NSM 2014-2015

Näin on aika katsoa mitä NSM tarjoaa tulevalle kaudelle. Sarja alkaa tänään kolmella ottelulla kun sarjaan on ilmoittautunut 7 joukkuetta.

Kesällä ilmoittautuneita joukkueita oli vielä 8 mutta yksi, eli KyIF luopui paikastaan ja näin kauteen lähdetään 7 joukkueella joka huolestuttava näkymä. Viittaa tähän myös BK-46 miesten joukkueen huopaamiseen minkä koimme kesällä.

Uskon kuitenkin että tämän vuoden sarja tulee olemaan mielenkiintoinen. Useimmat seurat ovat raporteineet harjoitusotteluista ja aktiivisesta harjoittelusta jonka pitäisi luvata ainakin sen että läpi kauden jaksetaan tehdä työtä kentällä eikä näitä kävelyotteluita pitäisi tulla montaa. Viime kauden top-3 (1. HIFK | 2. Dicken | 3. SIF) tulee varmasti olemaan tälläkin kaudella “the ones to beat”, varsinkin HIFK ja Dicken.

Käydään joukkueet läpi viime kauden sijoituksen peruustella

1. HIFK

HIFK on ottanut pelaajapuolella hieman takapakkia kun maalivahti Annika Lindström ei pelaa perheen lisäyksen takia, mutta häntä korvaamaan HIFK teki hienon rekrytoinnin kun rinkiin liittyi viime kaudella BK-46:n riveissä pelannut Matilda Björkqvist. Myös Annette Tallqvist vaihtoi pelipaidan valmentajapaitaan joka varmasti tulee näkymään kauden aikana. Häntä korvaavaa pelaajaa ei Suomesta löydy joten jännityksellä katsotaan mitä nuori lupaava takapelaajakaarti astuu parrasvaloon Linda Cainbergin rinnalle kun johtajan on tarve astua esille.

Uusia pelaajia on tullut myös Björkqvistin lisäksi kun Mari Paukku siirtyi tähtirintojen leiriin Kirkkonummelta. HIFK:n divarijoukkueesta nostettiin myös viivapelaaja Ida Bruun. Kauteen lähdetään kuitenkin muutaman loukkauksen kera kun Rosanna “Ruski” Rouhiainen ja Hanna Nylund vielä potevat polvivammoja. Valmentajakaksikko on kuitenkin huippuluokkaa kun Bigo Lindholm jatkaa ja hän saa rinnalleen kokeneen ex-pelurin Tallqvist. Jos vielä Nalle Nylund tuohon kaartiin liittyisi uskaltaisin sanoa että valmentajaryhmä olisi ehdottomasti Suomen paras naisten puolella.

Nähtäväksi jää myös kuinka paljon Silja Borgarsdottir-Sandelin osallistuu peleihin kiireisin poliitikon työstään.

Seuraa näitä pelaajia:

 • Linda Cainberg: sekä HIFK:n ja naistenmaajoukkueen ehdottomia tukipilareita. Maalinälkäinen ja esimerkkiä asettava pelaaja joka silmät kiiluen jahtaa lisää menestystä joukkueelleen.
 • Lotta Kulju: Porvoosta lähtöisellä nuorella naisella on trendikäyrä ylöspäin kuin Nokialla kultavuosina. Häneltä odotetaan paljon (varsinkin kun Tallqvist siirtyi valmentajaksi) mutta on osoittanut että tarpeen tullen kyllä kantaa vastuun.
 • Amanda Salenius: Amanda osoitti hyviä merkkejä edellisellä kaudella ja hyvän valmentajakaksikon alaisuudessa tulee varmasti puhkeamaan kukkaan tulevalla kaudella.

Seuraa HIFK:n naisia:

2. Dicken

Dicken joutui edellisellä kaudella vielä taipumaan finaaleissa 3-0 mutta on tästä sisuuntuneena harjoitellut läpi kesän ja tästä muistutellut aktiivisesti sosiaalisessa mediassa. Joukkue on pysynyt kasassa ja tehnyt yhden todella kovan kaappauksen, kun pelaajarinkiin liittyi Martina Genberg. Tosin mielenkiintoiseksi jää nähdä miten hän muovautuu joukkueeseen kun hän opiskelee Vaasassa, joten läsnäolo harjoituksissa ja peleissä ei tule olemaan 100%:nen. Mutta pelaajana hän kuitenkin on vahvistus koska taistelutahtoa tässä NMJ pelaajassa on pienen Vaasan verran.

Se joka varmasti auttaa Dickeniä enemmän kuin edellisällä kaudella on Betina Lillqvistin mukana olo kentällä alusta alkaen kun hän on saanut olkapäävammansa kuntoon. Joukkueessa jatkaa normaalisti oikealla laidalla viime kaudella maaleja tahkonut Anna Lindholm, sekä unohtamatta joukkueen kapteenia Anna Lindahl. Toisen uuden värväyksen minkä Dicken teki oli HIFK:lta Tove Salokiven, joka haastaa oikealla laidalla Anna Lindholmia, mutta kysymysmerkiksi tuleeko hän saamaan yhtään peliaikaa.?

Seuraa näitä pelaajia:

 • Jessika Gammals: “pikku-g” teki debyyttinsä naisten maajoukkuerinkiin EM-karsintojen aikana ja nuoresta iästä huolimatta on osoittanut potentiaalia sen verran että siirtyminen ulkomaille voisi kohtapuolin tulla ajankohtaiseksi.
 • Annika Näräkkä: vasemmalla laidalla viilettävä Annika on parantanut suorituksia monen kauden aikana ja vakiinnuttanut itsensä maajoukkueeseen. Näräkkä hukkaa harvoin maalipaikkoja ja kunhan hän ehjänä pysyy koko kauden nousee hän varmasti maalipörsissä aivan kärkeen.
 • Alexandra Ahlroth: Sessi joka pääsi mukaan maajoukkueeseen EM-karsinnoissa pystyy tekemään hurjia määriä töitä niin puolustuksessa sekä hyökkäyksessä tulee varmasti olemaan yksi luottopakeista johon katseita kohdistetaan kun peliä punnitaan vaakakupissa.

Seuraa Dickenin naisia:

3. Sjundeå IF

SIF vei pronssin Atlaksen nenän edestä viime kaudella ja hamuaa varmasti kirkkaampaa mitalia alkavalla kaudella. Pelaajarintamalla joukkue on pysynyt kasassa ja lisää on tullut. Elin Sjölund siirtyi BK-46:sta jossa hän paukutti 84 maalia 22:ssä ottelussa, apuja joita SIF varmasti on tyytyväinen. Toinen tulokas joukkueeseen on Cara Feodoroff joka siirtyi Kauniaisista vahvistamaan maalivahtikalustoa. Yksi ratkaiseva tekijä Siuntiolaisille on se miten he saavat joukkueen pelaamaan yhteen silloin kun/jos Linda Olin otetaan erikoisvartiointiin. Olin joka on kiistatta joukkueen suurin “pelimoottori” on ollut vähän liiankin kantava voima joukkueessa ja ongelmat ovat kasantuneet silloin kun ei hän ole saanut peliään kulkemaan tai hänet on otettu erikoisvartiointiin.

Loppupeleissä Olinia auttoi suuresti Madeleine Lindholm joka oli oikein oivalla pelipäällä ja nyt hankittu Sjölund varmasti auttaa tämän taakan kantamisessa läpi kauden.

Seuraa näitä pelaajia:

 • Elin Sjölund: joukkueen uusi tulokkaalta varmasti odotetaan paljon mutta uskoisin että hän sen vastuun kyllä kantaakin. Ainahan uuteen joukkueeseen hitsautuminen kestää vähän aikaa mutta uskon että Elin tuo selvän piristysruiskeen Siuntiolaisten peliin.
 • Carolina Roos: Tämä Kauniaisista lähtöisin olevan pieni mutta pippurinen maalivahti  pelaa hyvänä päivänä kun mikäkin all-star pelaaja ja tulee varmasti jatkamaan kehitystä joka on näkynyt viime kausina.
 • Linda Olin: Niin usein esiin nostettu pelaaja joka on aikasemmin ollut elintärkeä joukkueelle. Pystyykö joukkue ylläpitämään kovan luokan peliä jos Lindaa otetaan erikoisvartiointiin ja mitä Olin silloin keksii joukkueen auttamiseen.

Seuraa SIF naisia:

4. Atlas

Ehkä hieman yllättäen Atlas nousi viime kaudella pronssi otteluun mutta antoi samalla varoituksen että täältä tullaan jota uskon että jatkavat tällä kaudella. Kun tulospalvelusta katsoo pelaajalistaa saa kuvan että hallissa on harjoitusten aikaan ahdasta, koska 33 nimeä listassa on hurja määrä. Nimistä ilmenee että siellä on kokenutta “kehäkettua” ja uutta verta, joten mielenkiintoiseksi jää se että miten peluutus tullaan toteuttamaan tälle tulevalle kaudelle. Nuorethan oppivat pelaamalla, mutta jos kokeneet ovat ne jotka käärivät peliminuutteja ei sukupolven vaihtoa nähdä vielä tulevina kausina, ei ainakaan niin että pelisuoritukset pysyisivät ylhäällä.

Vantaalaisilla on kuitenkin hyvä sauma yhdistää nopeutta ja kokemusta ja mikäli tämä onnistuu laskisin helposti että voivat pelata itsensä samoille tasoille kun viime kaudella. Mutta en usko että he finaaleihin itsensä pelaa koska muista joukkueista löytyy todella kovaa vastusta.

Valmennus on siirtynyt KP Kalliolta Nisser Heermanille, ja mielenkiinnolla tulen seuraamaan mitä tämä tuo tullessaan. KP joka onnistui todella hienosti nostamaan Atlaksen mitalipeliin, mutta meriiteiltä Nisse kyllä on oikein kelpo valmentaja eikä kalpene Kalliolle.

Seuraa näitä pelaajia:

 • Anna Jauhiainen: viime kaudella Anna todella näytti vaarallisuutensa ja tulevaisuus saattaa vielä viedä hänet ulkomaille jos hän niin haluaa itse. Olihan hän koko runkosarjan kuudenneksi paras maalintekijä joka on kunnioitettava tulos.
 • Nea Heerman: Tämä nuorukainen oli viimekaudella nousemassa kunnolla naisten rinkiin mukaan ja uskoisin hänen tulevalla kaudella näyttävän mitä hänestä voi kehkeytyä tulevaisuudessa.
 • Nina Sarelin: Tämä kokenut oikea laitaa vaivaa perhe elämä joka valitettavasti pitää hänet poissa silloin tällöin peleistä, mutta kentälle astuessa hän on maalihanakka ja ratkaisuhetkellä luotettava.

Seuraa Atlas naisia:

5. BK-46

Karjaalaiset lähtevät ainakin minun silmin heikentyneenä tulevaan kauteen kun edellisellä kaudella todella hyvin maalissa pelannut Pollesello siirtyi ÅIFK riveihin ja Sjölund Siuntioon.  Pelinrakentajana toiminut Ina Ahlroos muutti miehensä kanssa Ruotsiin joten tässä ainakin 3 pelaaja jotka jätti seuran. Paluumuuttajana toimii Jenny Löf joka varmasti tuo lisäenergiaa Karjaalaisten peliin. Paljolti se kuitenkin tulee nojautumaan Yvonne Westerholmin ja Pamela Degermaniin, ja varsinkin Degermanin koviin heittoihin oikealta pakilta.

Pollesellon siirtyminen toiseen seuraan tulee varmasti jättämään suuret kengät täytettäväksi ja tämä saattaakin olla yksi BK:n suurimmista ongelmista. Valmentajana toimiva Risto Puputti osaa ja tuntee käsipallon joten hän varmasti tekee kaikkensa jotta tämäkin haaste saadaan ratkottua niin pian kuin mahdollista.

Seuraa näitä pelaajia:

 • Pamela Degerman: “Pame” joka oli nappaamassa viime kauden maalikuningatar tittelin mutta aivan kauden lopussa saatu loukkaantuminen vei tämän häneltä. Pamen heitto on varmasti sarjan kovimpia ja häntä puolustavat saavat tehdä täyden päivän työn pitääkseen hänet aisoissa.
 • Yvonne Westerholm: “vonne” joka viekkaadullaan tuottaa harmaita hiuksia vastustajalle omaa rautaisen kokemuksen ja kunhan pysyy ehjänä läpi kauden tulee olemaan Pamen rinnalla sitä kantavaa voimaa mitä Karjaa tarvitsee menestykseen.
 • Jenny Löf: Jenny on ollut BK:n kantavia voimia monena kautena, mutta nyt hänen oltua poissa vuoden voi se heijastua paljonkin hänen alkukauteen, mutta jo parin kuukauden sisällä uskon sen tutun Jennyn nousevan esille.

Seuraa BK-46 naisia:

6. KyIF

Jättäytyi pois SM-sarjasta. Ikävää!

7. Sparta IF

Sparta tulee olemaan mielenkiintoinen tulevalla kaudella. Joukkue on nuorentunut ja mielenkiinnolla odotan näkeväni mitä uusi päävalmentaja Ken Sirenius on saanut aikaiseksi. Ken kenet voisi nimittää käsipallon wikipediaksi tuntee lajin ja on valmentanut monella eri tasolla saattaa hyvinkin tuoda piristysruiskeen, eikä pelkästään Spartan naisten joukkueelle mutta myös koko sarjalle.

Se joka on hyvä asia tästä nuoret pelaajat ja uusi valmentaja kombinaatiosta on se että suuri osa ovat “uusia” ja tämä tukee sitä yksityiskohtaa että suurin osa on varmasti valmiina kokeilemaan ja tekemään uusia asioita jotta saavuttavat menestystä. Joukkue ei kuitenkaan ole pelkästään sarjassa pelaavia keltanokkia, vaan mukana on vielä oikeata laitaa viilettävä Sara Jäntti, viime kaudella hyvää tulosta tuottanut Sirja Lassinharju sekä Raita Heiskanen. Heidän pelitapansa on ilmoitettu nopeaksi ja tämän uskon olevan heidän menestyksen avain myös.

Joukkue on ilmoittanut tavoitteekseen semifinaalit, joka kuitenkin on aika kova, kun ottaa huomioon että heidän tarvitsee napsia pisteitä myös kovemmilta joukkueilta nyt joukkueita on niin vähän sarjassa.

Seuraa näitä pelaajia:

 • Sirja Lassinharju: 123 maalia mättänyt neiti kantaa varmasti paljon vastuuta olkapäillään mutta näkisin että ylöspäin suuntaava trendi jatkuu, ja hänet nähdään jälleen maalipörssin top kympissä.
 • Sara Jäntti: tämä kaudesta toiseen taistelevalla oikealla laidalla on taskut täynnä kikkoja ja kokemus tulee varmasti olemaan hänen valttinsa.
 • Inka Jäntti: Inka joka omaa hyvän heittokäden tulee varmasti myös olemaan yksi kantavista voimista

Seuraa Sparta IF naisia:

8. ÅIFK

Edellisen kauden pettymystä ollaan varmasti pureskeltu ja otettu käyttöön kesäharjoituksissa Turussa polttoaineena, jotta tällä kaudella samanlaista puurtamista koettaisiin. Valmentajana jatkaa Ulf Andersson ja lähtökohtaisesti uskon vankasti siihen että nyt kun toinen kausi peräsimessä alkaa on tulos toista luokkaa. Raportin mukaan joukkue on harjoitellut hyvin yhdessä koko kesän ja nyt kun aikaa on kulunut “Uffen” alaisuudessa uskon että jyväset jotka istutettiin viime kauden aikana alkaa versoa ja saatamme nähdä huommattavasti pirteämmän Turkulais joukkueen kentällä.

Se kenet he ensisijaisesti haastavat pisteitä ovat Atlas, BK-46 ja Sparta, koska aivan en jaksa uskoa että he olisivat vielä haastamassa Siuntiota, HIFK:ta tai Dickeniä. Mutta jokaisen kauden aikana koetaan muutamia yllätyksiä ja niitä tulee varmasti myös tämän kauden aikana.

Seuraa näitä pelaajia:

 • Anna Harri: Anna äitiyi oikein hurmokseen viime kaudella ja hän on varmasti hoitanut kesäharjoittelut tarkasti ja tunnollisesti joka tukee menestystä tällekin kaudelle.
 • Vanja Radic: Vanja joka on korkean koulutuksen saanut maalivahti on kunnossa ollessa kova pähkinä purtavaksi vastustaja ratkaisijoille. Ja se joka varmasti herättää Vanjaa tekemään kovaa työtä on Sara Pollesellon mukaantulo joukkueeseen joka luo kovan luokan kilpailutilannetta peliajasta.
 • Matilda Bäcklund: Matilda joka oli joukkueen toiseksi paras maalintekijä viime kaudella on myös varmasti nälkäinen näyttämään että hänkin on valmis tulevaan kauteen.

Seuraa ÅIFK naisia:


 

Mitä voimme siis odottaa kaudelta?

Uskon että tästä kaudesta tulee vielä tasaisempi sijoista 7-3 ja että pisteistä taistellaan todella kovaa. Yllätyksiä varmasti tullaan kokeamaan jotka aiheuttavat liikehdintää sarjataulukossa. sijat yksi ja kaksi ovat todennäköisesti HIFK:n ja Dickenin valtaamina, ja tässä uskon että viime vuoden SM-kultaa napannut HIFK pitää pintansa. Joten näillä arvauksilla finaalit pelataan näiden kahden joukkueen kesken. Arvaukseni sijoituksista kauden päätöksessa olisi seuraava:

 1. HIFK
 2. Dicken
 3. Sjundeå IF
 4. Atlas
 5. BK-46
 6. Sparta IF
 7. ÅIFK

Mutta niinkuin kirjoitin, sijat 3-7 ovat varmasti aika lähellä toisiaan pistemäärissä. Top-5 maalintekijöissä olisi arvaukseni mukaan, ilman järjestystä:

 • Linda Cainberg
 • Pamela Degerman
 • Anna Lindholm
 • Sirja Lassinharju
 • Kathlen Ax

Tämän päivän ottelut ovat:

15:30 HIFK – ÅIFK
16:00 Dicken – Sparta IF
18:45 Atlas – BK-46

Toivottavasti kaikki seurat ylläpitävät aktiivista raportointia ja päivittämistä omilla sivuillaan jotta katsojat saavat lukea joukkueiden omia ajatuksia ja näkemyksiä otteluista, ja muistakaa kaikki käydä halleille, siellä se fiilis on paras ja tukekaa omia joukkueitanne. 🙂

Näin sanottua, onnea ja menestystä alkavaan kauteen, halleilla nähdään!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.