NSM finaali #5, se ratkaiseva

0-1 –> 0-2 –> 1-2 –> 2-2 ja sitten viides ja ratkaiseva finaali. Luokattoman alun jälkeen HIFK pelasi veitsi kurkulla ja tasoitti puntit, ja mestaruudesta pelattiin all-in yhdessä ottelussa. Huikeeta!

Tunteet ovat käyneet kuumina ja SoMe laulanut mielipiteitä, tulkintoja, kuvia sitten sunnuntain neljättä finaalia. On harmiteltu milloin tuomarityöskentelyä, väärinpuolustavia ja rumasti pelaavia pelaajia. Kaikki näkee punaista 😉 ja riippuen seuralasien väristä, vastustaja on tehnyt milloin mitäkin väärin. Mutta näinhän se on kaikissa lajeissa, eikö? Nostan hattua pelaajille jotka ovat pysyneet muutamaa poikkeusta lukuunottamatta asia linjalla, ja tsempannut toisiaan, faneja ja tehnyt paljon hyvää mainosta kaikista mutta varsinkin ratkaisevasta pelistä. Antaa fanien, katsojien ja toimittajien, ja muiden hoitaa spekuloinnit ja harmittelut, nehän siitä tykkäävät ja toivovat nostavan tunteita pintaan.

Finaaliotteluiden pyöritystä on ollut niin paljon että toinen pronssiottelu vähän hävisi ja jäi pimentoon, sehän pelattiin maanantaina 27.4. ja sen voitti Sjundeå IF, näin lunastaen pronssin yhteistuloksella 48-35, oikein paljon onnea heille!

Kauden 2014-2015 pronssia voittanut Sjundeå IF
Kauden 2014-2015 pronssia voittanut Sjundeå IF

Viides ja ratkaiseva peli lähti tasaisesti käynnissä eikä kummastakaan joukkueesta ollut viestejä nähtävissä että sillä olisi henkinen ylivoima. Pallo poltteli molempien käsisissä ja helposti huomasi että ajoitukset ja ratkaisut olivat hermostuksen takia vähän pielessä.  Aikaan 12:24 peli oli vielä tasan mutta tämän jälkeen HIFK, ja varsinkin Johanna Hilli yritti pientä irtiotta. Eroksi tuli 3 maalia. Tästä johdosta kotijoukkue piti kiinni aina aikaan 22:29, tällöin Anna Lindholm teki tasoittavan maalin tilanteeksi 10-10. Syy että HIFK menetti johdon, ja jopa joutui altavastaajaksi oli maaliton jakso, joka oli ehkä himpun verran yllättävän pitkäkin. HIFK nimittäin ei saanut maalia aikaiseksi aikojen 18:22 ja 27:44. Tänä aikana Dicken rankaisi neljästi.

HIFK sai itse asiassa ensimmäisen puoliajan viimeisen 11min 38sekunnin aikana aikaiseksi vain yhden maalin. Puoliaika tulos 11-12 on suurimmaksi osaksi HIFK:n hyväksi kiitos Kajsa Westerlundin takia. Kun hyökkäys ei toiminut oli sentään Westerlund hereillä ja 4 tärkeää torjuntaa, jotka ainakin piti tilanteen tasaisena.

Toisen puoliajan alussa joukkueet olivat jälleen tasaisia ja pientä piristymistä oli havaittavissa HIFK:n leirissä koska jälleen he onnistuivat ottamaan eron kiinni ja menemään pari maalin johtoon (15-13). Tämä ei kuitenkaan ollut ratkaisun alkua koska Dicken kuroi eron kiinni (16-16) jälleen. Ajassa 46:11 peli oli tasan 19-19 ja tästä Dicken aloitti taistelun toden teolla. Neljässä minuutissa vieraat repivät kolmen maalin johdon, ja tästä ei HIFK enään kyennyt palaamaan. Dicken repi eroa suuremmaksi loppulukemat kirjattiin Dickenin hyväksi 24-29.

Näin Dicken huippu jännittävän finaalisarjan päätteeksi kruunattiin Suomen Mestariksi kaudella 2014-2015!

dicken-sm-mestari

Tämä oli Dickenin ensimmäinen mestaruus 20:een vuoteen, joten mitalit maistui varmasti erittäin makealta joukkueelle sekä seuralle.

Ottelun ehdottomia ratkaisijoita Dickenin hyväksi oli todella hyvin pelannut Sofia Lindholm maalissa tehden 21 torjuntaa, sekä vasen laita ja joukkueen kapteeni Anna Lindahl. Lindahl joka paukutti ottelussa loistavat 8 maalia. (Anna Lindahlin esittely Finnish Ladies Handball kirjoituksessa)

Anna Lindahl (Dicken)
Anna Lindahl (Dicken)

HIFK:n selkeät valopilkahdukset olivat jälleen Kajsa Westerlund maalissa joka teki tukun loistavia torjuntoja, sekä huikeat 9 maalia paukuttanut Johanna Hilli. Vaikka tässä ratkaisevassa ottelussa häviö tulikin taisteli HIFK todella hienosti niin pitkään kun jaksamista riitti. Dickenin puolustus saatiin välillä avattua todella hyvin, ja taisteluasennetta löytyi myös pelaajista, sen näki hyvin.

Syitä voiton lipeämisestä sormien välistä HIFK:lle oli varmasti se että heillä on ollut repaleinen kausi kun loukkaantumisia on tullut paljon ja tärkeitä pelaajia, joka vielä meni pahempaan suuntaan kun finaalisarjassa vielä 2 lisää tippui pois kun heitä olisi tarvittu. Tämä viiden ottelun ottelusarja ja varsinkin se raskas viides ottelu vain neljällä pakilla. Muita syitä on varmasti se että ratkaisut olivat kovin vaisuja. Ohiheittoja HIFK:lle tuli ottelussa 12 kpl. Ohiheittojen syitä on monta mutta itse reagoin siihen että ne olivat puolittaisia tilanteita mihin mentiin usein “puolivaloilla” tai empien.

Vaikka häviö tuli ja se tuskin maistuu yhtä makealta alkuun voi HIFK olla hyvin mielin minun mielestäni. Kausi on ollut pitkä ja raskas kakkineen loukkaantumisin ja onhan heidän 2000-luvun tulos saldo todella vakuuttava.

Todella huomioitavaa on tunnelma joka on vallinnut kaikissa finaaliotteluissa ja jos joku on saanut tästä hyvää mainosta on se koko naisten SM-liiga. Katsojia on ollut halleissa huikeat määrät, ja katsoja määrä on ollut Youtube striimeissä todella vakuuttava.

Katsojat otteluissa sekä striimissä:
*striimi luvut ovat otettu 29.4.2015, n. klo 9, joten luvut kasvavat vielä.

Ottelu 1: 414 – 906
Ottelu 2: 548 – 770
Ottelu 3: 507 – 891
Ottelu 4: 549 – 1400
Ottelu 5: 851 – 1485
Yhteens: 2455 – 5452
* Striimin luvuissa siis sekä suoratoisto- että tallennekatselu.

Nyt kaikki pelaajat, joukkueenjohto ja taustaryhmät saavat juhlia, rauhoittua ja levätä hetken jonka jälkeen katse alkaa siirtyä siihen elintärkeään kesäharjoitteluun ja ensi kauteen.

Finaaliottelu huomioitu hyvin mediassa:

Ottelu striimit:

Kausi 2015-2016

Dickenille on tulossa uusi valmentaja, joten mielenkiintoiseksi jää nähtäväksi miten tätä menestystä saadaan jatkettua. Uusi valmentaja Thomas Hivert saa ainakin hyvin yhteen hitsatun

Sofia Lindholm lopettaa huipulta.
Sofia Lindholm lopettaa huipulta.

joukkueen joten sillä puolella ei pitäisi olla ongelmia. Toinen selkeästi vaikuttava tekijä joukkueelle on maalivahdin Sofia “Ia” Lindholmin poistuminen pelikentiltä. Huhut kertovat myös että Ia:n sisko Anna Lindholm, joka viimeisessä finaalissa teki 5 tärkeää maalia on siirtymässä ulkomaille joten sinnekin tarvitaan vahvistusta.

HIFK jatkaa tämän kauden valmennus tiimillä joka on tunnetusti todella kovaa kaliberia, joten tälle puolelle jatkumo on selvä. Toinen asia on sitten pelaajien puolella. Siellä ei ole ilmoitettuja muutoksia mutta vertailuna ei ole myöskään mitään vahvistettua tietoa että ketkä jatkavat.

SIF on myös julkistanut valmentajan ensi kaudelle ja hän on Jan Hagman. Janne joka toimii myös Suomen naisten maajoukkueen valmentajana saa tällä kaudella todella vahvasti pelannut ja tosiaan pronssia voittanut joukkueen, joten jos heilläkin joukkue pysyy kasassa on sieltä tulossa kova nippu ensi kaudella.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.