MMJ – EM2016 ensimmäinen viikko

Miesten maajoukkue aloitti tällä viikolla EM-karsinnat, miten meni?

Ennen itse karsintaotteluita on MMJ pelannut 3 harjoitusottelua äskettäin, 2 Italiaa vastaan, ja yksi Israelia vastaan. Italiaa vastaan pelatut ottelut eivät olleet sillä turnausta edustavalla joukkueella, ja tästä oli tuloksena voitto sekä häviö. Israel peli voitettiin myös ja näin joukkue aloitti KV-viikon. Näkyvyyttä on lisätty huomattavasti liiton sivuilla ja uutisia on tullut tasaiseen tahtiin. Myös mediassa on tulevia otteluita huomioitu, vaikkakin valitettavan liiaksi ruotsinkielisellä puolella. Linkki satoa kirjoituksen lopussa.

Mutta otteluihin

Saksa-Suomi

Kyllä odotetut ajatukset lunastui siitä miten suuri ero on huippumailla vs. Suomella. En siis itsekkään odottanut näkeväni mitään uskomatonta ilotulitusta tai edes voittoa Suomelta, eikä joukkueella hävettävää ole. Mikael Källman sen hyvin tiivisti että kun ei vasenkätistä heittäjää löydy, on peli liian yksipuolista joka aiheuttaa sen että Saksan kaltainen käsipallomaan pelaajat lukee Suomen hyökkäykset helposti pois. Saksan peliä olikin kiva katsoa vaikka nettistriimi pätki aikalailla. Peli oli lennokasta ja laadultaan tarkkaa kuin Sveitsiläinen kello. Teknisiä virheitä ei juuri näkynyt kotijoukkueelta ja valitettavan helposti välillä Saksalaiset kävelivät puolustuksen läpi.

Itseäni ihmetytti yhdessä vaiheessa ottelua se, kun melkein jokaisessa hyökkäyksessä yritettiin syöttää sitä palloa sinne viivalle Ojalalle. Tämän Källmankin huomioi haastattelussa. Toivottavasti Espanjaa vastaan peli laitetaan kunnolla käyntiin ja pallo liikkeelle ennekuin yritetään väkisin syöttää sitä palloa sinne sisään tiiviiseen puolustukseen. Koska jos ei mitään ajoa/liikettä ole ei siellä viivalla ole tilaa, niinkuin voitiin todeta jo tässä Saksaa vastaan pelatussa ottelussa.

Nyt vain nollaus joukkueella, katse eteenpäin ja mieli ylös ja lauantaina Espanjan kimppuun.

Lopputulos: 30 – 18 (19-8)

Suomi – Espanja

Ennakkoon ei juuri kukaan uskonut Suomen mahdollisuuksiin voittoon, tai edes kunnolliseen haastoon. Mutta joukkue teki uroteon ja taisteli, taisteli vimmatusti alusta loppuun. Espanja joka tuli menttaliteetilla: ei hätää pojat, pelataan ottelu pois ja lähdetään kotiin, oli jo alkulämmittelyssä sekavan oloista. Esimerkkinä maalivahtien lämmitelyssä se kun heitot käsiin ja ylös oli töksähtelevää, ja maalivahdit eivät oikein missään vaiheessa saanut flowta päälle. Koko ajan joku nukkuin jonomuodostelmassa.

Suomi roikkui helmoissa kiinni kuin kateellinen pikkuveli joka oli valmis tekemään melkein mitä vain saadakseen karkin. Espanja joka ensin joutui yllättymään taistelevasta Suomen joukkueesta, turhaantui ja aloitti kitinän, eikä oikein missään vaiheessa saanut sitä kuuluisaa konetta käyntiin. Rutiinin voimalla vieraat käänsivät ottelun itselleen viimeisen 10min aikana. Suomen joukkueen väkevin leijona oli Teemu Tamminen, joka napautti Espanjalaisia sormille 11, kyllä luit oikein, 11 krt. Ja kaikki maalit eivät edes olleet näitä “varmoja” maaleja, vaan seassa oli nättejä riskiratkaisuja myös. Illan hienoin ottelu on oltava Andreas Rönnberg japski syöttö Tammiselle joka lobbaa pallon Sterbikin yli maaliin. Huh kun tuli kylmiä väreitä selkää pitkin.

Tosin tällaisella hetkellä ihmettelen vieläkin sitä miksi ei tämä taituri ole siirtynyt ulkomaille pelaamaan, hän jos joku olisi sinne kuuluva. Myös twitterissä huomioitu Andreas Rönnberg pelasi mielestäni todella hyvän ottelun. Moni tilanne olisi jäänyt haaveeksi ilman Andreaksen todella hyvää peliä. Tästä on hyvä jatkaa ja toivottavasti MMJ saa sen tuen mikä heille kuuluu jotta voivat vakavissaan harjoitella ja pelata harjoitusotteluita jotka lisäävät mahdollisuuksia tulevissa otteluissa.

Lopputulos: 27 – 34 (15-17)

This slideshow requires JavaScript.

Medianäkyvyys:
HBL:

Yle:

Västra Nyland:

Käsipalloliitto:

Kuvia ja muita linkkejä:

EHF:

Näiden lisäksi käsipalloliitto on aktiivisesti myös päivittänyt Facebook/Twitter sivujaan väliaikatiedoilla ja muilla päivityksillä.

Keskiviikkona ilmoitettiin että myytyjä lippuja oli jo 1 600 kpl, perjantaina myyty oli ennakkoon 1 800 ja lopputulokseksi kirjattiin 2 200 kpl kävijää. Ihan ok tulos, mutta ei se mielestäni mikään “wow” tai “tosi hyvä” ole. Kiitos kuitenkin hallissa läsnäolijoille, kannustus oli ainakin läpsyttimien suhteen todella hyvä. 🙂

Hieman jäin kaipaamaan aikaisemmin perustettua Suomen maajoukkueiden kannattajat ryhmältä vähän näkyvämpää roolia. Nyt on ollut kovin hiljaista heidän FB sivuilla ja hallissa ei heitä näkynyt mitenkään kollektiivisesti paikalla. Vaikka tosin oli hienosti läpsyttimet kaikille olisi rummut ja torvet tuoneet lisäääntä ja fiilistä.

Asioita joita ehkä olisin vielä toivonut lisää tähän olisi MJ-iltaan olisi tapahtuman kaltaista tekemistä. Jotain showta, puoliaikatauko skabaa, tai muuta häppeninkiä. Nyt näihin MJ-tapahtumiin on jumahdettu jotenkin tähän “katsojat paikalle, katsotaan ottelu, ja nopeasti pois hallista omiin suuntiin”.
Seuraava ottelu on sitten keväällä, jännityksellä katson jos sinne on jotain uutta tullut.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.