Viikonlopun spekulaatiot NSM:ssä

Jos viime kierroksessa oli vain yksi ottelu joka oli erityisen mielenkiintoinen on tulevana viikonloppuna enemmän. Sarjasijoituksia saattaa vaihtua mikä on aina vaihtelevaa, vaikkakin tässä vaiheessa kautta se ei vielä ehkä olekkaan kohtalokasta loppukautta ajatellen.

Perjantai 24.1. pelattavana HIFK-Atlas ottelu on omalla tavalla mielenkiintoinen.

Atlas joka on päässyt omassa pelissä eteenpäin ja napsinut viidestä viimeisestä pelista kolme voittoa. Näistä kaksi viimeisintä ottelua alkaa näyttämään että ehkä Atlas ei kuulukkaan sarjataulukossa häntäpäähän vaan ennemin keskikastiin.? Sarjasssa on kaatunut joukkueita kuten ÅIFK suurin lukemin sekä vieraskentällä BK-46. Tuskin on voittoa odotettavissa perjantain ottelusta, kun vieraskentällä vastassa on Helsingin Urheilutalolla HIFK, joka on edennyt voitosta voittoon. Mutta tulemmeko näkemään loppulukemissa Vantaalaisten kehityksen. Joukkueet ovat kohdanneet kahdesti tällä kaudella. Ensimmäinen ottelu kaudesta loppui IFK:lle lukemin 34-14 ja toinen vielä suuremmalla erolla 18-43.

HIFK joka lähtee otteluun pienemällä miehityksellä muutaman ollessa matkoilla lähtee kuitenkin ennakkosuosikkina ja veikkaan että loppulukemat kirjataan luvuin 39-21.

Launtaina sitten pelataan kaikki muut pelit ja aikajärjestyksessä ensimmäinen ottelupari on BK-46 – KyIF joka alkaa kello 16:00 Raaseporissa.

BK joka on joutunut pieneen tappioputkeen hävittyään viimeiset kolme ottelua on varmasti tositarkoituksella hakemassa lisää pisteitä ja näyttämässä että putki päättyy nyt. Kaksi viimeistä häviötä jotka vielä on tullut omalla kotikentällä ja oman yleisön edessä kirvoittaa niin joukkueetta sekä katsomossa olleita. Onhan Karjaan palloiluhalli monelle nykyiselle ja entiselle pelaajalle halli johon aikasempina vuosina oli todennäköisyys voittaa pienehkö. Pamela Degerman on kantanut kortensa kekoon latomalla tässä vaiheessa kautta jo huikeat 116 maalia, mutta yksin hän ei vie joukkueetta sarjassa loppuun asti.

KyIF on tämän vuoden puolella näyttänyt piristymisen merkkejä vaikkakin edellinen ottelu hävittiin. Olihan silloin vastassa sarjakakkonen Drumsö Idrottskamrater Dicken rf. Voitot Spartasta ja ÅIFK:sta varmasti muistuu ja se hyvä tunne joka voiton myötä tulee on tavoittelun arvoinen. BK-46 ja KyIF:in edelliset ottelut tällä kaudella, näiden kahden perinteikkään seuran välillä on päätynyt 1-1. KyIF otti kauden avausottelussa juuri Karjalla makean voiton luvuin 21-24, mutta joutui kotonaan antamaan pisteet vierailevalle BK:lle luvuin 24-37. Veikkaisin lopputulokseksi: 34 – 24

Vain vartin BK-KyIF ottelun alkamisen jälkeen käynnistyy Pirkkolassa ottelu Dickenin ja SIF:in välillä.

Sarjakakkosen ja kolmosen välillä pitäisi olla kovaa vääntöä ja armotonta taistelua. Siuntiolaiset jotka ovat sarjassa vain 2 pistettä perässä saattaa voiton myötä nousta samoihin pisteisiin mutta taulukossa kuitenkin pysyä Dickenin perässä maalieron takia. Dicken joka on saanut takaisin sairastuvalta pelaajia ei sen sijaan halua antaa yhtään pistettä pois koska silloin HIFK pääsee jo 4 pisteen karkumatkalle. Niin Dicken kuin SIF on hävinnyt yhden otteluun viimeiseistä viidestä ja käsipalloliiton tulospalvelussa se on pieni “kauneusvirhe” sarjataulukon yhteydessä olevassa pisterivissä. Mikäli Dicken taistelee itselleen voiton saavat he sen pienen punaisen pisteen pois riviltä, SIF saa heidän punaisen pisteen vain siirrettyä hieman vasemmalle.

SIF tulee olemaan todella ahtaalla jos eivät saa Dickenin ykkösvoimaa, eli nopeat vastaiskut estettyä. Tämä vaatisi että alasjuokseminen on prioriteetti listalla korkealla. Mikäli Dicken haluaa estää Siuntiota voittamasta tulee heidän olla tarkkana Linda Olinin, Madeleine Lindholmin ja Pernilla Karlssonin kanssa. Karlsson osataan varmasti eliminoida koska hän oli vielä viime kaudella Dickenin riveissä, ja kyllä sarjassa tunnetaan Linda Olinin vahvuudet monen vuoden takaa. Mutta saavatko he tämän tunnetun pelaajan eliminoitua, se onkin eri kysymys. Lopputulos veikkaukseni tähän otteluun on: 29 – 27.

Lauantain “iltaottelu” pelataan sekin Pirkkolassa kun Sparta saa vieraakseen ÅIFK.

Ottelu alkaa jo 18:30. Turkulaiset jotka ovat joutuneet sysimustaan laaksoon ja toivoo saavansa valoa tunnelin päähän lähtevät toivon mukaan uudella energialla ja positiivisella asenteella tähän voitettavaan otteluun. Sparta joka kovasti kaipaa kovaheittoista O9 pelaajaa mailmalta takaisin joutuu varmasti taistelemaan mikäli voittoa hamuavat mutta kyllä nykyisessäkin joukkueessa on vastuunkantajia jotka maaleja osaa tehdä.

Sparta kohtasi edellisessä ottelussa SIF:in ja silloin maaleja teki parhaiten kokenut joukkueen kapteeni Raita Heiskanen. Raija joka on pelannut hieman ailahtelevasti (maalimäärältään) pitäisi saada tasattua tätä epätasaisuutta, ja samalla mukaan hurmioon muut kokeneet pelaat, kuten Elisa Manninen, Hanna Heiskanen, Sara Jäntin ja Jessica Hallion. Näiden vanavedessä varmasti vauhtiin pääsee myös nuoret Sirja Lassinharju (joka kyllä muutenkin on pelannut hienon kauden) ja Anni Kaikon.

Tässä ottelussa mielenkiintoista on se että viimeiaikasten pelien perusteella ottelu saattaa päätyä kummin vain. ÅIFK:n johtaja löytyy varmasti pelaajista Anna Harrissa, Matilda Bäcklundissa ja Fredrika Lagerbohmissa. Myös maalivahti Vanja Radic on toipunut hyvin eikä hänen paluutaan pelikentille ole mahdotonta. Myyrmäessä hän toimi vielä toisena valmentajana Uffe Andersonin rinnalla mutta loukkaantuneen nilkan tilannetta tiedustellessa oli vastaus hymyilevän positiivinen ja paluu kentille saattaa tapahtua ihan kohta.

Uskoisin että mikäli ÅIFK tästä ottelusta voiton itselleen pelaa saattaa se avata hieman sitä voiton “pelkoa/painetta” ja joukkue lähtee tuleviin otteluihin rennommalla mielellä ja saattaa hyvin napsia lisäpisteitä tulevissa otteluissa. Lopputulos veikkaukseni on: 28-26.

Muita turhia veikkauksia:

 • HIFK-Atlas: Atlas ottaa ensimmäisen aikalisän ensimmäisen puoliajan 15 ensimmäisen minuutin aikana.
 • HIFK-Atlas: Kathlen Ax tekee 11 maalia.
 • HIFK-Atlas: Anu Pihlström tekee 3 maalia.
 • BK-46-KyIF: Pamela Degerman tekee 13 maalia.
 • BK-46-KyIF: Carla Olenius ottaa ottelussa kahteen kertaan ulosajon.
 • BK-46-KyIF: Degerman saa kolme LähiTapiola tähteä.
 • Dicken-SIF: Anna Lindahl ottaa ensimmäisen keltaisen kortin joukkueelleen.
 • Dicken-SIF: Janica Tallqvist tekee 4 maalia ottelussa.
 • Dicken-SIF: Anna Lindholm saa kaksi LähiTapiola tähteä.
 • Sparta-ÅIFK: Hanna Heiskanen tekee 4 maalia ottelussa.
 • Sparta-ÅIFK: Fredrika Lagerbohm ottaa yhden ulosajon ottelun toisella puoliajalla.
 • SParta-ÅIFK: Sara Jäntti saa kolme LähiTapiola tähteä.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.