NMJ tällä kertaa.

NSM on ollut tauolla jo reilun viikon kun puolivälieräkierros meni poikki molemmissa ottelupareissa suoraan kolmessa ottelussa. Taukoon on hyvä syy ja se on niin kutsuttu “international week”. Tällä viikolla se on naisilla, ensi viikolla miehillä. (MSM ottelukierros tänään keskiviikkona).

Suomen naisten maajoukkue (lyhennettynä = NMJ) pelaa parhaillaan EM-karsintoja ja tällä viikolla on lohkovaiheen toinen ottelupari. Suomihan pelasi aikasemmin poissa Islantia vastaan ja kotona Ranskaa vastaan ja tällä viikolla pelattavana on tupla kohtaaminen Slovakiaa vastaan. Maajoukkue on kerääntynyt maanantaina Solvallaan missä pidettiin palaveria ja kahdet harjoitukset.

Tiistaina oli jälleen palaveria sekä kahdet harjoitukset, toinen Solvallan pallohallissa ja toinen siirrettiin Energia Areenalle kun sinne oli jo valmiiksi kasattu liiton virallinen lattia. Tiistaina myös Slovakian joukkue saapui Suomeen ja hekin saivat tuntumaan pelialustaan kun harjoittelivat illalla.

Tänään keskiviikkona on aamuharjoitukset ja illalla ensimmäinen kohtaaminen. Olethan tulossa paikan päälle katsomaan ja kannustamaan!?

Suomi kohtasi Slovakian vuonna 2012, silloin Slovakian Partizanskessa jolloin lopputulos oli tylyt. Tuon aikaisemman ottelun ja tämän välillä Slovakian joukkue on saanut uuden valmentajan ja heillä on myös vaihdettua vanhempia pelaajia uusiin, vaikka moni tuttu kasvo siellä onkin. Sen uskallan kuitenkin väittämään että tällä kertaa luvut eivät repeä samalla tavalla. Tuon aikaisemman ottelun ja tämän päivän välillä Suomen joukkue on ottanut edistysaskelia ja vaikka FIN-FRA ottelussa häviö tuli, oli peli jo paremmassa jamassa.

Suomen joukkue on myös ottanut uusia pelaajia harjoitus ja peliryhmään. Suomen joukkue tulee näyttämään minun viimeisien tietojen mukaan seuraavalta:

Sonja Koskinen, VästeråsIrsta (SWE)
Alina Janson-Heikkinen, Tyresö (SWE)
Anna Lindahl, Dicken
Anna Lindholm, Dicken
Annika Näräkkä, Dicken
Betina Lillqvist, Dicken
Charlotte von Numers, BK Heid (SWE)
Ida Väyrynen, HIFK
Jessika Gammals, Dicken
Johanna Hilli, Tumba (SWE)
Kathlen Ax, HIFK
Linda Cainberg, HIFK
Lotta Kulju, HIFK
Martina Genberg, Tumba (SWE)
Sara Jäntti, Sparta
Alexandra Roos, Skara HF (SWE)

Listalla aikaisemmin näkyneet pelaajat Pamela Degerman (BK-46) ja Carolina Böckelman (Dicken) ovat valitettavasti joutuneet jäämään sivuun vammojen takia, valitettavasti.

Harmittava yksityiskohta tästä illasta on se että samaan aikaan kun NMJ taistelee Slovakiaa vastaan Energia Areenalla pelataan muualla miesten SM-sarjaa, kolmen ottelun voimalla. Tämä tietysti aiheuttaa sen että se pieni katsojakunta mikä käsipallolla on joutuu jakaantumaan eikä kaikki ilmesty NMJ:n tueksi. Syy että samaan aikaan pelataan miesten sarjaa on kuulemma se että hallivuorot ovat kortilla eikä korvaavia aikoja ole onnistuttu löytymään, sekä se että jatkosarja on lähestymässä. Älkää ymmärtäkö väärin, uskon ja tiedän että pelisarjojen rakentaminen ei ole helppoa ennen kautta mutta kuitenkin.

Mielenkiintoista on kuitenkin se että naisten sarjaa ei pelata MMJ (miesten maajoukkue) ottelun aikaan ja heillä kausi on tiivistetty lyhyempään aikaan kun miesten. Valitettavaa tässä on se että nyt se pieni otteluissa oleva kävijäkunta joutuu valitsemaan siitä että menevätkö he seuraamaan oman seuran miesten edustusjoukkueen peliä vai naisten maajoukkueen ottelua Slovakiaa vastaan ja tämä sitten pienentää kaikkien otteluiden mahdollista katsojamäärää kun yleisö hajaantuu.

Itse toivoisin että ihmiset valitsisivat NMJ:n koska kyseessä on maajoukkue, ja kansainvälinen peli.

Naisten maajoukkue on työstänyt suurella sydämmellä menttaalipuoleen ja tämä näkyi hyvin Suomi-Ranska ottelussa viimeksi. Onnistumisissa koko joukkue iloitsi siitä ja epäonnessa kannustettiin kaveria. Yhteishenki onkin ollut näkyvää ja räiskyvää ja varmasti myös tarttunut yleisöön joka toivotaan vastaavan huutoon kovalla ja äänekkäällä kannustamisella. Koska kaikki kannustus sytyttää joukkuetta ja yleisöstä onkin puhuttu että he ovat se kahdeksas “pelaaja” kentällä kun sitä tarvitaan.

Näin ollen toivon ja pyydän että kaikki suuntaisivat Vantaan Energia Areenalle katsomaan Suomi-Slovakia peliä joka alkaa klo 19:00!

FIN-SVK

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.