Voittoputki poikki HIFK:lle

Eilen pelattiin se monella odotettu kärkikamppailu HIFK:n ja Dickenin välillä. Otteluun ennakkosuosikkina lähti HIFK joka oli voitokkaana edennyt ottelusta toiseen. Dicken joka kuitenkin on tehnyt määrätietoista työtä nuorella pohjalla on kuitenkin parantanut otteita ja moni veikkailikin että tässä voisi nyt olla se ottelu joka katkaisee HIFK:n voittokulun.

Mahdollisuuksia Dickenille annettiin myös poissaolojen ja loukkaantumisten kautta joten voitto oli kuin pedattu, ja Dicken onnistui vaikka ensimmäisen puoliskon aikanakin vielä laahusti perässä.

Maaleja tehtiin vuorotellen tilanteeseen 3-3, tämän jälkeen HIFK repi kaulaa tilanteeseen 7-3 ajassa 9:14. Hiljaa hiljaa vierasjoukkue kuitenkin tasasi puntin ja pelikellon näyttäessä 26:29 saivat he pelin tasoitettua lukuihin 16-16. Maalitehtailu jatkui Dickenillä ja he repivät eroa aina taukotilanteeseen asti jolloin tulostaulu näytti 17-18. Taukojohto mahdollistaja oli kun IFK:n synkkä hetki koitti puoliajan lopussa ja oli pidempi kuin yleensä. Synkkyys kesti ajasta 23:14 aina 30:00 minuutille asti. Tänä aikana kotijoukkue onnistui vain kerran maalinteossa ja silloinkin kyseessä oli 7m heitto jonka Lotta Kulju upotti.

Tätä IFK:n synkkää hetkeä käytti tehokkaimmin hyödyksi Dickenin Anna Lindahl joka paukutti kolme maalia kapteenin elkein. Tauolta palattuaan IFK käynnisti kiriä joka kuitenkin lyssähti jo ajassa 35:08. Tästä eteenpäin mentiin jälleen Dickenin vyörytyksessä ja vasta kun pelikello näytti 40:26 kotijoukkue onnistui maalinteossa, jolloin Kathlen Ax teki tilanteeksi 21-24. Dicken pelasi loput ottelusta johtoasemassa ja ero pysytteli kolmessa maalissa. Ottelu päättyi 28 – 31 ja näin HIFK:lle merkattiin kauden ensimmäinen häviö.

Ottelussa minua hieman ihmetytti se miten kotijoukkue ei ymmärtänyt enemmän sekoittaa Dickenin korkeaa puolustusta tiputtamalla pelaajia sisään. Aina kun näin tehtiin oli Dicken pelaajat etsimässä paikkaansa ja oikein ajoitetulla ajolla olisi puolustus auennut kuin oluttölkki lauantai saunassa. HIFK:n puolustus ei toiminut ja tämä osaltaan mahdollisti Dickenin voiton. HIFK:n vasen puoli oli usein sekaisin ja tämä mahdollisti Anna Lindholmin maalijuhlat. 11 kpl hän teki yhteensä, mutta kentän toisessa päässä, samalla puolella Dickenin puolustus on päästänyt sisään 7 kpl juuri samalta puolelta, joten mikäli Dicken haluaa suuremmalla maalierolla voittaa tulevaisuudessa tulisi heidän saada puolustusta kuntoon omalla oikealla puolelle.

Dicken omassa raportissa kirjoittaa kahteen kertaan miten he ovat analysoineet kotijoukkueen maalivahdin heikkoudet mutta kyllä mielestäni tätä analysointipuolta tarvitsisi hieman harjoitella jos tässä oli tulos, koska moni asia jäi vielä käyttämättä.

Ottelun onnistujia, maalien suhteen on helppo löytää. Dickenillä Anna Lindholm oli selkeästi paras jo aikasemmin mainituilla 11:toista maalilla. Toiseksi paras oli kapteeni Anna Lindahl. Mikäli Dickenissä joku totuttu nimi jäi varjoon oli se Annikka Näräkkä yhdellä maalilla. Carolina Böckelman teki myös 6 maalia niinkuin Anna Lindahl. HIFK:n paras maalintekijä on Lotta Kulju ja Carolina Byman jotka tekivät 7 maalia naiseen. Mikäli kotijoukkueesta halutaan mainita joku joka ei saavuttanut omaa tasoaan on se Ida Väyrynen joka on saanut vain yhden maalimerkinnän.

LähiTapiola-tähdet jaettiin seuraavasti:
*** Carolina Böckelman (Dicken)
** Annika Lindström (HIFK)
* Anna Lindholm (Dicken)

Muuta mainittavaa oli se hieno tarkoitus mikä tässä ottelussa oli, eli se että HIFK lahjoitti kaikki lipputuloista tulleet rahat uuden lastensairaalan hyväksi. Katsojia halliin on merkattu 203, ja lahjoitussummaksi muodostui 1640€ joka on todella hieno summa. Toivottavasti samankaltaisia tekoja nähdään lisää käsipallo-Suomessa nyt kun HIFK:n naiset on heittänyt haasteen ulos.

Toinen todella hieno asia on Dickeinin Tom Gammals joka striimaa Dicken pelejä verkkoon ja joita voi katsoa jälkikäteen, tosin hieman kiinnostaisi kuulla miten heidän luvat on diilattu Käsipalloliiton/Sportsgroundin kanssa jotka omistavat lähetysoikeudet? Kiva kuitenkin näin jälkikäteen nähdä peli, vaikka ehkä kuvalaatua voisi parantaa.

Nyt kun HIFK on voitettu edes kerran tällä kaudella voivat he huokata helpotuksesta ja todeta että “tilastohäviö” on hoidettu pois alta. Tämä ottelu lupaa hyvää jatkosarjan otteluihin sekä tulevaiin mitalipeleihin. Näin tulee vähän jännitystä tuleviin peleihin, vaikkakin näiden kahden joukkueen tulevat vastustajat ovat lähtökohtaisesti selkeästi heikompia. HIFK kohtaa seuraavaksi sarjajumbon ÅIFK keskiviikkona Turussa, kun Dicken matkaa huomattavasti lyhyemmän siirtymisen kun suuntaavat Myyrmäkeen Atlaksen vieraaksi. ÅIFK-HIFK pelataan jo keskiviikkona kun Atlas-Dicken pelataan torstaina.

Raportit:
NSM
HIFK
Dicken

2014-02-22 HIFK-Dicken @AnnaLindahl2

2014-02-22 HIFK-Dicken @LCainberg 2014-02-22 HIFK-Dicken @malinwilen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.