meidän molemmilla vauvoilla on todella ikävän näköiset kaulat ja rinnat koska ne kukkivat kuin äitini kasvimaa parhaillaan. Kaksosten itku/marina on ollut toistuva ja jatkuvaa. Kun sitten olimme itse lähteneet selvittämään asiaa, ja todettu tuo maitoallergia jne niin olimme yhteydessä terveyspalveluihin jotta saisimme lääkäriajan, niin ensimmäistä aikaa lykättiin meidtä 2½ viikkoa tulevaisuuteen, vaikka ilmoitimme mistä on kyse. Tähän moni vastaisi että eihän sen ollut kuin “vain” 2½ viikkoa odotusaikaa. Nämä ovat yllättävän pitkät nämä ajat kun lapsilla on selkeää kärsimystä. (kts video alla)

Nyt siis viety lapset lääkärille, joka sanoi lähettävänsä lähetteen allergiasairaalaan, mutta ULLÄTUUS! Kotiin tuli allergiasairaalasta suosituksia jossa oli otettu huomioon vain puolet asioista, unohdettu ne tärkeimmät, ja ohjeeksi annettiin vain kortisoonia 3-5 päivää ja tämän jälkeen saman verran taukoa, ja tämä hoitona vain ihooireita vastaan. Ja että palataan asiaan kun lapset saavat korviketta 3-5dl/pvä. Mitään ei kommentoitu ulostamisongelmiin, jatkuvaan huutoon vaikka äiti ja lapset ovat täysin maidottomalla dieetillä.

Kysymyksiä jäi vielä paljon, kuten:

Miksi antaisimme korviketta kun imettäminen toimii?
Miksi antaisimme korviketta kun ne ovat maitopohjaisia, ja mikäli ei ole niin niiden hinnat ilman reseptiä ovat tähtitieteellisiä? Minkäänlaista kommenttia ei ollut itse ulostamisongelmasta, tai siitä että lapset ovat allergisia jollekin toiselle kun maidolle.
Miksi antaisimme lapsillemme jotain joka selkeästi tuottaa suurta tuskaa ja ikävää heille?
Miksi he, alan ammattilaiset eivät hetkauta sormeakaan selvitettäväksi mikä on juuriongelman? Jonkun “kukkivan” kaulan hoitaminen voiteella on vain ongelman osa-lievittämistä, ei ratkaisua.

Se käsittämätön asia vielä oli se että ensimmäisen “raportin” minkä saimme kotiin toissapäivänä oli kuin tyhjä sivu jossa ei ollut mitään muuta kuin tuo meitä raivostattuva teksti salvaamisesta, sekä jonkun henkilön nimi. Nyt odotellaan että saadan vielä joku lausunto allergiasairaalasta jossa toivon mukaan on jotain yhteystietoja, jotta voidaan soittaa ja pyytää lisätietoja tai jatkoselvitystä. Tähän tämä ei jää, koska nyt joudumme auttamaan lapsiamme ulostamaan, jokaikinen päivä. Joudumme selät ja kädet turtuneena kantaa lapsia edestakaisin koska muuten he huutavat/itkevät.

En missään nimessä teilaa koko terveysalaa, mutta harmittavasti me nyt olemme vain kohdanneet ne saamattomat meidän polulla, ja kiukkua purkaakseen tuli tämä kirjoitettua.

Alla lupaamani video, ja tässähän siis ei ole sitä pahinta mitä ollaan koettu, koska tässähän ne hengittää välillä, meillä on ollut hetkiä jossa he suu vaahtoen huutavat niin että henki ei kulje, ja välillä se hiljeneminen tulee siinä vaiheessa kun ovat kertakaikkiaan täysin lopussa. Kuva on vinossa, rakeinen ja pimeä, mutta kuvahan ei ole tässä se tärkein, vaan se kärsimyksen huuto jota koemme lapsilta tasaisin väliajoin.

Varoituksen sana että huuto-itkua ei ole kiva kuunnella ja muistathan säätää laitteesi volyymiä ennenkuin painat play nappia.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.