Viikonloppuna handista

Näin käsipallo henkilönä on loistavaa lukea uutista jossa Dicken on saanut paljon uusia harrastajia nuoriin sarjoihin. Yle artikkelin ruotsiksi TÄÄLTÄ.

Viikonloppuna pelataan jälleen naisten sarjaa mutta tällä kertaa vain kolme ottelua, tällä kierroksella on kuitenkin 2 aika herkullista ottelua. Näistä ensimmäinen on Myyrmäessä pelattavan Atlas – Sparta välinen koitos. Sparta joka onnistui napsimaan täydet kaksi pistettä Turkulaisten kustannuksella lähtevät jatkamaan pistepotin kasvattamista. Edellisen voiton myötä he nousivat sarjassa ohi KyIF:in ja majailevat näinollen sarjassa sijalla 5. Atlas joka tämän vuoden on aloittanut kahdella voitolla(BK-46 & ÅIFK) ja kahdella häviölla(SIF & HIFK) hamuavat samoille pisteille KyIF:n kanssa.

Ottelu on täysin voitettavissa Kotikylän Kimmoille mikäli taistelutahto ja paras joukkue on kehissä. Varuillaan pitää olla S. Jäntin, S. Lassinharjun ja R. Heiskasen kanssa. Varsinkin Jäntti joka edellisessä ottelus paukutti hienot 10 maalia. Avaimena tähän sanoisin että on Spartan aina vaaralliset nopeiden vastaiskujen saaminen pois. H. Heiskanen ja S. Jäntti lähtevät sutjakkaasti jolloin Atlaksen V, K ja O9 pitää olla ajantasalla. Atlaksella saattaa olla menestyksen avaimet kädessä jos saavat pelaajat haastamaan väleihin ja pallon eteenpäin ennen kuin jäävät puolustuksen pihteihin kiinni. Näin sivuttaisliikkellä saadaan Spartan ei niin liikkuvan puolustuksen jäämään jälkeen jolloin viivalle ja laidoille jää tyhjää tilaa.

Veikkaukseni tähän otteluun voittajaksi osuu pienellä marginaalilla Spartalle(valitettavasti kun näin sinisten lasien läpi katson) 25 – 27

Toinen mielenkiintoinen kamppailu pelataan Siuntiossa jossa SIF emännöi ottelua toista länsi-uudenmaan joukkuetta BK-46:tta vastaan. Joukkueet ovat kohdanneet toisensa kahteen kertaan tällä kaudella ja SIF on voittanut molemmat ottelut. Ensimmäinen ottelu meni luvuin 33-28 Siuntiossa, toinen kohtaaminen loppui 22-26 Karjaalla. SIF kaipaili edellisessä ottelussa varsinkin Linda Olinin mukana tuomaa pelinrakentelua sekä myös tällä kaudella keskiarvoltaan tuomaa 7,3maalia. Karjaalaiset saivat edellisessä ottelussa takaisin vahvan puolustuspelaajan Yvonne Westerholmin takaisin peliin ja hänen tehojaan (9 maalia KyIF:iä vastaan) tarvitaan myös tässä ottelussa mikäli haluavat voiton viedä kotiin. Myös Pamela Degermanilta toivotaan varmasti enemmän tehoja, hän kuin jäi “vain” neljään maaliin samaisessa KyIF ottelussa.

Helpolla Siuntiolaiset tuskin voitetaan koska seitsemästä kotiottelusta he ovat voittaneet 5 ja hävinneet vain kahdesti kotona, ja tällöinkin sarjan-ykköstä (HIFK) ja -kakkosta (Dicken) vastaan. Maaliero kotiottelussa on +22. (tehty 205 : 183 päästetty). BK-46 omaa vierasotteluissa tilastot jotka näyttää 3 voittoa(Atlas, KyIF, ÅIFK), 1 tasapeli(Sparta) ja 3 häviötä(SIF, HIFK, Dicken). Maaleja Karjaalaiset ovat tehneet 185 kpl ja päästänyt 197 kpl vierasmatkoilla joka tekee -12 maalia.

Mikäli ikäjakaumaa katsoo näistä kahdesta joukkueesta on se seuraavanlainen:
Siuntiolaisilla:
1990-1996= 9
1980-1987 = 8
1979 = 1

Karjaan vastaavat ovat:
1991-1997 = 12
1981-1988 = 6

Tämä tarkoittaa että SIF lähtee enemmän kokemusta omaavalla joukkueella kentälle, onkohan tässä ratkaisun ainesta?

Lopputulosveikkaukseni tässä ottelussa on 32-25

Kolmas ottelu tänä tulevana viikonloppuna on KyIF – HIFK. Tämä ottelu on lähtökohdiltaan aika selkeä ja mikäli ennusmerkit pitää paikkansa niin HIFK tulee voittamaan ja suurilukuisesti. KyIF sen sijaan toivottavasti lähtee oikein kunnon ryminällä ja haastaa tätä selkeätä sarjajohtajaa pisteistä ja pitää heitä niin pitkään kuin mahdollista lähietäisyydellä. Ottelu pelataan Kirkkonummen pienessä maanalaisessa hallissa, en tiedä onko kenttä täysin 40m pitkä ja 20m leveä, siltä ei ainakaan tunnu kun siellä käy mutta oli miten oli niin nopeita vastaiskuja Helsinkiläis naiset kuitenkin tulee käyttämään, mikäli KyIF ei tee maalia asemahyökkäyksessä.

Mitkä voisi olla Kirkkonummelaisten avaimet voittoon…jaa-a. Ei ole kukaan vielä osoittanut mikä tämä niksi on tällä kaudella mutta se on varmaa että puolustuksen pitää olla todella kovassa iskussa. Kaukoheittoja osaa tehdä kaikki takapelaajat, kärjessä Cainberg, Kulju, Väyrynen. Joten ne pitää saada pois nousemalla vastaan aina 9m maalista tuleville. Huomioitavaa on myös se että mikäli heittäjää noustaan vastaa Rouhiainen ei saa päästää vapaaksi viivapelaajana. Hän on pelivälineen saatua vaikea pideltävä ja varma ratkaisussa. HIFK:n laidat ei ole tunnettuja skruibaajia joten ehkä tämäkin kannattaa ottaa huomioon valmistelevissä harjoituksissa maalivahdin näkökannalta, mutta liikaa ei saa nousta vastaan koska tarpeen tullen laidoilla on aika hyvä onnistumisprosentti roikottamisessa.

Maalissa HIFK:lla seisoo Annika Lindström ja tarpeen vaatiessa Pernilla Sjölund. Lindström joka lukee peliä hyvin pitäisi päästä yllättämään jollain lailla ja tällöin hyvä niksi on heittää niin sanotun puolustajan kulmaan. HIFK:n puolustus nimittäin on monen vuoden kokemuksen omaava ja yhteistyö varmasti toimii keskipuolustuksen ja maalivahdin välillä. Jotta tämä linkin saisi poikki olisi hyvä saada sekaannusta puolustukseen ja Kirkkonummella on aavistuksen enemmän maaleja tehty keskeltä. Laitojen sisäänjuoksu, toisen pakin puotamisella toiseksi viivapelaajaksi voisi olla tämän lukon avain. Varsinkin jos ajoitus on oikea. Vaikka Helsinkiläisten puolustus tiivis onkin niin ei se vesitiiviiksi voi kutsua.

Jännitettävänä on myös se että kurooko Linda Cainberg sen neljän maalin eron joka erottaa hänet ja Karjaan Pamela Degermania maalipörssissä. Mahdollisuuksia voisi olla kun Degermanin BK-46 kohtaa Siunton SIF ja tässä ottelussa maalin tekeminen on varmasti vaikeampaa kuin IFK:n ottelussa KyIF:iä vastaan. Ja kun Karjaalaiset pelaa ja lauantaina, niin ottelun alkaessa tiedetään jo kuinka monta Pamela teki joten voidaan suoraan alusta seurata Lindan maalimäärää.

Tämä ottelu pelataan sunnuntaina sellaisessa paikassa ja sellaiseen aikaan että todennäköisesti otan tyttäreni kainaloon ja suuntaan Kirkkonummelle, vielä kun se on sopivan lähellä sieltä missä asumme. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.