Jännitys alkaa tiivistymään

Tänään on keskiviikko, ja tämä tarkoittaa että D-day alkaa lähestymään, eli Midnight Run 2014. Tämä impulssi projekti alkoi 10.8. jolloin harjoittelu alkoi. Kunto aloittaessa oli kutakuin nolla. Toisin sanoen tätä edeltävänä en ollut tehnyt minkäänlaista fyysistä tarkoituksenmukaista harjoittelua, nopeasti arvioituna ainakaan 4-5 kuukauteen, joten aika jännä lähtötilanne, varsinkin kun aloitin harjoittelun vain 3 viikkoa ennen kisapäivää. 

Aikaisemmista harjoituksista voi lukea aikaisemmissa blogikirjoitukssa (Impulsbeslut ja Kipeät lihakset, hyvä olo) mutta valitettavast tässä on myös jäänyt tähän mennessä pari harjoitusta välissä tekemättä. Toinen oli edellinen sunnuntai 24.8., koska oli ollut hääjuhla ja lasten syntymäpäiväjuhlat joten illalla en vain saanut itseäni revittyä lenkille. Toinen oli maanantaina 25.8. ja tällöin syyksi muodostui se että tyttären nukuttaminen kesti pitempään kuin yleensä. Nyt sit eilen tein sunnuntaille tarkoitetun n. 10km MNR testijuoksun, jotta tietäisin miltä keho saattaisi tuntua kun kisaan lähden.

Pientä jännitystä oli koska tämä oli pisin lenkki näiden kahden harjoitusviikon aikana, ja kun tein testijuoksun silloin 10.8. oli matka “vain” 7,72km, ja sen matkan aikana jouduin välillä siirtyä kävelymoodiin, koska juoksu ei vain onnistunut. Asia joka kuitenkin juoksua helpottavana osana on tapahtunut, on uudet juoksukengät jotka ostin taannoin. Kun eilen valmistelin itseni uloslähtemistä varten ei satanut, mutta kun astuin rappukäytävästä ulos sadekin alkoi, tietenkin.

Ei muuta kun rokki soimaan ja jalkaa toisen eteen. Tähän asti on ensimmäiset 1~2km mennyt ikäänkuin konetta käynnistellen mutta eilen heti alusta tuntui hyvältä ja askel rullasi mukavasti. Sadekin lakkasi noin 2km kohdalla joka helpotti juoksua. Reitin jonka juoksin näkyy alla olevasta kuvasta (laajenee klikatessa) ja reitiksi tämä osoittautuikin oikein hyväksi. On sekä ylä ja alamäkiä, lyhyita jyrkkiä ja pitempiä loivia mäkiä. Sopivasti väli 2km – 3,2km ja 5,3 – 7,1km ovat suhteellisen tasaista. Sykkeen puolesta, vaikka en siihen täysin luotakkaan, niin se oli tasaista 160bpm (+/- 8bpm). Matkan pituudeksi muodostui siis 9,62km ja ajaksi tuli 1h 4min 48sec.

MNR 2014, 9.68km
MNR 2014, 9.68km
ml2014_ban-karta_helsinki
MNR 2014 reitti.

Juoksu tuntui koko matkan ajalta hyvältä eikä kipuja tai kolotuksia juurikaan tuntunut. Oikea reisi ilmoitti olemassaolostaan pari kertaa sekä myös oikea nilkka mutta nämä tunnot olivat hetkittäisiä ja lieviä joten menoa se ei haitannut. Kun “maaliin”, eli siis saavuin kotiin, olin vielä hyvässä hapessa ja tiedän että olisin hieman voinut kiristää jopa tahtia matkalla. Keskinopeudeksi tuli 8,9 km/h ja näinollen voisi laskea että mikäli samaa tahtia pidän itse kilpailussa, tulee aikana sijoittumaan n. 1h 15min paikkeille. Mitä olen katsonut tuota MNR reittiä niin se sisältää enemmän tasaista juoksua verrattuna eiliseen juoksuun, joka saattaa vaikuttaa positiivisesti tuohon aikaan, ja kun tunnen itseni niin kilpailuvietti kasvaa kun on paljon muita juoksijoita.

Vuonna 2011 juostessa saman kilpailun oli loppuaikani 1h 6min, joka ennen tätä harjoitusjaksoa tuntui kutakuin mahdottomalta ajalta tavoittaa. Nyt se ei tunnu mahdottomalta mutta kyllä kovalta. Pidän kiinni kuitenkin että 1h 20min on minimitavoite, jos siihen yllän olen tyytyväinen, ja mitä lähemmäs pääsen edellisen kerran aikaa sen parempi. Eilisessä juoksussa tuli kuitenkin huomattua että kaikki varusteet toimi hyvin, mutta samalla sain ajatuksena se,n että ehkä vedän piilolinssit silmiin, koska varsinkin jos sataa on vesipisara-silmälasit vähän häiritsevät. Myös nappikuulokkeiden päivittäminen taitaa tulla ajankohtaiseksi näiden viimeisten päivien aikana vielä, koska nyt toinen ei halua millään pysyä korvassa juoksun aikana.

Parina juoksukerralla minulla on ollut sellainen ongelma että Spotify on pätkinyt juoksun aikana mutta senkin sain korjattua sillä että asetin soittolistan “available offline” jolloin puhelin saa keskittyä Sports-Trackerin toimintoihin; GPS, sykevyö “and what not”. Nyt musiikki soi suoraan puhelimelta jolloin se ei rasita dataverkkoa yhtäpaljon. Toinen hauska tekninen yksityiskohta on askelmäärän laskeva Sony SmartBand, minkä hankin jonkun aikaa sitten. Eilisessä juoksussa se laski askeleiden määräksi 10 703 kpl.

Starttipaketin kävin myös eilen hakemassa ja juoksupaita jota tulee käyttää koko kisan on juuri sopivan kokoinen, sweet! 🙂

MNR2014 - Stockholm
MNR2014 – Stockholm

Kisaa voi seurata verkosta ja itse kävin aktivoimassa toiminnallisuuden joka tekee sen että minun omaan FB profiiliin julkaistaan silloin kun ylitän lähtöviivan, 5km kohdalla sekä maalin tullessa postauksen, joten FB kaverit, sieltä voi myös seurata. Täältä voi tarkistaa tapahtumajärjestäjän sivuilta edistymistä, vielä tarkemmin etenemistä, haet vain juoksijan nimen tai muun tiedon perusteella, klikkaat nimeä ja avot, tarkempaa väliaikaa tulee näytölle.

 

Tässä ennen h-hetkeä tulee vielä vedettyä ainakin yksi lenkki joten viimeisiä viedään ennen kisaa, so close, so close! 🙂

Alla vielä fiilistelyvideo vuodelta 2012.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.