NSM v.44

Neljän ottelun viikko jälleen, ja tällä viikolla tuplaottelut suorittaa Sjundeå IF ja Dicken. viikolla 43 pelattiin vain HIFK – Atlas joka ei ollut mikään ottelu sarjassa “kerronpa lastenlapsille”.

Peli oli suurin osin sekavaa, ja niin kutsuttua “Hawaiji-palloa”. Voittajasta ei ollut epäselvyyttä ja ansaitusti HIFK voiton kotiin. Atlaksesta huomaa kyllä että materiaali on kovin kapeaa kun otetaan pois edelliskauden kantavat voimat, kuten Helaskoski, Kunttu, Anna Jauhiaisen. Eilen oli vielä tämän kauden hyvin aloittanut Isa Jauhiainen katsomossa, joten kovin kokematon oli kentällä esintyneet pelaajat. Mutta pelaamalla sitä tulee lisää joten hyvää tästäkin löytää.

NSM raportti ottelusta
HBL raportti ottelusta.

2014-10-27 @LCainberg HIFK-Atlas

Mutta käännetään katseet tähän viikkoon ja tuleviin otteluihin.

v44 Dicken-SIF29.10. klo 19:00

Kolmen pelatun ottelun joukkueet Dicken ja SIF kohtaavat tällä viikolla keskiviikkona. Dicken joka on suurella keskiarvolla tehnyt maaleja (38,7) per ottelu pääsee näin ehkä ensimmäiseen todelliseen tarkasteluun kun viime kauden pronssijoukkue astuu kentälle vastaan. Tähän mennessä vastus on ollut minun mielestä siitä kevyemmästä päästä joten vertailuarvoa todelliseen sarjatilanteeseen en laittaisi. Siuntiolaiset jotka myös on aloittanut kauden kolmella suoralla voitolla, mutta tässäkin vastustajina ovat olleet samaisesta kevyeemmästä päästä. Erona kuitenkin Dickeniin on se että heillä on tehtyjä “vain” 27,7 / ottelu. Joten näiden keskiarvojen perusteella Dickenin pitäisi pyyhkiä 2 pistettä, kevyeesti.

Mielenkiintoista olisi tietää onko syysväsymystä meneillään vai suunnitellaanko jotai tempausta tausta hiljaisuudessa kun ei Dickenin NSM ryhmässä ole tapahtunut mitään kahteen viikkoon, vaikka yleensä ovat niin aktiivisia siellä. Aikaisempina kausina ollaan jopa törmätty siihen Dicken aikaisin ennen jopa vierasotteluita ovat perustaneet Facebook tapahtumia ei ole tähän otteluun saanut edes tapahtumaan järjestettyä. Olisin melkeinpä luullut että Dicken olisi laittanut kunnon “kampanjat” käyntiin kauan ennen tätä peliä jotta saataisiin katsomot täyteen, varsinkin kun tämän ottelun jälkeen tulee taukoa aina 13.12. asti ennen seuraavaa kotipeliä.

SIF pelaa tällä viikolla kaksi ottelua jotka molemmat voidaan luokitella sarjan huippuotteluiksi. Ensimmäinen tämä Dickeniä vastaan ja toinen sunnuntaina HIFK:ta vastaan. Joten helpolla ei pisteitä saada itselleen. Mikäli SIF tekee järkeviä ratkaisuja hyökkäyksessä ja ratkaisun vastaikkainen puoli on valmiina alastuloon voi Siuntiolaiset ottaa pois Dickenin tärkeimmän aseen, eli vastahyökkäykset. Pahoin kuitenkin pelkään että aivan ei olla tähän varautunut vaaditulla tasolla ja näin Dicken pääsee juoksemaan mistä tykkääkin. Annikka Näräkkä joka on paras maalintekijä punaisten leirissä on tehnyt kolmessa ottelussa 18 maalia, ja hän tulee varmasti juoksemaan samalla innolla kun mitä E-junnuista näkee kun pääsevät kentälle. 🙂

Lopputulosveikkaukseni: 35 – 29

v44 Atlas-Sparta2.11. klo 15:00

Myyrmäestä ponnistava Kotikylän Kimmat saa kotiluolassaan vieraaksi Sparta IF:n. Atlas joka aloitti kauden kahdella voitolla on tämän jälkeen kokeillut ryövätä pisteitä sarjan kolmesta parhaimmasta joukkueesta ja epäonnistunut, selvin lukemin vielä, kun pienin häviömarginaali on ollut -13. Tästä sisuuntuneena he varmasti tekevät kaikkensa jotta lisäpisteitä ei menetetä, eikä varsinkaan omassa kotihallissa. Sparta joka juuri päinvastoin aloitti kauden hieman kompastuen on nostanut osakkeitaan ja voittanut kaksi viimeistä ottelua neljästä.

Spartan parhaat maalintekijät ovat tuttuja nimiä naisten sarjoja seuranneille, toisin sanoen Inka Jäntti ja Sirja Lassinharju. Molemmat leidit ovat paukuttaneet neljässä ottelussa 24 maali, eikä heidän, ja kolmosen välillä ole montaa maalia eroa kun Jäntin siskoksista kokeneempi, eli Sara on tehnyt 20 kpl. Uusi valmentaja Ken Sirenius on kuulemani perusteella tuonut todella paljon uutta tuulta joukkueeseen ja näin saanut tuulta siipien alle. Jännityksellä ja mielenkiinnolla seurataan kuinka korkealle Spartan naiset nousevat ennen joulutaukoa.

Lopputulosveikkaukseni: 20 – 31

v44 SIF-HIFK2.11. klo 16:00

SIF saa sunnuntaina vieraaksi HIFK:n joka on aloittanut kauden  vahvasti viidellä voitolla viidestä ottelusta. Aivan suurvoitosta suurvoittoon ei HIFK ole edennyt kauden aikana, mutta voitot ovat tulleet oikeutetusti. Tämä tulee olemaan HIFK:lle myös todellinen tasonmittaus ja heitä on vaivannut loukkaantumiset, joten helppoa päiväpuhdetta ei ole heillä edessä. Mahdottomuutena en näe että HIFK:n vihreä putki katkeaisi jos Siuntiolaiset saa hengen päälle heti avauksessa, koska puoliaikojen avaukset ovat usein ollut vaikeita Helsinkiläisille.

Mikäli Siuntion IF häviää aikaisemmin viikolla pelatun ottelun Dickeniä vastaan kasvaa heille varmasti todella kova nälkä näyttää mihin pystyvät sarjassa. Saumaahan heillä on kun HIFK vaikuttaa olevan todella siipirikkoinen joukkue tällä hetkellä. Sunnuntain ottelusta kun puuttuivat mm seuraavat pelaajat; Kathlen Ax, Silja Borgasdottir-Sandelin, Amanada Salenius, Rosanna Rouhiainen, Malin Wilén, Annamari Jääskeläinen, Mari Paukku, Hanna Nylund.

Ehkäpä suuntaan auton nokan Siuntiota kohti.

Lopputulosveikkaukseni: 29 – 30

v44 ÅIFK-Dicken2.11. klo 17:00

Åbo IFK ei ole vielä voittotiliä avannut eikä se helpolla onnistu sunnuntain ottelussakaan kun vieraaksi saapuu viikon toisen pelin hoitavan Dickenin. Edelliskausien tapaan maalinteko on levännyt aivan liikaa kahden henkilön harteilla kun Anna Harri ja Matilda Bäcklund ovat olleet maalinteon keskiössä. Tälle kaudelle kuitenkin on noussut uusi tulokas esille kun Maarja Pöldver liittyi ryhmään mukaan ja on jo kolmessa ottelussa tehnyt 15 maalia. Uutinen hänen liittymisestä joukkueeseen tuli 1.10. ja silloin hän samana iltana jo pelasi ensimmäisen ottelun, tehden 4 maalia.

Puolustukseen Turkulaiset tarvitsisi myös enemmän tehokkuutta kun päästettyjen maalien keskiarvo on 31,2. Tällaisella tuloksella tuskin sarjataulukossa huomattavasti nousta. Vielä ei Pöldverin mukaantulo ole tähän pelin osa-alueeseen näyttänyt suurta muutosta, mutta onhan hänelle annettava aika päästä ryhmään mukaan ennenkuin häntä tästä lähdetään syynäämään. Dicken tuskin tekee mitään muutoksi pelillisesti, tai edes huomioi vastustajaa mainittavasti valmistelevassa treeneissä, vaan katsoo täysin omaa peliä ja tulee käyttämään nämä 60min peluuttamaan kaikki. Olisikin mielenkiintoista nähdä jos päävalmentaja Vaskola uskaltaisi laittaa kentälle ne pelaajat jotka eivät yleensä aloita, ja antaisi heidän kantaa vastuuta heti ensimmäisestä pillin vihellyksestä. Mielenkiintoista teksisi siis sen että huomaisiko tämän tuloksissa notkahduksena tai ei.

Tunnettu fakta on että pelikokemus tulee pelaamalla, mutta todellista pelikokemusta tulee silloin kun paine menestykseen on niskassa kun että tulee kentälle kun peli on jo kutakuin ratkennut.

Lopputulosveikkaukseni: 18 – 38

3 thoughts on “NSM v.44

 1. Jani V

  Kiitos blokista, hienoa että joku seuraa ja analysoi naisten sarjaa.

  On hauska lukea ulkopuolisia näkemyksiä kesätreenien onnistumisista, pelaajien tasonvaihteluista, pelin toimivista osa-alueista jne.

  En yleeensä ota kantaa julkisiin blokeihin, mutta tämä bloki alkaa olemaan jo varsin hyvänlaatuinen ja kannustan jatkamaan, ja jos sallit – tuoden oman suolani ja näkemykseni tässä kohtaa.

  Kuten paikallaolleet ovat huomanneet, meillä on lähes aina otteluissa eri aloituskokoonpano läpi runkosarjan. Viime kaudella taisi olla 12 erilaista kokoonpanoa aloituksissa, tällä kaudella vasta 3, kun pelejäkin on ollut vasta 3. Kaikki pelaajat ovat kauden aikana päässeet/pääsevät kyllä näyttämään talenttinsa myös avauskokoonpanossa, vaikka sen merkitys 60minuutin ottelussa on ylikorostettu, varsinkaan kun ottelut harvoin ratkeavat ensimmäisen 10 minuutin aikana. Pääasia että pääsee pelaa, uskaltaa yrittää ja onnistua kentällä, on se sitten ensimmäinen tai viimeinen minuutti.

  Enemmänkin avauskokoonpano riippuu kunkin vastustajan puolustussysteemistä tai kumpi pelaaja nyt sillä kertaa on avausvuorossa (usko tai älä, meillä on jopa pelipaikkoja joissa pelaajat ovat joka toisen pelin avauksessa ja joka toisen tulevat vaihdosta sisään).

  Ymmärrän tietysti näkemyksen että usealle vanhemmalle, katsojalle tai pelaajalle avauskokoonpanopaikka merkitsee tiettyä statusta, mutta itselleni se ei ole ohjaava tekijä tuloksen tekemisessä. Olen valinnut joukkueeseen pelaajat joihin kaikkiin voin luottaa pelillisesti ja he tietävät myös sen eivätkä (toivottavasti) stressaa päätä puhki avauspaikasta, vaan nauttivat pelaamisesta. Pääasia että joukkue voittaa ja kaikki saavat tuntea olevansa osa joukkuetta.

  Ja btw. Olisi vastustajan ali-arvioimista ja valmentajan ammattikunnan häpäisemistä jos lähtisi turkuun (tai muuallekkaan) pelaamaan ilman valmistautumista. Kyllä Turun uusittu 2 viivan pelitapa, Pölvderin heittokulmat, Harrin ensisijaiset finttisuunnat, maalivahtien torjuntatyylit jne ovat jo tässä scoutattu videolta ja näiden tilanteiden hallintaa käymme läpi heti keskiviikkopelin jälkeen. Ja toistaiseksi olemme käyttäneet tehokkaasti koko 60 minuuttia kaikissa peleissä peluuttaaksemme kaikkia, nykyisellä materiaalilla tämä on jatkossakin mahdollista ilman että laatu kärsii.

  • Andy

   Kiitos Jani vastauksesta sekä kannustuksesta. Kiva kuulla että olen päässyt pohjalta hieman nousemaan ja olen jo tasolla “varsin hyvänlaatuinen” mielestäsi. 😉

   Kommentit ovat tervetulleita ja toivottuja, siksi olenkin pitänyt tämän kommentointi mahdollisuuden täällä. Valitettavan harvoin sitä vain tulee.

   Spekulointi on hauska harrastus, ja sitä on helppo tehdä kun ei pääse katsomaan niin paljon otteluita paikan päälle kuin haluaisi. Tämä mahdollistaakin spekuloinnin ja omien mielikuvien rakentelua tilastojen, toisten raporttien, uutisten ja keskustelujen kautta.

   Myönnän käsi sydämmellä että kyllä täällä tulee silloin tällöin kärjistettyä teksteissä, jotta lukeminen luo tunteita, ajatuksia sekä mielenkiinnon lisäämiseksi. Ja tiedän faktana että minun tekstin takia on henkilöitä mennyt hallille katsomaan otteluita vain tarkistaakseen jos kirjoittamani pitää paikkansa. Tällöin voin vain todeta että win-win, niin minulle kuin lajille.

   Tuo peluutuspuoli onkin mielenkiintoinen aihe, eikä vain avauskokoonpanon, tai “peli ratkesi jo” tilanteessa. Siinä kun tiivistyy niin paljon psykologiaa ja taistelua sen puolesta mitä tavoitteita joukkueella on vs. pelaajan kehittymistä, tai nuoremissa ikäpolvissa fair play asioissa.

   Vaikka en tarkoituksella kirjoita mitään “coaching tips” blogia pidä, niin haluan omalta osaltani tuoda ajatuksia, kyseenalaistamista ja haastaa ehkä mahdollisesti tulevaisuuden valmentajia kun siihen mahdollisuus on.

   Toit Jani vastauksessa esille hyviä ajatuksia ja näkemyksiä joita toivottavasti moni lukee, ja ottaa mukaansa mitä parhaakseen näkee. Meitä kun on niin moneksi, ja kukaan ei ole täydellinen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.