NSM kierros 18.1.

Here we go again, täysi pelikierros launtaina naisten SM-sarjassa. 🙂

Dicken – KyIF

Voittajaveikkaukseni osuu Dickeniin joka ei ehkä yllätä. Sarjakakkonen on pelannut tehokkasti eikä laantumisen merkkejä ole vielä ollut ilmoilla. Vielä kun pelikentille edellisessä ottelussa paluun tehnyt Näräkkä pikkuhiljaa alkaa olemaan pelikunnossa. Edellisessä ottelussa 20 min peliaikaa, joten veikkaisin että seuraavassa ottelussa minuutit tulee olemaan 30 ~40 min. Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa Kirkkonummella loppulukemat olivat kohtalaisen rumat 17-41. Nyt veikkaan ja uskon vankasti että tällä kertaa ero on pienempi. KyIF on tehnyt hienoja edistysaskeleita ja paljon on kiinni siitä miten ottelu lähtee heiltä käyntiin. Kaksi voittoa allaan tuottaa varmasti itseluottamusta Kirkkonummelaisiin, joten takki auki ei  Dickenin kannata lähtee otteluun.

Dicken tulee luottamaan heille todettuihin toimiviin resepteihin joka on aktiivinen puolustus ja sen seurauksena nopeat vastaiskut. Dickenin edellisessä ja ainoassa ottelussa tämän vuoden puolella ei heidän parhaansa maalitykkinsä Anna Lindholm päässyt kunnolla käyntiin ja tehtaili kolme maalia. Tässä ottelussa uskoisin että hän palaa siihen totuttuun 6~8 maalin kantaan. Anna Lindahl joka lunasti edellisessä ottelussa kolme LähiTapiola tähteä, ja kuusi maalia on hienosti nostanut itsensä maalipörssissä ja on nyt jaetulla kuudennella sijalla Anna Harrin (ÅIFK) ja Anna Jauhiaisen (Atlas) kanssa.

Lopputulosveikkaukseni: 31 – 24

Mikä hienointa on että Dicken on kirjoittanut otteluennakon nyt tämän vuoden molemmista otteluista. Aktiivisuutta sosiaalisessa mediassa jonka toivoisi muidenkin seurojen ottavaan tavakseen. Otteluennakko (DickenNSM FB ryhmässä).

Sparta – SIF

Pystyykö Sparta katkaisemaan tappioputken? Viimeisestä viidestä ottelusta Sparta on onnistunut poimimaan täyden pistepotin vain kerran ja se ottelu pelattiin 7.12.2013. Näin ollen he ovatkin tippuneet sarjataulukossa jo kolmanneksi viimeiseksi, takanaan vain Atlas ja ÅIFK. Spartan maalintekijä top kolme tässä huomisessa ottelussa tulee varmasti olemaan Lassinharju, Jäntti S, sekä Heiskanen H. Puolustuksen kautta tämäkin ottelu on voitettavissa kotijoukkueella, vain jotta saavat nopeat laidat liikkeelle. Mikäli eivät saa Siuntion asemapeliä jumittumaan on pisteet kovan työn takaa ja sanoisin jopa epätodennäköistä. Siuntiolaiset lähtevät otteluun kahdella voitolla alla, voitot jotka ovat irtoneet ÅIFK:lta sekä Atlakselta. SIF:in M. Lindholm joka edellisessä ottelussa otti kolme LähiTapiolan tähteä itselleen toivoo varmasti että hyvä boogie jatkuu ja maalientehtailu jatkuu. Paljon on tosin kiinni Linda Olinin pelinrakentamisesta. Mikäli Sparta ottaa Olinin erikoisvartiointiin uskoisin että kotijoukkueella on paremmat mahdollisuudet napata voiton, vaikkakin tämä luo enemmän tilaa muille.

Jotta SIF pysyisi Dicken kannoilla sarjataulukossa tulisi heidän voittaa koska muuten eroksi muodostuu jo 4 pistettä, joka voi olla jo ratkaiseva kevään loppupuolella.

Lopputulosveikkaukseni: 24 – 29

Atlas – ÅIFK

Tämän kierroksen ehkä mielenkiintoisin ottelu pelataan tänä lauantaina Myyrmäessä kun Atlas ottaa vieraakseen ÅIFK:n. Edellisen kohtaamisen Turussa voitti Atlas luvuin 19-25, ja silloin suuressa merkityksessä oli 6 maalia paukuttanut Anna Jauhiainen. Tämän vuoden puolella Jauhiainen on kerännyt kahdesta ottelusta 8 maalia (2 vs SIF, 6 vs BK-46) joten noususuhdanteessa hän on ollut tämä vuoden puolella, ja hänelle tärkeintä olisi pysyä poissa ulosajojen suhteen. ÅIFK:n tämän vuoden tehokkain on Anna Harri joka on kahdessa ottelussa tehnyt 16 maalia. Hyvää tukea on Harrille antanut Matilda Bäcklund joka on vastannut yhdeksästä maalista. Tosin Bäcklund onnistui edellisessä ottelussa järjestämään itsensä katsomon puolelle kolmella ulosajolla kun ottelua oli pelattu n. 40 min. Jotta ÅIFK onnistuisi nipistämään pisteet kotijoukkueelta tulee Matildan pysyä kentällä.

Atlas joka nipisti pisteet Karjaalaisilta suhteellisen selkein luvuin 19-26 haluaa varmasti jatkaa kulkua voittojen tiellä ja mikäli lunastavat täydet kaksi pistettä nousevat he aivan Spartan kannoille sarjataulukossa. Kokenut Nina Sarelin on myös käynnistänyt tämän vuoden pirteästi tekemällä kahdessa viimeisessä ottelussa yhteensä 11 maalia, kasvattaen kokonaismaalimäärän 38:aan. Samalle maalimäärälle kuin Annette Tallqvist (HIFK) ja Petra Friman (KyIF). Huomioitavaa on että Tallqvist on pelannut kaksi ottelua vähemmän kuin Sarelin ja Friman.

Edellisessä ottelussa ÅIFK:lla oli stand-in valmentajana Vanja Radic kun Uffe Andersson oli samanaikaisesti pelattavan ÅIFK miesten kanssa. Tähän otteluun he saavat valmentajansa mukaan vierasmatkalle ja uskon että tämä varmasti auttaa joukkuetta kun ensisijainen valmentaja on paikalla ohjaamassa omiaan. Tästä ottelusta katson varmasti osan paikan päällä kun kerran olen Myyrmäen Urheilutalolla jo valmiina ja toivottavasti ottelusta tulee viihdyttävä. 🙂

Lopputulosveikkaukseni: 25 – 23

BK-46 – HIFK

Punakone matkustaa Kalliosta Karjaalle metsästämään lisäpisteitä sekä jatkamaan voittoputkea. BK-46 ei ole saanut pelistä oikein kiinni vuoden 2014 aikana vielä ja on joutunut tyytymään kahteen häviöön. Vuoden ensimmäisessä he hävisivät vieraskentällä täpärästi Dickenille kahdella maalilla mutta huomattavasti synkempi ottelu oli edellinen kotona pelattu ottelu Atlasta vastaan jolloin häviö oli yllättävän suuri luvuin 17-26. Ottelussa BK-HIFK kohtaavat myös maalipörssin ykkönen (Degerman – 106) ja kakkonen (Cainberg – 96) ja ottelun sisällä nähdään kisa tästäkin, eli kunpi on maaliahneempi. HIFK on pelannut tänä vuonna vain yhden ottelun joka oli vieraissa Spartaa vastaan. Mielenkiinnolla katsotaan jos tämä aiheuttaa käynnistymis vaikeuksia Helsinkiläisille. Heillä on muutenkin ollut kauden aikana vaikeuksia aloittaa otteluita, mutta vauhtiin päästyä ovat olleet voitokkaita.

Huhut kertovat että IFK:lla olisi poissa muutamia pelaajia heidän ollessa matkoilla joten HIFK:n kokoonpano ei ole täydellinen.  Myös Karjaalaisten riveistä on puuttunut Yvonne Westerholm selkävaivojen takia joka on varsin  merkittävä puute BK:n pelistä. Uskon että HIFK voittaa ja veikkaan että maaliero saattaa venähtää aika suurilukuiseksi.

Lopputulosveikkaukseni: 22 – 37

One thought on “NSM kierros 18.1.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.