…tasoero on uskomaton!

Vaikka kuinka puhutaan siitä miten Suomen käsipallo on tehnyt kehityksessä askeleita parempaan suuntaan, ja olen samaa mieltä, niin kyllä se vain on niin että “baby steps” on se mikä kuvaa käsipalloa Suomessa vielä.

Tässä katsellessa ottelua FC Barcelona – Rhein-Neckar Löwen ottelua sen ymmärtää että Suomessa toimivat joukkueet ja myös pelaajat ovat kaukana siitä mitä näissä huippuseuroissa toimivat ovat.

Kun Barcelonan pelaajalistaa katsoo niin ymmärtää että ei meillä Suomesta olevista pelaajista olisi näihin huippuseurojen rostereihin.

Vai uskotteko että kukaan voisi sopia kentälliseen missä
O9 on Tomas,
O9 – Gurbindo
K9 – Karabatic,
V9 – Rutenka,
V6 – Garcia
K6 – Nöddesbo
MV – Sterbik

Sitä vauhtia mitä pidettiin ensimmäisen 30min aikana olisi jo ominaan kyykyttämään kaikki SM-liiga joukkueet. Eikä se RNL pelaajalista sen heikompi ole, MV – Landin, V9 – Ekdahl Du Ritz & Co.

Sanomattakin on selvää että ei tuolle tasolle päästä yhden kauden aikana mutta kyllä tässä aika monta kautta on edessä ennekuin nähdään Suomalaisia pelaajia tämänkaltaisissa peleissä.

On kuitenkin hyvä olla tavotteita ja suosittelen tämän ottelun katsomista kaikille koska tässä se tavoite on.

Muutama asia ottelun tiimellyksessä osui silmään, mm se että miestä otetaan todella kovaa, mutta oli tilanne mikä tahansa niin aina ollaan pyytämässä anteeksi ja kunnioittamassa vastustajaa. Oli tilanne sitten itse aiheutettu tai “se vain tuli minua kohden”. Tilanne jossa Ekdahl du Ritz heitti Sterbakin korvan vierestä ja pallo meni maaliin niin alastullessa oli vielä käsi ylhäällä ja katse toiseen päätyyn, mutta alas hän juoksi kuin härkä joka näki punaista.

Toinen asia joka osui silmään oli tilanteen ymmärtäminen. Suomessa kun jäädään kiinni ei osata lukea tilannetta niin että “hei, minussa on 2 kiinni, joku on vapaa”, vaan tilanne jäädytetään ja odotetaan vapaaheittoa. Tässä katsomassani ottelussa ratkaisu oli syöttö kaverille ja näin peli usein jatkui ja maalipaikka saatiin aikaiseksi, ja useinmiten myös maali.

On se vain hienoa nähdä tämän tason peliä koska tämänkaltaisissa otteluissa näkee sitä todellista huippu-osaamista. Suomi käsis parantuu, olen monessa asiassa sitä mieltä että parantunut jo. Uskon vankasti että jonain päivänä Suomalaiset pelaajat voivat olla huippuotteluissa ja seuroissa. On vain tehtävä määrätietoisesti työtä, saada pelaajia ulkomaille sekä valmennustasoa nostettua aina junnuista asti.

Kunnes se päivä koittaa on nautittava näistä tämän hetken huippuotteluista ja pelaajista ja imettävä kaikki mikä vain on mahdollista on. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.