Ykkönen vastaan kakkonen

Tulevana viikonloppuna (22.2. klo 15:30)Helsingin Urheilutalolla pelataan naisten SM-sarjan kärkikamppailu kun sarjaykkönen HIFK saa vieraakseen sarjakakkosen Dickenin. Kauden aikana nämä joukkueet ovat kohdanneet vain kerran ja silloin emäntäjoukkue oli Dicken, mutta he eivät onnistuneet pitämään pisteet kotona vaan HIFK vei pisteet loppulukemin 28 – 31.

hifk Ottelu pelattiin 14.12.2013 ja vaikka ottelun maalikuningatartittelin lunasti Dickenin Anna Lindahl yhdeksällä maalilla, oli HIFK:n Linda Cainberg aivan kannoilla kahdeksalla. Puoliajalle mentäessa tilanne oli silloin tiukka 15-15 ja tasoitus tuli vain 11 sekuntia ennen summerin soidessa, tasoittajana oli silloin Carolina Böckelman. HIFK otti ottelun alussa ohjaajan paikan ja Dicken taisteli tasoihin kerta toisensa jälkeen. Toisella puoliajalla HIFK otti jälleen kuskin roolin ja se joka erotti ensimmäisen ja toisen puoliskon oli se että missään vaiheessa toista erää Dicken ei saanut tasoitettua peliä. Kovaa he pinnistelivät perässä ja aina minuutille 48 he olivatkin maalista kolmeen perässä.

Ajassa 48:23 Linda Cainberg otti kolmannen ulosajon ja ottelusta sulkemisen ja vaikka olettaisi että tämä oli se Dickenin mahdollistaja kävi pelissä kuitenkin täysin toisinpäin. Tilanteesta 23-24 HIFK repi kolmella maalilla pienen eron joka sitten osoittautui liian suureksi Dickenin kurottavaksi. Ottelun viimeisen kymmenen minuutin aikana HIFK maalasi seitsemästi kun Dicken onnistui vain viidesti ja pisteet matkasivat Kallioon.

Jos Dicken antoi tasoitusta edellisessä ottelussa kun Annika Näräkkä oli silloin poissa on HIFK todennäköisesti antamassa tässä tulevassa ottelussa yhtä paljon jos ei enemmänkin, jos ei sarjan toiseksi paras maalintekijä Linda Cainberg pysty pelaamaan. Cainberg ei pelannut edellisessä SIF pelissä ja tämä varmasti tekee omansa jotta HIFK joutuu taistelemaan kaksin verroin tässä tulevassa pelissä. Dicken on myös tässä välissä saanut kentälle kovan luokan vahvistuksen kun Bettina Lillqvist on tehnyt paluunsa pelikentille ja osoitte edellisessä ottelussa malintekokykynsä loukkaantumisensa jälkeen, tekemällä 4 maalia. Unohtaa ei saa myöskään vaarallisia Anna Lindholmia ja joukkueen kapteenia Anna Lindahlia. dicken

HIFK:lla on kuitenkin kova nippu pelaajia, mainittakoon kokenut ja aina vaarallisen Anette Tallqvistin, nuoret ja juonikkaat Lotta Kuljun sekä Ida Väyrynen. Myös oikealla laidalla viilettävä taskuraketti Kathlen Ax luo varmasti paineita Dickenin alastulolle sekä vasemalle puolelle puolustuksessa. Myös peliä kauden aikana parantanut maalivahti Annika Lindström syttyy varmasti tähän otteluun ja voimme odottaa häneltä loistotorjuntoja. HIFK-SIF ottelussa oli myös poissa Silja Borgarsdottir-Sandelin ja mikäli hän pystyy osallistumaan tähän tulevaan otteluun tuo se lisää leveyttä HIFK:n hyökkäykseen.

Jännittävä ja luultavasti tiukkasta ottelusta on kyse joka ei muuta joukkueiden sarjataulukkosijoitusta koska HIFK:lla on selkeästi parempi maaliero, mutta mikäli Dicken ottelun voittaa nousevat he samoihin pisteisiin IFK:n kanssa, tosin huomioitavaa on että yhden pelillä enemmän pelanneena.
Ennen tätä ottelua HIFK:lla on tehtyjen ja päästettyjen maalien ero +227 kun Dickenillä on +173.

Meni ottelussa miten tahansa pisteiden ja maalintekijöiden suhteen tehdään siinä kuitenkin paljon hyvää, kun kaikki lipputulot lahjoitetaan uuden lastensairaalan hyväksi. Tämä on ihailtava ele IFK:n naisten joukkueelta jota soisi muidenkin seurojen tekevän yhteisen hyvän puolesta. Se joka tosin harmittaa paljon tässä on se että peli pelataan samana päivänä ja aikana kun Atlas ja Cocks järjestävät “kauden kovinta käsistapahtumaa” Vantaan Energia Areenalla.

HIFK oli pyytänyt Dickeniltä siirtoa tälle pelille jotta se olisi pelattu sunnuntaina mutta Dicken ei saanut järjestettyä aikataulujaan ja joukkueen menojaan niin että tämä olisi ollut mahdollista, ja tämä tulee valitettavasti ja varmasti näkymään lipputuloissa tähän hyväntekeväisyysottelussa. Toivottavasti kuitenkin niin moni kuin mahdollista menee katsomaan tätä sarjakärkiottelua ja osallistuu hyväntekeväisyyteen. Minä ainakin meinaan tähän pottiin osallistua vaikka olen työtehtävissä Energia Areenalla.

Linkkejä:

Edellisen pelin raportti (NSM)
Edellisen pelin raportti (HIFK)

Tulevan ottelun HIFK – Dicken Facebook event

Kauden kovin käsipallotapahtuma Facebook event

Ennen ottelua numero faktaa:

Sarjan Top-20 maalintekijälistassa olevat HIFK ja Dicken pelaajat;

Sija | Pelaaja / Joukkue | Pelatut ottelut | Tehdyt maalit |
2. | Linda Cainberg / HIFK | 15 | 125
3. | Anna Lindholm / Dicken | 16 | 108
6. | Anna Lindahl / Dicken | 16 | 90
12. | Kathlen Ax / HIFK | 15 | 77
16. | Ida Väyrynen /HIFK | 15 | 66
19. | Annika Näräkkä / Dicken | 16 | 63

Sarjan Top-20 LähiTapiola tähtipelaaja listassa olevat HIFK ja Dicken pelaajat;

Sija | Pelaaja / Joukkue | LähiTapiola tähdet yht |
1. | Linda Cainberg / HIFK  | 25 kpl
2. | Anna Lindahl / Dicken | 20
3. | Anna Lindholm / Dicken | 19
6. | Annika Lindström / HIFK | 16
6. | Kathlen Ax / HIFK | 16
11. | Emma-Lotta Nordström / Dicken | 12
16. | Annika Näräkkä / Dicken | 9

Top-5 maalintekijää joukkueittain;

HIFK:
Linda Cainberg – 125 maalia
Kathlen Ax – 77
Ida Väyrynen – 66
Lotta Kulju – 54
Annette Tallqvist – 48

Dicken:
Anna Lindholm – 108 maalia
Anna Lindahl – 90
Annika Näräkkä – 63
Carolina Böckelman – 55
Alexandra Ahlroth – 41

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.