Déjà-vu

Ihan kuin tulevat NSM finaalien osallistujajoukkueet olisi kohdanneet aikaisemmin…ainii, niinhän ne ovatkin. Viime kaudella finaaleissa.

Tiistaina ne alkavat, ne ottelut johon kaikki NSM sarjaan osallistuvat joukkueet ovat tavoitelleet koko runkosarjan, eli finaalit. Tänäkin vuonna finaaleissa nähdään siis HIFK ja Dicken. NSM

Viimeksi HIFK voitti suoraan kolmessa ottelussa lukemin 24-22, 30-21 ja 34-25 . Silloin Dicken oli todenteolla haastamassa ensimmäisessä ottelussa jolloin loppulukemat olivat 24-22. Tämä jälkeen HIFK voitti ottelut suht selvin luvuin, eli 30-21 ja 34-25. Vaikka luvut antavat ymmärtää eivät ottelut 2 tai kolme mitään täysin läpihuuto otteluita olleet HIFK:lle, mutta ei Dickenillä silloin loppujen lopuksi mitään mahdollisuuksia voittoon ollut. Silloin katsojatluvut olivat 384, 459 ja 464, toisin sanoen yhteensä 1307, joka myös tarkoittaa keskimäärin 435,6 katsojaa / ottelu. Hieno luku, miten tällä kertaa?

Tämä vuoden finaaleihin lähdetään hieman eri ennakkoasetelmista koska runkosarja ei ollut yhtä selkeä alusta loppuun. Ottelut olivat tiukemmassa ja uus-vanha tuttavuus SIF osallistui kärkikahinoihin aivan toisella tavalla, ottamalla runkosarjan hopean itselleen. Kaudella 13-14 HIFK hävisi 2 ottelua, tällä kaudella HIFK hävisi 2 ja pelasi vielä yhden tasan. Dicken sen sijaan hävisi yhden enemmän ja sijoittui kolmanneksi, mutta tämä ei heitä hidastanut, samaan päätökseen he tulivat kuitenkin, eli SM-finaaleihin.

26_Martina_Genberg-3583461386-O
#26 Martina Genberg (Dicken)

Dicken haluaa vieläkin pukea ennakkosuosikin viitan HIFK:lle, ja ehkä se heille kuuluukin, puolustavathan SM-kultamitalia. Mutta muuten uskon tällä kierroksella että Dicken tulee taistelemaan voitosta uudella innolla, ja varsinkin kokeneempana. Jos viime vuonna tässä vaiheessa arvelin että Dicken voitta yhden ottelun niin tänä vuonna uskon että näin tulee tapahtumaan. En siis usko että HIFK sen kirkkaimman mitalin ottaa suoraan kolmessa ottelussa, jos edes ottavat.

Dicken tosiaan omaa vuoden lisää kokemusta, ja ovathan he saaneet vahvistuksia jotka ovat osoittaneet arvonsa. Martina Genberg palasi kotiin Suomeen Ruotsin puolelta, ja Tove Salokivi vaihtoi HIFK:sta Dickeniin. Nämä kaksi leidiä ovatkin tehtailleet 91 maalia yhteensä runkosarjassa (Genberg 57, Salokivi 34), ja varsinkin Genberg tunnetaan härkämäisestä taisteluvimmasta kun hän pääsee ns. “zoneen”.

27-johanna-hilli
#27 Johanna Hilli (HIFK)

Mutta niin on myös HIFK vahvistunut. Johanna Hilli palasi myös Suomeen Ruotsista ja hänet kyllä kaikki naisten käsipalloa seuraavat tunnistavat. Hilli joka tuli vasta vuodenvaihteen jälkeen Suomen kentille on kerennyt paukuttamaan SM-sarjassa 25 maalia viidessä ottelussa. Ja vaikka ei maalimäärä ehkä päätä huimaa, on hänellä pelisilmä joka mahdollistaa maalipaikkoja kaikille oman joukkueen pelaajille, tai no, ehkä hän ei niinkään pelaa maalipaikkoja maalivahdeille, mutta puolustuksessa hän on myös tärkeä ratas HIFK:n pelissä.

Dicken raivasi itsensä finaaleihin puolivälierien läpi ensin voittamalla BK-46:n suoraan kolmessa ottelussa, ja selvällä maalierolla: 102-68. Tämän jälkeen he astelivat voiton nälkäisinä SIF:iä vastaan ja siinä joutuivat neljän ottelun verran taistelemaan maalierolla: 99-77.

HIFK sen sijaan runkosarjavoittajan eteni suoraan välieriin jossa kohtasi Spartan jonka he hoitivat suoraan kolmessa ottelussa maalierolla: 98-69. HIFK:n ottelut eivät olleet läheskään yhtä tasaisia ja herääkin kysymys että ovatko he täysin valmiita tuleviin otteluihin? hifk

Se joka on varmaa on se että Dicken haluaa voittaa aivan uudella nälällä. Jos he sitä kultaista mitalia hamusi viime kaudella ovat he todennäköisesti tuplasti nälkäisempiä tänä vuonna, ei pelkästään sen takia että pääsisivät ottamaan revanssin HIFK:sta, mutta ehkä osin siksi että tämä on heidän päävalmentajan viimeinen kausi peräsimessä, ja samalla omalla tavalla “matkalla SM-kultamitaliin” projektin päätös. Aivan varmasti haluavat tulevaisuudessa myös voittaa kultaa mutta aina se projekti muuttaa luontoaan uuden päävalmentajan kera.

HIFK on myös kärsinyt enemmän loukkaantumisista, ja yhtenä kysymysmerkkinä horisontilla onkin miten HIFK kestää ottelusarjan jos se venyy neljäksi, tai jopa viideksi? Dicken joka on saanut takaisin riveihinsä kauden tärkeimpiin peleihin loukkaantuneen kapteenin Anna Lindahlin on välttynyt loukkaantumisista kauden aikana, ainakin HIFK:ta paremmin. Dicken joka on myös saanut kauden 13-14 maalikuningattaren Anna Lindholmin sytytettyä loppupeleissä, varmasti odottaa tältä oikealta laidalta paljon tehoja. Lindholm teki puolivälierissä ja välierissä yhteensä 42 maalia, ja ottelusarjassa Siuntiota vastaan 24. Hän on nostanut tehoja jatkuvasti loppua kohti mentäessä. (SIF ottelut: 4, 5, 7, 8 maalia) logo-dicken

HIFK tulee varmasti nojautumaan paljon tuttuihin ratkaisijoihin, Linda Cainberg, Lotta Kulju, Ida Väyrynen, Kathlen Ax:iin nyt mainitakseni muutaman. Mutta mielenkiintoiseksi jää kuinka paljon palloa siirretään Johanna Hillille ja kuinka rohkeasti muut tekevät päätöksiä, vai oletetaanko että Hilli pelinrakentelulla ratkaisee ottelut?

Jos jostakin voi olla varma, on se että ottelut aivan varmasti tulevat olemaan täynnä tunnetta, taistelua, tuuletuksia ja kaikki muu joka kuuluu kauden tärkeimpiin otteluihin. Suosittelenkin että kaikki menevät paikan päälle kokemaan tätä naiskäsipallon loistoa, tunnustaen oman seuran värejä ja railakkaasti kannustamaan. Paikan päällä aina parasta!

Mikäli kuitenkaan et pääse paikan päälle, kuten minä, voi ottelut nauttia ilmaiseksi nettistriimin kautta varmasti hyvällä laadulla. Linkki alla.

HIFK finaalit ennakko
HIFK finaalit ennakko video
Dicken finaalit ennakko

NSM finaalit nettistriiminä TÄÄLTÄ

One thought on “Déjà-vu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.