NSM: Pisteet kotijoukkueille.

Tämän viikon ottelut pelattu ja yllätyksiä ei voittajien suhteen koettu, tuloksissa, ei ehkä siinäkään. Miten ottelut sitten päättyivät ja huomioita kierrokselta.

HIFK – Atlas
38 – 14 (19-9)

HIFK vei odotetusti voiton, ja odotetusti suurilukuisesti 24:än maalin erolla. Huomioimisen arvoista on että Atlas onnistui maalinteossa vain viidesti toisella puoliajalla, ja että olivat tulospalvelun mukaan vain yhdeksällä pelaajalla, mikähän lienee syy tähän? Tämä jos jossain olisi nuorille pelaajille ollut loistava mahdollisuus päästä kokemaan kovan vastustajan mukana tuomat haasteet. HIFK:lla ei niin yllättävästi oli kaksi nimeä yli muiden. Linda Cainberg ja Kathlen Ax tehtailivat yhteensä 21 maalia. Jos vierailta halutaan poimia joku hyvä puoli olisi se se, että 4 maalia henkilöön tekivät Tiina Helaskoski ja Anna Jauhiainen, toinen kokenut ja toinen nuori. Kun Karjaalla pelatussa ottelus Degerman ei päässyt vauthiin maalinteossa mutta Cainberg tässä ottelussa pääsi, tarkoittaa se sitä että näiden kahden välisessä sarjan maalikuningatar kisassa ero on enään 4 maalia kun Degerman on tehnyt 120 maalia ja Cainberg 116.

Veikkauksessa piste minulle voittajasta, mutta lopputulos ei osunut.

NSM raportti
HIFK raportti (FB ryhmä)

“Puolustus ja maalivahtipeli oli tänään rautaa, kun vastustaja pystyi heiluttamaan meidän verkkoa vain 14 kertaa. Me puolestamme heilutimme vastustajan verkkoa 38 kertaa! 
Mikä parasta, Pulu pääsi taas tekemään sitä mitä rakastaa: juosta, sekä kentällä että vaihtopenkillä… :)”

Atlas raportti (ei raporttia)

BK-46 – KyIF
22 – 16 (13-8)

Karjaa taisteli itsensä voittoon ja avaimena tähän oli maalivahti Sara Pollesello ja kokenut ja kentille loukkaantumisen jälkeen palannut Yvonne “Vonne” Westerholm. Vonne paukutti 9 häkkiä. Ajassa 14:04 Maria Jukola kavensi tilannetta lukuihin 6-5 mutta tämän jälkeen BK otti kuskin paikan ja alkoi tekemään eroa itselleen. Raporteista tulee ilmi että puolustus on toiminut joka on mahdollistanut Pollesellon työtä ja tuolle mentäessä ero on ollut 5 maalia. Loppujen lopuksi ottelu on ollut aika vähämaalinen ja Kirkkonummelaisten 8 maalia molemmille jaksoille kielii että hyökkäyspäässä on ollut vaikeata. BK katkaisi tällä ottelulla tämän vuoden puolella käynnistynyttä häviöputkea mutta seuraava ottelu tulee olemaan astetta kovempi kuin vastaan asettuu SIF kotikentällään. SIF joka todennäköisesti saa tällä kierroksella puuttuneet pakkipelaajat takaisin kentälle. Hieman nousi kysymys siitä miksi ei Degerman ole tässä ottelussa päässyt paukuttamaan verkkoja, onkohan ollut jotain pientä sairastelua vai loukkaantuminen, sitä ei tule raporteissa esille.

KyIF:lle parhaat maalintekijät löytyvät tutuista nimistä. Susanna Kaivola ja Maria Jukola on molemmat tehnyt 6 maalia, mutta kyllä muun joukkueen on noustava voimakkaammin esille jos voittoja halutaan lisää loppukaudella.

Lopputulos ei tuonut veikkauksessani pisteitä mutta voittaja joukkue toi.

NSM raportti
BK-46 raportti
KyIF raportti (ei raporttia)
Västra Nyland

Dicken – SIF
38 – 19 (16-8)

Ehkä tämän sarjan ennakkoon odotetusti tiukin ottelu piti olla kyseessä kun sarjakakkonen Dicken sai vieraaksi sarjakolmosen SIF:in, mutta toisin kävi. SIF joka joutui pelaamaan siipirikkoisena joukkueena kun pakkikalustoa puuttui ja varsinkin Linda Olinin poissaolo on joukkueelle kova pala. Kun ottelu alkoi, Dicken aloitti pelaamaan ja SIF katseli vierestä. 0-0 tilanne muuttui neljässä minuutissa tilanteeseen 6-0 ja ottelu oli paketissa. Ajassa 6:20 livescoressa nähdään ensimmäinen merkintä Siuntiolaisille ja tällöin Madeleine Lindholm on heittänyt rankkarin ohi. Synkkää, todella synkkää. Siuntion ensimmäinen maali on merkattu vasta ajassa 10:11 jolloin tilanteeksi on muodostunut 7-1.

Dicken joka tässä ottelussa esitteli pelaavana pelaajana kentällä ensimmäistä kertaa Bettina Lillqvist, on häntä käytetty vain puolustuksessa (?). Hän on kuitenkin saanut hienoja tehoja itsestään irti ja jo ensimmäisessä ottelussa tällä kaudelle kuittasi hän itselleen yhden tähden. Hyvä lisä hän kuitenkin on, ja tulee varmasti auttamaan joukkuettaan kun lähestyvät jatkosarjan pelit alkavat. Onhan hän kuitenkin kovan tason pelaajana ja ollut mukana maajoukkueen kanssa useassa tapahtumassa. Kotijoukkueen paras maalintekijä on ollut Anna Lindholm joka on kahdeksan kertaa päässyt hunajan makuun. Seitsemällä maalilla Anna Lindahl on kuitenkin ollut aivan kannoilla. Yhteensä maalintekijöitä Dickenillä on ollut 11kpl mikä on hyvä merkki maalinteon leveydestä.  Siuntiolaisilla paras maalintekijätitteli on jaettu jopa viiden pelaajan kesken kun Inka Söderström, Pernilla Karlsson, Emmi Perovuo, Anni Joensuu ja Carolina Rehnberg ovat kaikki tehnyt 3 maalia henkilöä kohtaan. Ei huono jakauma tämäkään mutta voittaakseen Dickenin tasoisen joukkueen tarvitsisivat he joko huomattavasti enemmän maaleja per henkilö tai sitten puolustuksen toimivaksi.

Jännityksellä voimme kuitenkin alkaa odottaa uutista jolloin Dicken NSM tekee “Jokerit” ja siirtyvät ulkoimaille toiseen sarjaan pelaamaan, koska niin usein heidän viimeaikaisten raporteissaan vilisee sana kansainvälistä tasoa/pelaamista. 😉

Dicken kuitenkin piti pisteet kotona ja antoi pienimuotoisen myrskyvaroituksen tuleviin jatkosarjan otteluvastustajilleen, joista todennäkisesti SIF on yksi.

Lopputulos veikkaksessa piste voittajasta mutta loppulukemissa jäin kauas toteutumasta.

NSM raportti (ei raporttia???)
Dicken raportti (FB ryhmä Dicken NSM)
SIF raportti (ei raporttia, mutta pelaajaesittelyjä tullut heidän blogiinsa)

http://www.twitter.com @AnnaLindahl2

Sparta – ÅIFK
34 – 26 (14-16)

Toinen Pirkkolassa pelattu ottelu oli ensimmäisen erän jälkeen vieraiden ja tauolle oltiin menty ÅIFK:n johdossa kahdella maalilla. Anna Harri ja Matilda Bäcklund oli upottanut 4 maalia kukin ja kaikki oli vielä mallillaan, mutta tauon jälkeen jaksettiin vain reilu kuusi minuuttia. Ajassa 36:14 Julia Symes sai kahden minuutin ulosajon ja tässä vaiheessa Sparta syttyi. Kuudessa minuutissa kotijoukkue paukutti 4 peräkkäistä maalia ja vei tilanteeksi 23-20 eikä tämän jälkeen enään antanut pois johtopaikkaa. Vaikkakin kotijoukkue otti kaksi ulosajoa tiheään (ajassa 48:09 ja 49:06) ei vieraat saanut puserrettua eroa kiinni, ja lopputulokseksi kirjattiin 8 maalin erolla voiton.

Hurjaan maalintekovauhtiin kotijoukkueelta pääsi Sara Jäntti joka otti koko ottelun maalikuningatar tittelin tekemällä 10 maalia. Vierailta Anna ja Matilda teki vielä toisella puoliajalla 4 maalia lisään kumpikin. Eivät he kahdestaan jaksaneet kuitenkaan viedä vieraat voitonmakuun. Spartalta Elisa Manninen on myös ollut maaliahne ja tehnyt 7 maalia. Tosin, mielenkiintoinen ristiriita löytyy kun katsoo LiveScorea ja vertaa NSM raporttia, koska nämä eivät täsmää. LiveScore sanoo että Harri teki 8, ja Bäcklund teki 8, mutta NSM raportti sanoo että Harri teki 8, Bäcklund 7 ja yksi Matildan maaleista on annettu Maja Enholmille. Oli miten oli, Sparta vei voiton suhteellisen selkeästi.

Lopputulos veikkaukseni meni tässäkin ottelussa voittajan osalta oikeassa, mutta tässä ottelussa veikkasin myös ÅIFK maalisaldon oikeaksi. Kaksi pistettä. \o/

NSM raportti
Sparta raportti (ei raporttia)
ÅIFK raportti

Muuta pohdiskeltavaa

Näitä blogkirjoituksia kirjoittaessa on noussut kaksi asiaa jotka hieman harmittaa sekä mietityttää.

  • Otteluraportointi

Monen seuran toimesta tämä on ontuvaa tai jopa puutteellista. Kun kerran palloilulajeilla on pientä nousua meneillään, ja miesten puolella tähän puoleen (monelta ainakin) satsataan, niin mikä on esteenä naisten puolella? Vastauksena tähän saattaa saada se että ei ole kirjoittajia, ei ole aikaa tai ei ole paikkaa mihin kirjoittaa…tähän minä sanon vain että BULL**IT! Pienellä, niin pienellä vaivalla joku kirjoittaa rivin tai kaksi. Ei sitä tietenkään tarvitse mitään internettiä mullistavaa kirjoittaa, mutta muistettavaa on että tämä pieni teko saattaa tuottaa uutta kiinnostusta, uusia harrastajia ja ylipäätään näkyvyyttä tälle meidän pienelle lajille Suomessa.
Ja mitä paikkaan mihin kirjoittaa niin tähänkin on olemassa niin monta helppoa kanavaa mihin raapustaa nämä muutamat rivit tekstiä. On Facebook, mitkäkin kaikki Sporttisaitti, Blogspot, WordPress, Google+ ja miksi ei jopa Twitter. Hölmöintä tässä koko paljetissa on se, että kaikki seurat ovat ilmoittaneet kotisivut käsipalloliiton sivuille. Ja joillakin seuroilla on useimpia tiedotuskanavaia.

Esimerkkejä:

SIF: Seuralla on kotisivut, jotka ohjaa kiinnostuneen http://sifladies.blogspot.fi/, mutta ei sinnekkään tule juurikaan päivityksiä.
Atlas: Seuralla kotisivut ja naisilla vielä om Facebook sivu (Kotikylän Kimmat) mutta näihin tulee päivityksiä satunnaisesti. Plussaa siitä että siellä linkitetään edes useimmiten NSM sarjan sivuille. Hyvä alku, jatkakaa ja parantakaa.
ÅIFK: Seuralla sivut, johon tulee maininta otteluista, joskus sisällöllä, joskus ilman. Plussaa siitä että linkittävät Åbo Underrättelse lehden nettisivuille.

Parhaiten uutisia ja raportteja kirjaa Dicken, HIFK ja BK-46. Spartalla on kotisivut, mutta sinne ei mitään näytä tulevan. Yksityiskohtana se että kaikki joukkueet pitävät livescorea tänä vuonna, ja raportin he joutuvat lähettämään NSM sivun ylläpitäjille, joten sen saisi helposti vietyä yhtä nopeasti omalla sivulle jos haluaisi. Silloin tulisi edes maalintekijät, varoitukset, ulosajot sekä kolmen tähden kommentit, vierasjoukkueen kommentit sekä kotijoukkueen kommentit. Siinä olisi jo jotain.

Selkeä korjausehdotus olisi se että seurojen joukkueenjohtajat edes tarkistaisivat että linkit jotka löytyvät http://www.finnhandball.net/nsm joukkueesittelyissä olisi oikein. On mielestäni vähän noloa että jos joku eksyy äsken mainituille sivuille, ja sieltä haluavat seurasivuille niin KyIF tulos on (“sivua ei löydy”), Atlas tulos on (“404 Not found”) ja ÅIFK tulos on (“404 Page not found”). 😦

  • Katsojamäärät

Niin kuin miesten puolella myös naisten puolella katsojaluvut ovat liian usein alhaiset. Syy tähän voi olla useita, mutta yksi syy on varmasti se että seurat/joukkueet eivät satsaa tähän tärkeään mutta työlääseen tehtävään tarpeeksi, ja mikä se on…PR. Kun katsoo tulospalvelusta katsojamääriä löytyy sieltä oikein hienojankin tuloksia, kuten esim Dicken-SIF : 215 (14.9.), HIFK-Sparta : 184 (16.10.) ja KyIF-Sparta 156 (12.1.). Parhaimmat katsojamäärät ovat melkein säännöltään tulleet Dickenin ja KyIF:in kotiotteluista. Muutama Atlas ja HIFK ottelu on myös todella hieno.  Mutta sellainenkin asia mietityttää että paljon tuloksia sieltä puuttuu, mistäs moinen? Itse teen Atlaksen miesten joukkueen livescorea heidän kotiotteluissa, ja siinä syöttösivulla on ainakin ihan oma kenttä mihin syötetään katsojaluvut. Kun siihen syöttää luvun tulee se heti tulospalveluun. Atlaksen kotiotteluista puuttuu kahdesta ottelusta tämä luku, ja yhdessä myönnän suoraan että jäi minulta kirjaamatta (my bad), toisessa minä en tulosseurantaa tehnyt.

Joten siihen kenttään voisi syöttää ne heti, ja mikäli tämä toiminto ei ole aktivoitu naisten livescoren pitäjille niin tämä tulisi korjata välittömästi!

Mutta kun niitä tuloksia seuraa  jotka sinne ovat tulleet, on se ikävää katsoa että Suomen korkeimalla sarjatasolla naisten käsipallossa joissakin otteluissa on ollut niinkin alhaisia tuloksia kuten HIFK-Atlas : 32kpl (24.1.), Sparta-ÅIFK : 37kpl (25.1.), Sparta-Dicken : 48kpl (18.12.). Nämä eivät välttämättä ole niitä pahimpia, koska 58 ottelua on pelattu, ja tasan 50% (29 ottelua) on ilman katsojalukuja.

Eli puolet, kaikista otteluista kaipaisi katsojamääriä naisten puolelta. Ei se miesten puolellakaan kunnossa ole mutta paremmalla tolalla. Siellä 61% otteluista on saanut katsojamäärät vietyä tulospalveluun. Helppo se on huudella vieraisiin pöytiin, myönnän sen, mutta uskon kyllä että moni aktiivi (kiitos teidän työpanoksesta) voisi hieman vielä parantaa. Yksi loistava tapahtuma oli Dicken – HIFK seurapäivä…tai mikä lie. Niin miehet kuin naiset pelasivat samana päivänä vastakkain ja silloin otteluita rummutettiin hyvin. Oli FB täynnä kutsuja sinne tänne, oli seurojen kotisivuilla ilmoituksia, junnut pääsi ilmaiseksi sisään ja mitä kaikkea muuta…Itsekin istuin silloin katsomossa. 🙂

Niinkuin kirjoitin ei tämä ole helppo nakki, mutta jos perusasiat saataisiin kuntoon, ottelu ennakot, ottelu raportit, FB eventtejä, Google+ eventtejä, jakelulistoja jotka kattaisivat kaikki tutut, tuntemattomat ja sponsorit/yhteistyökumppanit. Olisi ennen otteluja livehaastatteluja kentältä valmentajilta ennen ottelua, haastatteluja ottelujen jälkeen.(kaikissa halleissa on mikrofooni ja muut vempeleet) Pelaaja esittelyjä FB sivuilla/kotisivuilla. Kuvia treeneistä ja pelaajilta terveisiä. Viikkokirjeitä ja mitä kaikkea sitä voi keksiä, ja tämä kaikki bittimuodossa joka ei maksa mitään. Eli ei tarvitsisi maksaa painotaloille jne. Vai miten olisi aktiivinen blogi johon pelaajat voivat kirjoittaa esimerkiksi otsikolla “Pelipäivä, tänään lähdetään Turkuun.” jossa pelaaja kertoo kokopäivän ohjelmasta/valmistautumisesta.  Tässä voisi käyttää kuuluisaa fraasia: “Skyes the limit!”.

Toivottavasti tämä blogiposti herättä ajatuksia ja pientä “suolaa haavaan” efektiä seuroissa ja tähän herätään. Ollaanhan me jo kohta jatkosarjoissa ja kaikki PR ja mahdolliset lipputulot helpottavat joukkuekassoja, ja vaikka nyt junnut ilmaiseksi sisään niin melua ja mökää katsomoihin, näin tulisi se jatkosarjan ansaitsema tunnelma pelaajille.

One thought on “NSM: Pisteet kotijoukkueille.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.