NSM kausi 2013-2014 paketissa.

Nonii, pitkän tauon jälkeen minulle löytyi aikaa ja inspiraatiota kirjoittaa jälleen tänne blogille hieman, ja ajattelin että paketoisin tuon edellisen kauden lopullisesti kun palkinnotkin on jaettu liiton päätösristeilyllä.

Mitä voineen todeta menneestä kaudesta naisten puolella. Mestari HIFK piti tittelin, ennakkoon ykköshaastajaksi monelta nimitetty Dicken taisteli itsensä hopealle ja pronssi meni Siuntiolle. Kausi on ollut mielestäni hyvä ja yllätyksiä ollaan saatu kokea sekä runkosarjan sekä jatkosarjojen osalta. Runkosarjan osalta ykkönen, kakkonen ja kolmonen oli arvattavissa, mutta ensimmäinen yllätys tuli neljänneksi sijoittuneen Atlaksen kohdalla. Itse olin ennakkoveikkauksessani asettanut heidät sijoille 6-8.
Ja onhan se todettava että joukkue pelasi loistavan kevätkauden.

Toinen pieni yllätys oli KyIF:in menestyminen ja näinollen pieniksi pettymykseksi luettakoon Spartan. BK-46 sijoittui keskikastiin mutta ei vakuuttanut ainakaan minua, ja huhuissa kävikin yhdeksi syyksi sen että heidän uusi valmentaja Gustav Ahlroos ei saanut sitä pakettia toimimaan niinkuin toivottiin. Karjaalaisilla kaikki kaikessa oli Pamela Degerman, Yvonne Westerholm ja Sara Pollesello.

ÅIFK joutui tyytymään viimeiseen sijaan mikä ehkä ei ole mikään mahtiyllätys, tosin se joka voidaan lukea sellaiseksi on se että joukkue onnistui vain ottamaan yhden voiton ja yhden tasapelin. Olihan se ilmoitettu jo ennakkoon että suoraa menestystä ei odotettu Turussa, olihan heilläkin uusi valmentaja joka käynnisti pidemmän ajan projektin käsipallon kehittämiseksi.

Vaikka ennakkoon HIFK tiedettiin kovaksi oli yllätys mielestäni se että vain kaksi kertaa heidät onnistuttiin murtamaan, ja vain yhden joukkueen toimesta, joka kuitenkin sai kokea HIFK vahvuudet ja todellisen luonteen finaaleissa. Maalintekijä top-5:ssä on aika odotettuja nimiä, vaikkain sinne on murtanut itsensä ainakin minulle yksi yllätys, ja se on Spartan Sirja Lassinharju. Myös jaetulle seitsemännelle sijalle sijoittunut Anna Jauhiainen Atlaksesta on pelannut tehokkaan kauden tehden 120 maalia 21:ssä ottelussa. Mikäli hänellä paikat pysyy ehjänä ja hän määrätietoisesti harjoittelee on hänestä tulossa ainakin Suomen mittakaavassa kovanluokan pelaaja, joka mielestäni myös voisi pelata ulkomailla, esimerkiksi Ruotsin Allsvenskanissa.

Jos puhtaasti maalimäärissä katsotaan niin pieni yllätys on HIFK:n konkaripelaaja Annette Tallqvist joka teki “vain” 82 maalia pelaamassaan 19:sta ottelussa. Tosin hän näytti jälleen taitonsa ja taistelutahtonsa todella hyvällä tavalla kun pelattiin semejä sekä finaaleita. Saas nähdä jatkuuko hänellä vielä pelaaminen ensi kaudella, koska onhan rivien välistä ollut luettavissa että peliura alkaa olemaan paketissa.

Toisena pienenä yllätyksenä näkisin myös toisen kokeneen pelaajan lievä tehottomuus oli Spartan Sara Jäntti, vaikkakin hän sijoittui maalipörssissä runkosarjassa sijalle 12.

SIF joka sai kaudelle 2013-2014 takaisin Linda Olinin ja Pernilla Karlssonin oli ennakko odotuksissa jälleen korkealla ja lunastihan he näitä odotuksia sijoittumalla runkosarjassa kolmanneksi sekä viemällä pronssin, sen jälkeen kun Dicken osoittautu liian kovaksi vastustajaksi semeissä. Mutta on se vain todettava että Olin on kovan luokan pelaaja. Oltuaan äitiyslomalla yhden kauden palasi hän kehiin ja nousi runkosarjan maalinteijälistassa sijalle 4 samalla maalimäärällä kuin Lassinharju ja toiseksi play-off maalintekijäpörssissä. Varsinkin play-off vaiheessa hän paukutti hienot 44 maalia yhdeksässä ottelussa. Mutta vielä tehokkaampi oli Siuntioon siirtynyt Madeleine Lindholm. Hän sai aikaiseksi 73 maalia yhdeksässä ottelussa ja voitti maalintekijäpörssin.

Runkosarjassa Madeleine Lindholm onnistui 21:ssä ottelussa tekemään 118 maalia, joten tässä voidaan selkeästi nähdä että kauden aikana peli ei kulkenut, mutta tosipelien alettua sai hän todella kovan piristysruiskeen. Sukunimi kaima Anna Lindholm Dickenistä voitti runkosarjan maalintekijä pörssin hienoilla 151:llä maalilla ja play-off vaiheessa hän sijoittui kolmanneksi.

Niinkuin kuuluukin kauden päätyttyä parhaimmat palkittiin ja naisten osalta henkilöt olivat seuraavat:

Naisten All-star kentällinen:

MV: Annika Lindström (HIFK)
K6: Yvonne Westerholm (BK-46)
V6: Annika Näräkkä (Dicken)
O6: Sara Jäntti (Sparta)
V9: Linda Cainberg (HIFK)
K9: Annette Tallqvist (HIFK)
O9: Madeleine Lindholm (SIF)

All-stars kentällisessä on mielestäni valinnat menneet oikein melkein kaikilta paikoilta. Tässä nimittäin pitää myös ottaa huomioon muutakin kuin tehdyt maalimäärät ja ainoa missä itse olisin valinnut ehkä hieman toisin olisi ollut O9. Vaikkakin M. Lindholm pelasi todella vakuuttavat play-off pelit ei hän mielestäni ollut läpi kauden paras O9. Itse olisin sijoittanut Anna Jauhiaisen siihen koska hän pelasi läpi kauden hyvin, oli joukkueensa kantavia voimia niin hyökkäyksessä kuin puolustuksessa, ja niissä otteluissa missä itse olin paikan päällä hän taisteli hyvin myös irtopalloista jne. En suinkaan sano että valinta meni täysin väärin, vaan tuo O9 paikka olikin se vaikein mielestäni.

Muut palkinnot:

Vuoden naispelaaja, Katja Nyberg -palkinto:  Linda Cainberg (HIFK)
Vuoden maalivahti:  Annika Lindström (HIFK)
Vuoden nuori pelaaja : Anna Jauhiainen (Atlas)
Vuoden paras maalintekijä,  Micaela Aarnio -palkinto: Anna Lindholm (Dicken), 151 maalia runkosarjassa
Vuoden Lähivakuutus -tähtipelaaja:  Anna Lindholm (Dicken)
Vuoden naispuolustaja:  Alexandra Ahlroth (Dicken)
Vuoden Valmentaja, naiset:  Birgitta Lindholm (HIFK)
Fair play -joukkue, naiset:   Dicken

Vuoden naispelaaja, maalivahti, nuori pelaaja ovat kaikki menneet jälleen oikein, minun mielestäni. Näihin kolmeen ei oikein mielestäni löytynyt muita varteenottettavia vaihtoehtoja. Otsikoiden vuoden paras maalintekijä ja Lähivakuutus-tähtipelaaja nyt ovat aika selviä. Mutta sitten tullaan mielenkiintoiseen kategoriaan. Vuoden naispuolustaja. En muista kaikkia neljää vai oliko kolme vaihtoehtoa mutta tässä oltiin kyllä haettu  mielenkiintoiset nimet. Myönnän suoraan että tämä onkin vaikea nimitys ylipäätään enkä missään nimessä ota kunniaa pois Alexandra Ahlrothilta, mutta olisin kyllä löytänyt toisen vaihtoehdon tämän palkinnon saajaksi.

Vuoden valmentaja oli myös ennakkoon kiinnostava nähdä mihin valinta osuu. Olihan Birgitta “Bigo” Lindholmilla työtä edessä kun otti komennon mestarijoukkueesta mutta todella varteenotettava vaihtoehto oli myös Atlaksen KP Kallio. Hän onnistui hitsaamaan joukkueen hyvin yhteen ja vei joukkueen tosiaan aina pronssipeliin joten sekin on loistosaavutus, ja mielestäni ei myöskään saa unohtaa KyIF:iä joka onnistui runkosarjassa pelaamaan itsensä puolivälieriin, vaikkakin matka tyssäsi siinä kun vastaan asettui SIF.

Fair play-joukkuevalinta on mielestäni myös mennyt hieman väärin. Tätä pohtiessa yritin löytää liiton sivuilta uutisen missä luki valintakriteerit tähän kategoriaan jonka olin nähnyt aikaisemmin, mutta jouduin pettymään kun en sitä löytänyt, mistähän mahtaa olla syy tämän poistamiseksi kotisivuilta.?.

Nyt on myös varmasti kaikilla joukkueilla kesätauot pidetty ja kesäharjoittelu lähtenyt käyntiin ja samalla myös huhuja pelaaja siirroista, lopettavista pelaajista ja muustakin. Yksi uutinen joka tulikin jo, on se että Gustan Ahlroos siirtyy valmentamaan Ruotsiin joten BK-46 on uuden valmentajan valinnan edessä. Myös KyIF on nimittänyt jo uudet valmentajat ensi kaudelle ja ÅIFK on hyvissä ajoin jo uutisoinut että Uffe Andersson jatkaa heillä. Jani Vaskola jatkaa Dickenissä.

Sparta on julkistanut uuden valmentajan joka on Ken Sirenius joka varmasti sytyttää joukkueen uudestaan ja edelliskauden tuloksesta varmasti sisuuntunut, ja tekee uuden tulemisen. Ken joka on valmentanut junioreita aikaisemmin nousee minun tietojeni mukaan (?) ensimmäistä kertaa aikuisten sarjoihin valmentajaksi ja saa varmasti paljon uutta tehoa nuoresta Spartan joukkueesta. Todella suurella mielenkiinnolla tulen seuraamaan heidän tekemisiä ensi kaudella.

Sirenius joka pienimuotoinen käsipallon Wikipedia ja joka omaa paitsi suuren käsipallosydämen myös kovan luokan osaamisen on todennäköisesti juuri sitä mitä Sparta tarvitsee.

Joukkueet joista en ole vielä kuullut ensi kauden vahvistetusta valmentajasta ovat Atlas, HIFK, SIF ja siis BK-46.

Nyt lenkkarit jalkaa ja juoksuharjoitukset käyntiin jotta ensi kaudella saadaan jälleen hieno kausi katsottavaksi. Tämä edellinen kausi onkin ollut todella hyvä ja jännittävä, kiitos kaikille joukkueille ja pelaajille sekä taustahenkilöille tästä. 🙂

One thought on “NSM kausi 2013-2014 paketissa.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.