Ei osunut kaikki veikkaukset tällä kertaa.

Naisten mestaruussarjaa pelattiin viikonloppuna kolmen ottelun voimin ja vihdoin tuli se voittajan virheveikkaus mitä olen odottanut, ja mitä parasta, näin sini-valkoisin lasien läpi katsottuna juuri tämä minun seurani oli se joka todisti minut vääräksi.

Atlas – Sparta
35 – 21 (14-12)

Oltuani tekemässä kameratöitä livestreamin(joka ei tällä kertaa ollut livestream) siirryin Myyrmäkeen katsomaan tätä ottelua. Olin veikannut että Sparta jatkaa pistesaalistamista mutta toisin kävi. Atlaksen puolustus teki hienosti työtä ja vieraiden asemahyökkäys oli takertelevaa, ja vaisun näköistä. Maalipaikkoja ei juurikaan saatu joukkueella rakennettua ja maalipaikat olivat kiven alla. Atlas taas sortui teknisiin virheisiin yllättävän usein ja liiankin usein syötöt olivat roikkuvia ja hitaita. Maalipaikat jotka aukesivat tulivat melkeinpä säännöltään laitoihin, ja eritoten oikeaan laitaan Nina Sarelinille. Anna Jauhiainen oli myös tehokas ensimmäisen vartin aikana tehden 4 maalia. Ei se suoranaisesti kaunista peliä ollut mutta tyylipisteitähän ei jaeta. Ennen ottelua olin suunnitellut katselevani ensimmäisen erän mutta jäin vielä katsomaan 10 minuuttia toisesta ja silloin Atlas oli selkeästi pirteämpi kuin vieraileva Sparta.

Atlas nakuutti 7 maalia ensimmäisen 7½ minuutin aikana ja tällöin vierasjoukkueen valmentaja otti aikalisän. Spartasta selkeästi rohkein ja parasta työtä teki Sara Jäntti joka jaksoi haastaa ja taisteli, niin puolustuksessa ykkösenä 5-1 puolustuksessa ja tämä tuottikin sen että hän oli Spartan paras maalintekijä kuudella osumalla. Atlas kuitenkin vei ottelun selvin luvuin ja ylsi näinollen samoille pisteille kun KyIF. Tosin Kirkkonummelaisilla on yksi ottelu vähemmän pelattu. Tässä onkin sitten mielenkiintoinen kohtaaminen kun Atlas seuraavaksi ottavat askeleet kohti juuri Kirkkonummea 16.2 jolloin mitataan nämä kaksi joukkuetta. Se joka päällimmäisenä jäi ottelusta mieleen oli se että Atlas pääsi kunnolla vauhtiin vasta kun Johanna Peltonen astui maaliin. Ottelussa oli paljon teknisiä virheitä ja yllättävän usein oli myös ns “junnumokia”. Muun muassa Atlas teki 3-5 kertaa sitä että syötettiin palloa viivalle, vaikka viiva oli pidetty, ja välillä jopa kahdella kolmella puolustajalla. Spartasta ihmettelyyn jäi se miten vaisuja olivat asemahyökkäyksessä. Ainoa joka oikein kunnolla haastoi oli aikaisemmin mainittu Jäntti, muuten jos mentiin lähelle oltiin heti kiinni ja siihen tyydyttiin liiankin usein. Ylösvienneissä oli pitkä-yli sellainen että ajettiin vain metrin kaks sisäänpäin jolloin ajon aloittaja jäi oman kolmosen ulkopuolelle, joka tuotti sen että ylituleva pakki oli kaukana mistään asemasta ja keskuspakki oli sumpussa välittömästi.

Hienoa kuitenkin että Atlas voitti ja näin vankisti asemiaan sarjan keskikastissa. 🙂

Raportit:
Atlas (hienoa että pieni kirjoitus on saatu aikaiseksi, toivottavasti ei ole vain siitä syystä että tuli voitto.)
NSM

SIF – BK-46
29 – 26 (14-16)

Länsi-Uudenmaan valtikas pysyi Siuntiossa. Vaikka BK oli puolessa välissä ottelusta johdossa, on Siuntiolaiset onnistuneet kääntämään pelin ja poimimaan tärkeät 2 pistettä itselleen. Tämä tarkoitti sen että SIF vielä pysyi Dickenin kannoilla ja voi vielä realistisesti taistella sarjan toisesta sijasta. Ottelu itsessään on ollut suhteellisen vuorotellen aina minuutille 34. Tällöin tilanne on vielä ollut positiivinen Karjaalaisille kun johtivat ottelua 15-18, mutta tämän jälkeen BK:lle iski synkkä jakos. Minuuttien 34 – 42 vieraat eivät saaneet tehtyä yhtäkään kun kotijoukkue paukutti 6 häkkiä. Näistä kolme tuli Anni Joensuun päättämänä. Tällöin siis SIF on siirtynyt 21-18 johtoon ja tämän jälkeen ei siitä luopunut. Tällöin SIF:in synkkä hetki koitti jolloin minuuttien 41-48 heillä ei ole tullut maaleja ja Karjaa on iskenyt 4 maalia ja ottanut takaisin johtopaikan luvuin 21-22. Kuka Siuntion kuivan hetken kuittasi, Anni Joensuu. Madeleine Kihlstedt teki tilanteeksi 22-23 vielä mutta Karjaalaiset eivät ole saaneet tätä johtoa pysymään loppuun asti.

Siuntiolaiset jaksoi pelata loppuun asti ja otti näin voiton. Parhaana maalintekijänä kotijoukkueessa ja kolme tähteä pokannut Madeleine Lindholm on raportissa kuitannut voiton seuraavasti:

Erittäin hyvää joukkuepelia, parasta tähän mennessä, sairastumisista huolimatta, Lindholm ynnäsi illan annin.

Huomioitavaa siis se että Siuntion johtajahahmo Linda Olin oli poissa sairastelun takia, joukkuevoitto siis. Hurjaan maalivauhtiin päässyt Yvonne Westerholm teki jo toisessa ottelussa sitten paluun kentille loukkaantumisen jälkeen 9 maalia ja jakoi vieraiden maalikuningatar tittelin tuttuun nimeen, eli Pamela Degermanin kanssa. Vielä kun näiden kahden lisäksi maaleja tekisi tasaisemmin muut voisi Karjaa ottaa enemmän pisteitä. Tässä ottelussa vierailla on ollut maalintekijöitä yhteensä 6 kpl. Ei ole kovin laaja tämä maalintekijärintama. Tosin, ei kotijoukkueella ole kuin 7 heilläkään. Seuraavat ottelut luulisi näiden molempien joukkueiden voittavan kun SIF kohtaa KyIF:in ja BK-46 kohtaa ÅIFK.

Raportit:
BK-46
NSM
Länsi-Uusimaa

KyIF – HIFK
19 – 32 (9-15)

Ei tämä tasainen ottelu ollut, mut ei myöskään voittajajoukkueen laadukkain. Teknisiä, moni. Hätiköidyistä paikoista yritetty ratkaisua, useita. Hienoa oli kuitenkin nähdä pelikentällä Nette Tallqvistin ja Silja B-Sandelinin. Pelaajia joita HIFK varmasti tulee tarvitsemaan kun kautta mennään pidemmälle. Vaikka molempien otteista näki että taukoa on ollut niin uskallan että nämä nopeasti nostavat riman itselleen taas ylös ja yltää sinne myös. KyIF oli kärsinyt viikolla niinkuin moni muukin joukkue ympäripyörivästä flunssaaallosta mutta oli kuitenkin saanut 14 pelaajaa pöytäkirjaan. Ja yksi oli tässä ottelussa todella tärkeä, tämä oli maalivahti Kajsa Westerlund. Hänet myös palkittiin yhdellä tähdellä ottelussa. Hän poimi muutama todella maukkaan paraatitorjunnan ja teki minkä pystyi pitääkseen vieraat suht siedettävissä luvuissa.

Tosin, kyllä Helsinkiläisnaiset myös heittivät luvattoman paljon heittoja ohi, tolppiin ja Westerlundin vahvuus alueelle. Huvittavaa oli myös katsomosta katsoa miten 3 perättäisessä hyökkäyksessä heitot menivät jalkoihin, valmentaja aivan oikein kehotti pelaajia heittämään ylös ja miten kentällä ollut joukkue vastasi, heittämällä vielä kaksi seuraavaa hyökkäystä jalkoihin. Onko tässä sitten ollut joukkueen tapa yrittää todistaa että kyllä se sinne alaskin menee vai eikö käsky kuulunut pelaajille asti? 😀

Voittajasta ei kuitenkaan ollut epäselvyyttä, ja plussaa pitää myös antaa IFK:n Annika Lindströmille joka pelasi loisto-ottelun. Ilman hänen useita paraatitorjuntoja olisi kotijoukkue takuulla rikkonut 20:nen maalin rajan sekä voineet pitää vieraiden taukonumerot huomattavasti lähempänä omaa. Lindström tienasi itselleen 2 tähteä tästä ottelusta. Kolme tähteä luovutettiin eniten maaleja tehneelle pelaajalle, eli Linda Cainbergille. Linda teki yhteensä 9, vaikka hihasta repäistynä uskoisin että 15 olisi voinut olla todellinen jos hänen ratkaisutasonsa olisi pysynyt läpi ottelun. Köket, Linda, hur kan du sätta bollen i köket från öppen kastplats? 😀

EX-HIFK pelaaja Carla Olenius tehtaili 6 maalia ja oli kotijoukkueen toiseksi paras maalintekijä. Maria Jukola häkitti yhden enemmän eli 7 joista 2 oli ensimmäisellä puoliskolla. Hieman vaisua pelaamista näytti Susanna Kaivola joka pystyisi huomattavasti parempaan mutta aina ei peli kulje, ei sille mitään voi. Ei muuta kun uutta matoa koukkuun.

Plussaa annan kotijoukkueen kannattajille, oli hallissa rummut ja kannustusta vaikka oma joukkue oli altavastaajana ja yhteensä katsojia oli 178 joka oli jälleen hyvä luku. Tapahtumana tämä oli positiivinen yllätys, oli pieni kahvimyynti pistettä missä oli pullaa ja muuta pientä ostettavaa, ja paikalla oli myös oma myyntipiste Kempan tuotteille. Hyvä näin, tämä puoli puutuu monelta muulta seuralta.

KyIF kohtaa seuraavaksi Siuntion ja toivottavasti tällöin he pystyvät vielä paremmin haastamaan ennakkosuosikin. Hassuna yksityiskohtana se että myös HIFK kohtaa Siuntiolaiset seuraavaksi.

Raportit:
HIFK
NSM

2014-02-02 KyIF-HIFK @SiljaMaria

Nyt kaikille joukkueille oikein hyvää harjoitusviikkoa, muistakaa, jatkosarja lähestyy. 🙂

Btw, olethan huomannut tulevan suuren tapahtuman? Etkö, no tsekkaa linkki alta ja toimi. Nyt näytetään jälleen mitä Suomen käsipallokansa osaa jos haluaa, eli tupa täyteen ja ääntä katsomoon!

Kauden kovin käsipallotapahtuma!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.