NSM finaalitiivistelmä

Finaalit on pelattu, saatiin mitalijärjestys kuntoon finaalien osalta ja joukkueissa on juhlittu mutta, mielenkiintoinen kysymys on se että miten nämä finaalit näkyivät mediassa ja SoMe:ssa. Alla löytyy

Touchdown.fi

Touchdown.fi on vuonna 2008 aloitettu ja toimii ainoastaan harrastepohjalla. Kuvaajia ryhmittymässä on 3 kappaletta. Haastattelin perustajaa Riku Flink:iä ja hän kertoi että “tulevaisuus rakentuu itsekseen”. Meillä “on ihan hyviä yhteistyökuvioita useamman lajiliiton osalta on virittelyssä”. “Kiinnostuksen kohteina on kaikki urheiluun liittyviä lajeja mutta pääasiassa on pienemmät lajit jotka eivät muuten saa palstatilaa tai pääse esille valtamedioissa”. Tämä jos jotain kuulostaa todella hienolta.

Näiden korkeatasoiset ammattilaiset ovat olleet paikalla kaikissa kolmessa finaalissa ja antakoon tuloksen puhua puolesta. Kuvia otetaan hillittömät määrät yhden ottelun aikana, ja ne perataan läpi nopeasti ja tuodaan kaiken kansan ihailtavaksi. Kuvat minun mielestäni tuo esille sitä henkeä mitä kentällä tapahtuu unohtamatta kaikkea ympärillä tapahtuvaa. Laatu työssä on korkea ja mikäli kukaan koskaan tulee kysymään minulta neuvoa kuvaajan suhteen tulen avomielin ja estottomasti suosittelemaan Touchdownia. Kiitos Riku Flink & Co. 🙂

Finaali #1:
http://touchdown.kuvat.fi/kuvat/Palloilu/2014/K%C3%A4sipallo+2014/N+1.+Finaali+HIFK+vs+Dicken+16.4.2014/

Finaali #2:
http://touchdown.kuvat.fi/kuvat/Palloilu/2014/K%C3%A4sipallo+2014/N+2.+Finaali+Dicken+vs+HIFK+22.4.2014/

Finaali #3:
http://touchdown.kuvat.fi/kuvat/Palloilu/2014/K%C3%A4sipallo+2014/N+3.+Finaali+Dicken+vs+HIFK+24.4.2014/

Käsipalloliiton NSM sivut (www.finnhandball.net/nsm/

Sivut ovat toimineet hienosti läpi kauden ja materiaali sinne tulee nopeasti otteluiden päätyttyä, vaikka en usko että aina edes joukkueiden lähettämät ilmoitussähköpostit ole saapuneet kirjoittajille.

Finaali ennakko (Finaalit käyntiin keskiviikkona)
Finaali ennakko 2 (Dickenistä muistutetaan: “Mitaleissa ei ole vielä nimiä”)
Finaali #1 (HIFK vei ensimmäisen finaalin nimiinsä)
Finaali #2 (HIFK otti toisen kiinnityksen mestaruuteen)
Ennakko kolmanteen finaaliin (HIFK:lla mestaruus katkolla torstaina – finaalit vetävät yleisöä)
Finaali #3 (HIFK vakuuttavasti Suomen mestariksi)
Finaali #3 “follow-up” (HIFK juhli mestarina: “Tyytyväinen ja ylpeä joukkueesta”
Finaali #3 “follow-up 2” (Mestaruustunnelmia YLEn verkkosivuilla)

HBL (www.hbl.fi)

Hufvudstadsbladet joka on ollut tehokkaasti kirjoittelemassa käsipallosta laajemmalla skaalalla on myös huomioinut hienosti naisten fiinaaleja. Heillä etunenässä Filip Saxén ja Christoffer Herberts. Kaverit tuntevat lajin ja tuovat usein esille näkökulmia joita ei satunnainen tai välillä aktiivinen käsipallofani edes heti tule miettineeksi. Ainakin minua kirjoitusten laatukin on vaikuttava, joten jatkakaa hyvää työtä. 🙂

Finaali #1 (Dicken vaknade för sent, Filip Saxén)
Finaali #2 (HIFK en seger från guld, Filip Saxén)
Finaali #3 (HIFK oslagbara mästare, Christoffer Herberts)

Svenska Yle (svenska.yle.fi)

Svenska Yle hoitaa kattavasti käsipalloa vaikka välillä huomio on mielestäni liikaa miesten puolella. Tämä on oma keskusteluaihe johon en ota sen enempää kantaa tässä mutta finaaleista on ollut hyvin uutisia, ja laadultaan hyviäkin. Uutisia missä on enemmän kuin pelkästään tuloksia siis. Ja hienoahan on se että uutiset sisältävät usein videoklippejä missä on haastatteluja pelaajien ja valmentajien kanssa.

Finaali ennakko (Derbyuppgörelse i damfinal)
Finaali #1 (Helsingfors IFK höll undan)
Finaali #2 (HIFK en seger från guld)
Finaali #3 (HIFK firar handbollsguld)
Finaali #3 “follow-up” (Tredje raka guldet och fler ska det bli)

HS (www.hs.fi)

Helsingin Sanomat joilla olisi lukijakantaa reilusti ja näkyvyys voisi olla suuri ei nosta käsipallo uutisia esille tai edes kirjoita niitä. Tähän pitäisi saada muutosta.

Finaali #3 (HIFK jälleen naisten käsipallomestari)

Lauttasaarilehti (www.lauttasaari.fi)

Lauttasaarilehti ei itse kirjoita uutisia, vaan saavat materiaalin valmiina ja kirjoittajana on toiminut Dickenin manageri Markku Enström, mutta hienoa työtä lajin tunnettavuuden levittämiseksi.

Finaali #1 (HIFK vei ensimmäisen finaalin)

Dicken (www.dicken.fi)

Keväällä uudistuneet sivut ovat hienot ja materiaalia sinne tulee kiitettävästi.

Finaali ennakko (11 vuotta edellisestä mitalista, 14 vuotta edellisestä SM-Finaaleista)
Finaali #1 (Oppirahat maksettu, eräpuoliskot 1-1, mutta ottelut 0-1 vastustajalle)
Finaali #2 (HIFK parempi myös toisessa finaalissa)
Finaali #3 (HIFK on naisten Suomen mestari – Dickenille hopeaa ja ensimmäinen mitali 11 vuoteen!)

Dicken NSM Facebook ryhmä.

Ryhmä on avoin mutta vaatii jonkun jo ryhmässä olevan hyväksynnän. Ryhmää pidetään hengissä hyvin ja päivityksiä tulee paljon aina otteluraporteista sekä ennakoista aina kuviin. Varsinkin Dicken aktiivi Jan Nylund lisäilee paljon hienoja kuvia otteluista. Jäseniä tässä ryhmässä 141 kpl.

HIFK (http://www.hifk-handball.com/damhandboll/)

HIFK:lla on hienot sivut ja aika hyvin sinne tuleekin uutisia ja raportteja otteluista mutta se joka on harmi on se että kaikista otteluista ei tule. Tämä kielii siitä että kirjoittelu nojaa liiaksi yhden tai kahden hengen(?) tekemiseen. Esimerkkinä tässä finaalisarjassa kun toisesta ottelusta ei ole tullut mitään omaa kirjoitusta ja tähän toivoisi parannusta. Ei vain raporttien kirjoittamiseen mutta myös siihen että hän joka nyt kirjoittaa saisi apua tähän tärkeään työhön.

Finaali #1 (HIFK vei ensimmäisen finaalin niukasti)
Finaali #3 (HIFK on Suomenmestari 2014!)

HIFK Käsipallonaiset Handbollsdamer Facebook sivu.

HIFK on luonut oman FB sivun naisille johon tulee todella hienosti myös päivityksiä. Tykkääjiä 425 kpl.

Kaiken kaikkiaan on finaalit ollut hienosti esillä totutuissa medioissa. Mutta miten tätä näkyvyyttä saisi vielä parannettua? Yhtenä suurena lisänä on tietenkin tullut Sportsground mukaan joka on todella hieno asia. Itse turvautunut tähän kun olen hoitanut tytärtäni…koska kihlattu on ollut taistelemassa mitaleista. Kiitos Sportsgroundin ja Turvakolmion olen voinut katsoa pelejä kotoa käsin.

Asia jota olen ilolla seurannut on pelaajien osallistuminen tähän tärkeään PR-työhön niin Facebookin, Twitterin sekä Instagramin puolella. Yksi kanava jossa itse olen mutta missä ei näytä olevan muuta toimintaa kuin SIF on Google+. SIF joka on linkittänyt oman bloginsa ja Google+ yhteen on virkistävä vaihtelua, vaikkakin SIF voisi tätä käyttää huomattavasti tehokkaammin hyödyksi. Moni varmasti kysyy miksi sinne pitäisi mitään laittaa, koska Google+ luokitellaan “it-ihmisten Facebook”:ksi niin tähän vastaisin että miksi ei? Varsinkin kun voi kirjoittaa kaiken G+:aan ja samalla napinpainalluksella saada sama teksti FB:hen. 😉 (kts ohje)

Mikäli sinulla on linkki johonkin toiseen finaaliottelun uutiseen olet tervetullut kirjoittamaan sen tänne kommentteihin.

2 thoughts on “NSM finaalitiivistelmä

  1. h

    Tack för en fin samling nyheter – det var ett och annat som jag hade missat. Tror inte det finns så mycket annat nån av IS/IL brukar ha lite om våra landslag, men FM är väl inte intressant för dem.
    Det har varit glädjande att hitta din blog med ofta relevanta grejer om NSM. HBL som du säger satsar fint. YLE har fina klippar ibland, men deras “nyheter” blir man ofta sur på.

    • Andy

      Tack för kommentaren. Trevligt att höra att posten gjort vad tanken var för den, att sprida ut det vad andra har skrivit och fotat om finalerna. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.