NSM v.45

Vain yksi ottelu tällä viikolla, mutta sitä jännittävämpi. Nimittäin sarja ykkönen ja sarja kakkonen, sekä viime kauden finalistit kohtaavat ensimmäistä kertaa tällä kaudella.

v45 HIFK-DickenHIFK on pelannut tällä kaudella 6 ottelua naisten SM-sarjassa, ja tuloksena yhtä monta voittoa, ja tällä hetkellä maaliero tehtyjen ja päästettyjen välillä on +62. Dicken on pelannut 5 ottelua ja heilläkin on plakkarissa vain voittoja, maalierolla +68. Mielenkiintoisena yksityiskohtana molemmilla joukkueilla tehtyjen maalien suhteen, keskiarvona 34 maalia / ottelu (HIFK 33,8 ja Dicken 34,2). Päästettyjen puolella vastaavat luvut ovat HIFK:lla 24 ja Dickenillä 21.

Toisin sanoen mikäli näiden lukujen suora tulkinta olisi ajankohtainen voittaisi Dicken koska he ovat päästäneet vähemmän maaleja omaan häkkiin. 😉

Seuraavassa kuvassa näemme viivoina tehdyt maalit sarjaotteluissa ja palkkeina päästetyt maalit. HIFK siis pelannut yhden pelin enemmän jnka takia Dickeniltä puuttuu yhden ottelun verran tuloksia. Kuva aukeaa suuremmaksi klikkaamalla.

v45 HIFK-Dicken-2

v45 HIFK-Dicken-3

Jos katsotaan sarjan TOP-10 maalintekijää huomaamme että HIFK:lla on listalla 3 pelaajaa. Linda Cainberg sijalla 2 (54 tehtyä, 6:ssa ottelussa), Ida Väyrynen sijalla 3 (36 tehtyä, 6:ssa ottelussa) sekä Lotta Kulju seitsemäntenä (25 tehtyä, 6:ssa ottelussa). Dickenillä on sen sijaan vain yksi, ja hän on Carolina Böckelman joka on tehnyt 23 maalia viidessä ottelussa. Dicken on omissa uutisissa kertonut että heillä ei ole paria paljon maaleja tehneitä pelaajia, vaan maalit ovat jakaantuneet tasaisesti, ja tämä selittäisi pelaajien puuttuminen TOP listalla. Tässä ottelussa nähdään kentällä myös kaksi kolmesta Lokakuun tähtipelaajista kun Linda Cainberg(HIFK) ja Annikka Näräkkä(Dicken) yhdessä Spartan Inka Jäntin kanssa tienasivat yhtä paljon tähtiä.

Mitä tulee otteluennakoihin verkossa on HIFK tällä kertaa ollut nopeampi kuin Dicken, mutta eiköhän sieltä kohtapuolin vierasjoukkueelta myös tule. Facebookissa löytyy myös eventti mihin voi ilmoittautua jotta varmasti lauantaina muistaa mennä hallille, se löytyy TÄÄLTÄ. Hieman kehitysehdotusta kuitenkin HIFK:lle siitä että tapahtumaan olisi hyvä lisätä myös lippuhintoja. Minä en ainakaan lähde jakamaan tapahtumaa ystäväpiirilleni jos muuta tietoa kun pvm, kellonaika ja osoite löytyy. Plussaa kuitenkin siitä että ovat linkittäneet otteluennakon tapahtumaan. Hassu yksityiskohta on se että vain kaksi joukkueen pelaajista on jakanut tapahtumaa ja lähettänyt kutsuja. Näkyvyyttä tulisi paljon enemmän jos esim kaikki joukkueenjäsenet jakaisivat tapahtuman. 😉

Mitä peliin tulee niin lopputulosveikkaus tulee olemaan vaikea. Dicken joka on niinkuin kirjoitettu satsannut todella paljon puolustukseen, ja tästä suuntaa hanakasti vastahyökkäyksiin. HIFK joka myös on ollut kova vastahyökkäys joukkue on tällä hetkellä, tai ainakin viimeksi kun heidän näin pelaavan, siipirikkoinen. Valitettavasti vajaa puolet joukkueesta on katsomon puolella loukkaantumisten takia, ja näinollen joutuu todellakin tekemään raskasta työtä jos mielivät pitämään pisteet kotona.

Vaikka tästä ehkä saa kuvan siitä että Dicken marssii kentälle, pelailee 60min ja sitten kävelee pois pisteet taskussa, se tuskin toteutuu näin helposti. On kuitenkin muistettava että HIFK on kokenut, sinnikäs joukkue joka on voittanut kaikki omat ottelunsa tällä kaudella. Heillä on todella kovia pelintekijöitä useita jotka herättelevät vaikka unisen karhun kun on kyse SM-pisteistä ja taistelevat viimeiseen asti, ja niinkuin otteluennakossa kirjoitetaan, tämä on tärkeä valmisteleva ottelu europelien varten. Joten tule hallille ja kannusta omaa joukkuettasi menestykseen ja luo ottelulle arvoinen tunnelma. Siitä nauttii joukkueet sekä yleisö.

Lopputulosveikkaukseni: 28 – 26

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.