Ei yllätyksiä lauantai kierrokselta

Eilen pelattiin täysi kierros käsipalloa naisten SM-sarjassa. Yllätyksiä ei nähty voittajien suhteen mutta kyllä tuloksien suhteen.

Dicken – KyIF
40 – 19 (18-11)

Vierailijoilla ei ollut juurikaan sanomista pisteiden päämäärästä. KyIF joka on aloittanut tämän vuoden kahdella voitolla Spartasta ja ÅIFK:sta vierailija astetta kovemman joukkueen luona kun saapuivat Pirkkolaan. Emännät olivat vedossa ja osoittivat miksi he pitävät hallussa sarjassa kakkossijaa. Ei ollut kulunut edes 5 minuuttia ja he olivat latoneet taululle 7-3 tilanteen. Kun ensimmäinen puoliaika oli pelattu oli jo selkeät luvut 18-11 taululla.

KyIF:n kohtaloksi koitui selkeät “mustat” hetket joka melkein säännöltään olivat n. 6 minuuttia ja tulivat minuuteilla 17-23, 30-35, 40-46 ja 49-56. Näiden neljän synkän hetken aikana Dicken latoi yhteensä 16 maalia. Vaikka Kirkkonummelaisilla oli kokonaiset 8 maalintekijää ei se takaa voittoa, koska heillä 10 maalia yhteensä tekivät Susanna Kaivola(6 maalia) ja Mari Paukku(4 maalia). Dickenillä kolme parasta maalintekijää olivat Anna Lindholm (8 maalia), Anna Lindahl (7 maalia) ja Annika Näräkkä (6 maalia) joka kielii että nopeita ollaa pelattu. Maalintekijöitä kotijoukkueella oli yhteensä 11 kpl joten siellä maalit on jakaantunut monelle mikä on hyvä merkki, vaikkakin vastustaja on sarjan heikompaa vastaan.

Dicken sai kuitenkin pidettyä voittoputken pystyssä ja KyIF:in pelaajat sai kokea kovan ottelun joka useimitten kasvattaa joukkuetta tulevaisuutta vastaan. Itse olin veikannut että ottelu päättyy 31-24 joka kotijoukkueen osalta murskattiin ja vierailijoille oli liian korkea.

Dicken kohtaa seuraavaksi Siuntio IF:än kotona lauantaina 25.1. Tällöin vastustaja on varmasti kovempi ja voitto tuskin heltiää yhtä helposti. KyIF vierailee samana päivänä Karjaalla jolloin he yrittävät päästä takaisin voiton makuun BK-46:n kustannuksella.

Maalintekijät:

Dicken: Lindholm Anna 8, Lindahl Anna 7, Näräkkä Annika 6, Böckelman Carolina 4, Nylund Karolina 4, Pitkäjärvi Pia-Stina 3, Ahlroth Alexandra 2, Kankainen Kiira 2, Riksman Anu 2, Gammals Jessika 1, Ratilainen Linda 1
KyIF: Kaivola Susanna 5, Paukku Mari 4, Olenius Carla 3, Friman Petra 2, Andersson Sofia 1, Bergholm Pinja 1, Jukola Maria 1, Weurlander Mi 1, Wilhelmsson Sara 1

NSM raportti
Dicken raportti, kuvia sekä tallenne ottelusta
KyIF raportti

www.twitter.com - @annis892
http://www.twitter.com – @annis892

Sparta – SIF
25 – 33 (11-14)

Sparta joka ei ole saanut onnistumisia tämän vuoden puolella joutui raporttien puolesta taipumaan suppeamman pelaajamateriaalin takia. Kotijoukkueen synkkä hetki ensimmäisellä puoliajalla tuli ajassa 17:54 – 25:28. Tänä aikana maaleja ei saatu tehtyä ja vieraat latoivat 6 häkkiä, joista kaksi Linda Olinilta. Viimeisen reilu 3 minuuttia sitten meni kotijoukkueelle 3-0 joka siisti tulosta ennen taukoa. Puoliajalle mentiin lukemin 11-14. Kun valitettavasti seuraava synkkä hetki koitti heti toisen puoliajan alussa onnistui SIF karata reiluun etumatkaan joka sitten olikin liikaa Spartalle. Kuuden ensimmäisen minuutin aikaka SIF häkitti 6 krt kun Sparta onnistui vain kerran ja peli voitaneen sanoo olevan silloin paketissa.

Tämän jälkeen maaleja tehdään aika tasaisesti vaikkakin SIF hieman useammin pakottaa kotijoukkueen poimimaan pallon verkon perukoilta. Spartan paras maalintekijä on tässä ottelussa ollut kokenut Raita Heiskanen joka on 8 kertaa löytänyt pallon mentävän aukon, ja lähellä seurasi Hanna Heiskanen joka upotti 6 palloa. Näiden jälkeen onkin sitten hieman eroa ja seuraavat maalintekijät Sirja Lassinharju ja Elisa Manninen jotka teki 3 maalia kukin. Hyvin alkukauden aloittanut kokenut Sara Jäntti on jäänyt hieman yllättäen vain yhteen maaliin ja olisi mielenkiintoista tietää että onko Siuntiolaiset tarkoituksella ollut hänessä kiinni kuin tapetti seinään vai onko Saralla vain ollut huono päivä.

Ottelun paras maalintekijä on ollut rutinoitunut Linda Olin joka on pamauttanut 8 palloa maaliin. Hänen takanaan maalit on jakaantunut aika tasaisesti. Siuntiolaisten valmentaja Marcus Sjöstedt on ottelun jälkeen kertonut että joukkue on harjoitellut uusia hyökkäyskuvioita  ja olisikin mielenkiintoista tietää mitkä nämä ovat, pitänee yrittää päästä hallille katsomaan joku SIF ottelu jotta itsekin näkisi nämä. Minun veikkaukseni oli tämä ottelun lopputulokseksi 24 – 29 ja kotijoukkueen osalta olenkin osunut aika lähelle kun voittajajoukkue on lyönyt tauluun suuremman luvun.

Maalintekijät:
Sparta: Raita Heiskanen 8, Hanna Heiskanen 6, Sirja Lassinharju 3, Elisa Manninen 3, Ella Holopainen 2, Reetta Karinluoma 2 ja Sara Jäntti 1.
SIF: Linda Olin 7, Pernilla Karlsson 5, Janica Tallqvist 5, Anni Joensuu 4, Madeleine Lindholm 4, Inka Söderström 3, Petra Nyman 2, Emmi Koljonen 2 ja Emmi Perovuo 1

Atlas – ÅIFK
32 – 18 (18-3)

Hoh-hoh mikä alku ottelulle! Atlas jo ensimmäisellä erällä tehnyt selväksi kuka pisteet vie ja millä tavalla. Mikäli en olisi itse ollut hallissa ja nähnyt että Turkulaiset tuli täydellä joukkueella olisin voinut luulla että he olisivat tulleet hallille minimi miehityksen kanssa. En muista ihan heti että olisin kuullut että ottelua olisi keretty pelaamaan 21 minuuttia ennenkuin saadaan maalitili auki. Valitettavasti en kerennyt jäämään halliin katsomaan itse peliä mutta että kotijoukkue on vieraiden ensimmäisen maalin kohdalla jo 12-1 johdossa kertoo että jotain erikoista hallilla on tapahtunut. Onko sitten Atlaksen puolustus ollut betoniseinää vastaavaa vai Turkulaisilla ollut hapantunutta HartSportia pulloissa, sitä en tiedä mutta rujot lukemat.

Toisessa erässä sitten Turkulaiset ovat saaneet hieman juonesta kiinni ja tehneet 15 maalia on jo askel parempaan suuntaan mutta aivan liian myöhään ja aivan liian vähän. Atlas on nyt onnistunut voittamaan kaksi ottelua putkeen ja nostanut itsensä vain pisteen päähän Spartaa sarjataulukossa. Olisin tahtonut olla kärpäsenä katossa ja kuulla mitä Turkulaisten pukukopissa on keskusteltu puoliajalla sekä ottelun jälkeen. Nyt heillä on viikko aikaa harjoitella ja ensi viikon lauantaina he ottavat mittaa Spartalta joka myöskin on ollut vastatuulessa mitä tuloksiin tulee. Mielenkiinnolla odotan kumpi taistelun vie. Sparta tulee olemaan hienoinen ennakkosuosikki mutta sehän ei takaa mitään. Molemmilla joukkueilla kun ei ole pistettäkään viimeisestä viidestä ottelusta. Atlas sen sijaan kohtaa kivenkovan ja HIFK:n perjantaina 24.1 Helsingin Urheilutalolla.

Atlaksen parhaana maalintekijöinä toimi laidat Anu Pihlström sekä Nina Sarelin. Molemmat tekivät 7 maalia. ÅIFK:n paras oli viisi maalia tehnyt Anna Harri joka näin on kolmessa ottelussa tehnyt yhteensä 21 maalia joka tekee tämän vuoden maalikeskiarvoksi 7. Mutta on hän kovin yksinäinen ja tarvii paljon apua muilta pelaajilta mikäli joukkue tahtoo otteluita voittaa.

Maalintekijät:
Atlas: Pihlström Anu 7, Sarelin Nina 7, Högbacka Emmi 4, Jauhiainen Anna 4, Heerman Nea 3, Helaskoski Kristiina 3, Kunttu Anna-Maria 2, Häyrinen Pirjo 2
ÅIFK: Harri Anna 5, Lagerbohm Fredrika 3, Bäcklund Matilda 2, Forss Sofia 2, Martin Moa 2, Enholm Maja 2, Kullberg Heidi 2

NSM raportti
Atlas raportti (hienoa että Atlas naiset ovat saaneet raportin vietyä kotisivuille asti) 🙂
ÅIFK raportti
Åbo Underrättelser

BK-46 – HIFK
18 – 32 (7-13)

HIFK matkasi Raaseporiin kohtaamaan BK-46:en ja katsomaan jos he olisivat saaneet juonesta kiinni kirvelevän Atlas tappion jälkeen. Mutta yllätystä ei Karjaalaiset onnistuneet luomaan. Kun 15 minuuttia oli pelattu oli vielä kaikki mahdollista ja tulostaululla oli luvut 5-6, mutta siitä alkoi HIFK:n ensimmäinen rypistys. Kahdeksassa minuutissa HIFK teki 5 kun kotijoukkue BK ei saanut maalin maalia aikaiseksi. Vain kaksi pelaajaa onnistui maalinteossa kotijoukkueelta ensimmäisen puoliajan aikana ja nämä olivat Pamela Degerman ja Sofia Silén. HIFK:lla oli tässä vaiheessa jo 7 eri maalintekijää kirjattu pöytäkirjaan.

Toinen puoliaika ei juuri BK:n tilannetta parantanut. HIFK jatkoi mistä oli ensimmäisellä puoliajalla aloittanut ja kasvatti johtoa minuuttien 30-40 välillä lukemin 7-3. Voittajasta ei ollut epäselvyyttä ja loppulukemiksi kirjattiin selkeät 18-32. Kentällä kohtasi sarjan tehokkaimmat maalitykit ja nämä olivat tässäkin ottelussa joukkueidensa parhaat maalintekijät. Niin Linda Cainberg kuin Pamela Degerman teki 10 maalia eikä näinollen Cainberg saanut kavennettua pientä etumatkaa minkä Degerman on ottanut maalipörssissä. Tämän kierroksen jälkeen Degerman johtaa tehtyään 116 maalia kuin Cainberg on merkannut itselleen 106 kpl. Kolmantena maalipörssissä majailee Siuntio Linda Olin tehtyään 88 maalia.

Degermanin keskiarvo per ottelua on 8,2 kun Linda Cainbergilla on 8,8. Olinilla on 7,3. Palatakseen tähän otteluun niin HIFK puolustus on toiminut hyvin ja tämän niin kolmen tähden pelaaja Cainberg sekä HIFK:n valmentaja Bigo Lindholm halusi mainita otteluraportissa. BK-46 on nyt joutunut häviöputkeen eikä ole napsinut yhtäkään pistettä viimeisestä kolmesta ottelusta joissa vastustajina on toiminut Dicken, Atlas ja nyt HIFK. Seuraavaksi Karjaalaiset kohtaavat KyIF:n ja tämä jos koskaan on mahdollisuus ja tärkeä voittaa, koska jos KyIF vie pisteet tippuvat Karjaalaiset sarjataulukossa. Helppoa ottelua tuskin on luvassa ja Kirkkonummelaiset haluavat aivan varmasti näyttää että tämän kierroksen häviö Dickenille oli vain huonon päivän ja todella kovan vastustajan syytä.

Maalintekijät:
BK-46: Pamela Degerman 10, Linda Sjöblom 1, Sofia Silen 5, Elin Sjölund 2,
HIFK: Linda Cainberg 10, Kathlen Ax 4, Carolina Byman 3, Lotta Kulju 3, Victoria Berg 3, Rosanna Rouhiainen 3, Malin Vilen 2, Hanna Nylund 1,  Annamari Jääskeläinen 1, Ida Väyrynen 1.

NSM raportti
BK-46 raportti
HIFK raportti

www.twitter.com - @malinwilen
http://www.twitter.com – @malinwilen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.