Handis golf 2015

Käsipallo ja Golf, mitä niillä on yhteistä? Molemmissa pelivälineenä pallo, mutta siinä se taitaakin olla.

Jo 19 kertana järjestetty Handis Golf turnaus pelattiin lauantaina 23.5 ja kenttänä toimi tällä kertaa Tapiola Golf. Osallistujia oli tämän vuoden kisassa 29 kpl ja vaikka ei näillä tuloksilla PGA tourille olisi asiaa nähtiin kentällä hienoja suorituksia. Joitain “fore” huutoja kuultiin mutta tärkeimpänä puolena, hyvässä yhteishengessä ja hauskalla yhteistekemisellä vietettiin mukava päivä Tapiolassa.

Caddy
Ainoa dedikoitunut caddy vuoden 2015 turnauksessa.

Mikä minun roolini tässä oli, no ei ainakaan pelaajana, vaan toimin itse caddynä, toisin sanoen, kävelin seurana mukana kierroksen ja viihdytin/ärsytin meidän ryhmän jäseniä, kokonaiset 18 väylää ja 4h 39 minuutin verran. 😉

Ensimmäinen ryhmä lähti liikkeelle jo aikasin klo 9:00. Sää ei hemmotellut turnauksen alussa. Vettä satoi, kovaa tuuli ja moni varmasti mietti itsekseen että onko tämä harrastus tämän kärsimyksen arvoista. Mutta mitä myöhäisemmäksi kello eteni sen enemmän alkoi takit ja välipaidat poistua pelaajilta, ja ainoalta caddyltä ja hymyjä alkoi esiintyä kasvoilta. Ensimmäisen ryhmä jäsenet olivat 2*Blomqvist ja 2*Ekström.

2*Blomqvist & 2*Ekström
2*Blomqvist & 2*Ekström valmiina lähtöön kurjassa kelissä aikaisin aamulla.

Itse toimin ryhmässä 8 pelanneessa Miro Korjan caddynä ja hyvä näin. Vaikka piikkejä lensi edestakaisin, ja huonoa huumoria ylläpidettiin ammattilaisten tasoisesti, oli lajiin perehdytys hyvä. Tämän jälkeen ehkä ymmärrän hieman paremmin tämän lajin sääntöjä ja viehätystä, vaikka jonkun verran jo osasinkin ennen lähtöä. Caddyn hommahan on loppujen lopuksi mennyt helpoksi kiitos bägikärryjen, nehän rullaa niin kivasti hyvin hoidetulla kentällä. Ennen kierrosta ajattelin vetää Mirolle “Bagger Vance” (kts. IMDB) tyylisen guru ohjauksen, mutta se jäi vielä odottamaan tulevia kertoja. Tosin tässä ryhmässä mukana ollut pitkän linjan ex käsipallotuomari Jan Ruys näytti PRO-asennetta kurvaillessa golf-auton kanssa, jättäen meidät kävelijät hönkimään pölyä hänen takanaan.

Niinkuin tuli aikaisemmin esille, keli ei ollut mikään mairitteleva lähtiessä kierrokselle, ja ensimmäisten 4~5 väylän verran, mietin jos tämä mukaan lähteminen oli niin hyvä idea kuin miltä ennakkoon ajattelin. Hauskaa kuitenkin loppujen lopuksi oli ja kaikkien pelattua kierroksen löydettiin uusi mestari, joka vei pystin kotiin.

Seppo Sarnola
Seppo Sarnola

Voittajaksi kruunattiin Seppo Sarnola, 34p. Toiseksi tuli Martin Olsson, 33p ja pronssin vei Kimmo Helaskoski, 28p. Kierroksen yhteydessä pelattiin myös muita pikku skaboja. Näiden voittajat alla.

Paras scratch: Miro Korja, 83 lyöntiä
Paras nainen: Maarit Vaenerberg, 25p
Lähimmäs lippua: Christer Ahlberg, 2,47m
Pisin drive: Miro Korja, n. 205m
Taistelija palkinto: Kraxen

Handis golf joka pelataan reippaalla huumorilla, päivitellen menneen kauden käsipallo-huhuja, arvosteluja, ihmetyksiä ja ihailuja sekä tietenkin mukavan yhteisolon merkeissä, toivoo tulevaisuudessa että lisää pelaajia saataisiin kasaan. Nyt on myös muutenkin uusia tuulia kun uusi vetäjä on tälle saatu. Tänä vuonna päävetäjä oli Miro Korja joka varmasti tulee jatkamaan hienoa työtä. Mutta kuka on Miro Korja ja mikä on hänen golf tausta ja tulevaisuus. Monihan tuntee tämän IHF tuomaristatuksen saaneen kaverin kentiltä niin ex pelaajana kuin tosiaan myös tuomarina.

Miro Korja
Miro Korja

Budbuda blogi kyseli hieman kaverin kuulumisia näin kisan jälkeen.

Olet tänä vuonna järjestänyt Handis Golf turnauksen, miten päädyit tähän tehtävään?

Olen osallistunut nyt 4-5 vuotta Handis Golfiin. Pari vuotta sitten entiset järjestäjät halusivat jo että jos ottaisin vetovastuun Handis Golfista. Tuolloin työtilanne ja kaikki muu oli hieman epäselvää vielä, niin jouduin kieltäytymään. Viime vuonna sitten oltiin Hangon kentällä pelaamaassa ja Åströmin Claes kyseli minua että voisinko ottaa vetovastuun. Joten lupauduin että otan tehtävän vastaan.

Olet itse aika intohimoinen golf-pelaaja, kauan olet pelannut ja mikä on sinun HCP, ja mitkä ovat tavoitteesi golf-pelaajana?

Minulla on ollut on-off suhde golfiin. Aloitin alunperin noin 12-14 vuotiaana. Pelasin siihen aikaan meidän mökin viereisellä kentällä aina kun olimme vanhempien kanssa sielä. Sitten kun käsipallo vei enemmän aikaa, niin golfin pelaaminen loppui reiluksi viideksi vuodeksi. Kun loukkaantumiset alkoivat rokottaa pelaajan uraa ja tein siirron tuomarointiin, niin aloitin uudestaan golfin peluun. Tällä hetkellä tasoitukseni on 4,3 lauantain kisan jälkeen. Haave olisi että pääsisi katsomaan että minne asti riittäisi rahkeet golfissa. Mutta tällä hetkellä se on rakas harrastus mitä pelaan niin paljon kuin mahdollista kesäisin.. 🙂

Kuinka järjestelyt  onnistui ja onko näin turnauksen jälkeen nyt jo jotain asioita joita koet että voisi parantaa?

Järjestelyt onnistuivat aika mukavasti. Suuri kiitos Tapiola Golfille että päästiin heidän kentälle pelaamaan meidän kisa. Aina on asioita mitä voisi parantaa, ja niitä on tässä jo mietitty lauantain kisan jälkeen. Yksi mikä olisi erittäin mukavaa, olisi että saataisiin aktivoitua paljon enemmän pelaajia mukaan.

Kuinka kauan Handis Golf turnauksia on järjestetty?

Tämän vuoden kilpailu oli järjestyksessään 19:sta. Eli ensi vuonna olisi tiedossa 20 vuotinen juhlakilpailu. Katsotaan mitä mukavaa keksitään ensi vuotta varten.

Miten oma pelisi sujui tänä vuonna handis golf turnauksessa?

Oma peli sujui ihan mukavasti ailahdellen. Ei ainakaan tullut tylsää yhden tuloksen korttia vaan korttiin mahtui birkusta tupla bogiin kaikkea.. 🙂

Terveiset golffia pelaaville käsipallo ihmisillä?

Olisi erittäin mukavaa nähdä paljon enemmän käsipalloilevaa kansaa mukana kilpailussa! Varsinkin nuoremmat käsipalloilijat saavat aktivoitua! Nauttikaa kesästä, nauttikaa pelistä ja oikein hyviä lyöntejä kaikille!

Itse haluaisin kiittää järjestäjiä mukavasta tapahtumasta sekä omaa lähtöryhmää hyvästä seurasta.
Koska nyt caddyn tehtävät alkavat olla hallussa niin korkein tarjoaja voi hankkia minun palveluni ensi vuonna omakseen. 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.