NSM finaali #1

Yleensä sanotaan että ottelussa on alku, keskivaihe ja loppu, tänään sen voisi kuvailla ennemin muodossa, ottelulla oli alku, ja pelikellon tullessa 12:00 ottelu oli ohi ja sit juostiin loput 48min.

Näitä finaaleita ollaan monessa suunnassa odotettu pitkään. Se kauan odotettu “re-match” viime kauden finaaleista oli kyseessä ja kysymysmerkit olivat seuraavanlaiset:

  • Pystyykö Dicken ryöväämään pisteet HIFK:lta
  • Onko otteluissa tulta ja pippuria?
  • Miten molempien joukkueiden luottopelaajat kestävät paineet
  • Kumpi vie ja kumpi vikisee, vai edetäänkö finaalin arvoisesti tasaisesti

mainitaksen muutamia. Dicken aloitti vakuuttavasti ja vaikka molemmat joukkueet haparoivat oli kuitenkin HIFK altavastaaja heti alusta. Kun Dicken sai pyörät pyörimään oli ottelu ohi ennenkuin se kerkesi alkaa ja kun 15~20 oli ottelusta pelattu pohdiskelin jo että tuleeko Dickenin voitto olemaan maalierolta <10 vai >10.

Se joka tosin on hienoa on se että molemmat joukkueet pystyvät vielä parantamaan peliä, ei pelkästään karsimalla tekniset virheet pois, myös pelillisesti ja se lupaa hyvää tuleviin otteluihin. Vaikka Pirkkola on Dickenin kotihalli on HIFK menestynyt hyvin siellä, ja finaali #2 tulee varmasti olemaan laadultaan parempi peli kuin tämä ensimmäinen.

Yksi yksityiskohta mikä pisti silmään oli HIFK osaamattomuus rikkoa Dickenin 3+2+1 puolustusta. Oli se puolustus tehokas, en sano sitä mutta kyllä luulisin että nämä HIFK:n kokeneet pelaajat olisivat sen paremmin avannut kun nyt. Nyt se pallottoman pelaajan liike oli olematon joka aiheutti sen että 9m pelaajat sisään ajaessa vain sumputti pelin joka aiheutti sen että Dickenillä oli suht helppo homma poimia se terävyys kotijoukkueen hyökkäyksistä. Toinen yksityiskohta joka jäi vaivaamaan oli kotijoukkueen laimeus ratkaisuhetkellä. Kyllä Sofia “Ia” Lindholm pelasi hyvin, ei ollenkaan kunniaa pois häneltä mutta kyllä moni ratkaisu oli kuitenkin kehno.

Nyt toivottavasti HIFK on saanut sen herätyksen minkä he tarvitsivat ja sen “kiintiö häviön” pois alta ja joukkue saa viimeistään sen hengen päälle mikä pitää ollakin finaaleissa. Johanna Hillin poissaolo oli vaikuttava tekijä, mutta ei se ratkaiseva tekijä ollut ja toivotaan pikaista paranemista hänelle jotta IFK leiri saa hänet takaisin kentälle, koska silloin uskon koko joukkueen heräävän aivan toiseen hurmostilaan.

Se mitä Pirkkolan peliareena mahdollistaa on laitojen tehokkaamman käytön ja tämän ottelun perusteella varsinkin IFK tarvitsee, ja siitä kielii sen että Borgarsdottir-Sandelin jäi täysin ilman maalia, Kathlen Ax sai aikaiseksi vain yhden.2015-04-14 @HIFKdamhandboll

Mutta tämä ottelu on pelattu ja nyt katseet kohti tulevaisuutta ja tulevia otteluita. Tiistaina 22.4. pelataan jälleen NSM finaaleita ja silloin varmasti pelin luonne, laatu ja lopputulos on hyvin erinnäköinen. Joten kaikkien Pirkkolaan kannustamaan omaa suosikkijoukkuetta menestykseen.

Linkit:

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.