Kausi korkattu NSM puolella

Lopputulokset oli arvattavissa ainakin kahdessa ottelussa, mutta se kolmas ja viimeinen tältä päivältä olisi ollut vaikeampi, monelle.

Kausi avattiin Helsingin Urheilutalolla kun HIFK sai ÅIFK:n vieraakseen. Edellisellä kaudella nämä joukkueet koristivat sarjataulukon ääripäät kun ÅIFK oli sarjan jumbo ja HIFK SM-mestarit. Ottelu lähti tasaisesti käyntiin ja Turkulaiset näyttivät pirteiltä. Maaleja vieraat kuitenkin tekivät vain 7m heitoista, mutta peli näytti kuitenkin menevältä. Helsinkiläiset sen sijaan yskähteli ja taisteli saadakseen pelistä kiinni.

Vartin pelin jälkeen HIFK oli kuitenkin jo repinyt 4 maalin johdon ja kun he johtoon kiinni pääsi eivät he siitä enään luopuneet. Ottelusta huomasi kuitenkin että tämä oli kauden ensimmäinen koska teknisiä virheitä oli reilusti, molemminpuolin. HIFK oli kuitenkin terävämpi kaikilla osa-alueilla kun peliin saatiin vauhtia sitä myös oli. Turkulaiset jäi jalkoihin selkeästi ja taisteli vain pelin käynnistämisellä hyökkäyspäässä.

ÅIFK oli kuitenkin huomattavasti pirteämpi kuin viime kaudella ja HIFK:n Linda Cainberg sen myös huomautti twitterissä:

2014-09-13 @LCainberg

 

2014-09-13 15.43.12

Lopputulos: 35 – 17 (14-7)

NSM otteluraportti: http://www.finnhandball.net/nsm/2014-2015/ottelut-2014-2015/hifk-avasi-selvalla-voitolla/
HIFK otteluraportti: http://www.hifk-handball.com/damhandboll/ottelut/pisteet-kauden-avauksesta/
ÅIFK otteluraportti: ei raporttia


Pirkkolassa pelattiin ottelu Pirkkolan “herruudesta” kun Dicken emännöin ottelua Sparta IF:ää vastaan. Itse en ollut paikalla mutta ymmärrykseni mukaan ottelu lähtenyt sielläkin käyntiin samoilla linjoilla kun Helsingin Urheilutalolla. Pientä yskähtelyä kotijoukkueella mutta pikku hiljaa on juonesta saatu kiinni ja revitty eroa. Tässä ottelussa maaliahnein Dickenissä on ollut ehkä pienoisena yllätyksen Jessika Gammals, eikä laidat mihin itse olisin laittanut rahani peliin. Hyvä näin koska tämä osoittaa että Dicken on saanut lisää variaatiota peliinsä.

Spartassa maalikuningattaren, sekä koko ottelun tehokkain maalien suhteen on ollut nuorempi Jäntin siskoksista, eli Inka, joka on tehnyt hienot 7 maalia. Inka tuleekin kantamaan suurta vastuuta maalinteosta Spartalaisten leirissä läpi kauden, ja hänen vaarallisuutensa tunnetaan, onhan hänkin esiintynyt naisten maajoukkueessa useaan otteeseen. Tämän neidin heitot voivat olla kertakaikkisen loistavia kun hän omalla tontilla pääsee tekemään tuhoja.

Lisätehoja kuitenkin vaaditaan muiltakin mikäli voittoja tahdotaan kauden aikana, koska yksin ei kukaan voita otteluita, varsinkaan jos puolustus ei toimi tarpeelliseksi hyvin.

Lopputulos: 33 – 24 (17-8)

NSM otteluraportti: http://www.finnhandball.net/nsm/2014-2015/ottelut-2014-2015/dicken-karkasi-voittoon-spartasta/
Dicken otteluraportti: http://www.dicken.fi/index.php/damer/dam-matchrapporter/784-pirkkolan-valtikka-pysyi-dickenillae-kauden-avauksessa
Sparta otteluraportti: http://sparta.sporttisaitti.com/?x175582=176869


Päivän kolmannessa ottelussa emäntänä toimi Atlaksen “Kotikylän Kimmat”, ja vieraana toimi BK-46. Ottelusta tulisi tasainen, tai näin olisin sanonut ennen ottelua jos minulta oltaisiin kysytty, ja todennäköisesti voittajasta ei olisi voinut arvata niin suurella todennäköisyydellä kun aikaisemmat muuta kaksi ottelua. Ottelussa edettiinkin tasatahtia koko ottelun ja ero ei kasvanut kahta maalia suuremmaksi.

Atlas joka joutui aloittamaan kautensa ilman edelliskauden maalitykkiä Anna Jauhiaisesta sai kuitenkin hyvän korvaajan siskosta Isa Jauhiaisesta joka paukuttu kauden avausottelussa 6 häkkiä ollen Atlaksen paras maalintekijä. Ottelun maalikuningattaren kruunun vei kuitenkin monelle tuttu nimi, eli Pamela Degerman, joka aloitti kauden hurjalla 11:toista maalilla. Tämä leidi ei siis ole hukannut maalivainua kesällä. Toinen mielenkiintoinen yksityiskohta oli kentille palanneen Jenny Löf joka kolmella ulosajolla tienasi itselleen ottelusta sulkemisen ja kun en itse tätäkään ottelua nähnyt kiinnostaisi tietää mistä nämä ulosajot johtuivat?

Onko ollut niin että jalka ei ole liikkunut tarpeeksi sujuvasti ja siksi joutunut repimään vaan onko tämän konkarin puolustuskovuus ollut selkeästi kovempi kuin muilla ja siksi tuomarit on hänet ottanut “silmätikuksi”.

Oli miten oli, mutta näin viime vuoden hienon nousun tehnyt Atlas aloitti kauden pitämällä pisteet kotona heti ensimmäisestä ottelusta lähtien. Kolmaskin mielenkiintoinen yksityiskohta oli että kolme tähteä on annettu Pamela Degermanille, vaikkakin Karjaalaiset voittivat joka antaa osviittaa siitä että hän on kyllä ollut kentän näkyvin henkilö, ja samalla normaalista poikkeavaa että tähtiraati on uskaltanut antaa vieraille tämän kunnian, vaikkakin hävisi, tähän ei moni muu uskalla/pysty. ++ Atlaksen tähtiraadille.

Lopputulos: 21 – 19 (9-12)

NSM otteluraportti: http://www.finnhandball.net/nsm/2014-2015/ottelut-2014-2015/atlas-voittoon-loppuhetkilla/
Atlas otteluraportti: ei raporttia
BK-46 otteluraportti: http://www.bk-46.fi/index.php?option=com_content&view=article&id=1125:laeheltae-piti-&catid=5:aktuellt-09&Itemid=482

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.