Söndag fylld med överraskningar

Under det gångna veckoslutet har det spelats i NSM 2 matcher, båda idag söndags på grund av herrarnas landskamp i lördags mot Georgien. Ifall jag skrivit en förhandspost om dessa matcher skulle jag ha varit ganska klar i hur jag skulle ha skrivit dem. Matchparen var BK-46 – Atlas och KyIF – Sparta.

Jag skulle ha skrivit att BK-46 och Sparta skulle ha tagit segrar och troligen skulle jag ha gissat att Karislaget vinner Vandalaget ganska klart och Sparta skulle ha tagit en lite knappare seger över Kyrkslätt, men så gick det inte ändå.

BK-46 – Atlas
17 – 26 (11-13)

Atlas gästade i Karis och har varit på ypperligt spelhumör iom att de hållt Karislaget under 20 gjorda mål. Atlaslaget har börjat starkt och BK-damerna har lyckas göra sitt första vid 11:28 och då har hårdkastande Pamela Degerman varit i farten. Då Pamela nätat blev situationen 1-4. Karislaget tändes av detta och vid 16 minuter var situationen 5-5. Av Karis 5 mål hade Degerman gjort 3. Vid 22 minuter har spelet varit 9-9. Halvtidsresultatet berättar det att Atlas haft ett litet tag om matchen men inte lyckas riva upp större skillnad, vilket kanske inte är helt överraskad. Vid halvtid har Degerman verkligen gjort sin andel av arbete med att göra 6 mål av lagets 10. Detta visar att hon verkligen behöver hjälp, för ensam klarar hon inte av att vinna matcher.

Andra halveleken börjades igen i Atlas takt och mellan minuterna 30:00 och 40:00 har Atlas stått för 5 då BK-46 bara lyckas göra ett mål. Att BK-46 lyckas göra bara 6 mål på andra halvleken kan tyda på att Atlas damerna fått försvaret och fungera och det är ju enormt viktigt. Ifall de verkligen fått försvaret och fungera så kan man vänta sig till poäng för resten av våren och kanske de kan knipa åt sig några positioner i tabellen vilket skulle vara fint i mina ögon då jag själv är en Atlas aktiv och f.d. spelare där.

Målhungrigaste i Vandalaget har varit erfarna Nina Sarelin som gjort 7 mål och tätt intill följer unga Anna Jauhiainen med 6 mål. Även Tiina Helaskoski har varit på spelhumör och gjort 4 mål och även tagit åt sig 2 stjärnor. I BK-46 har då piggast varit Pamela Degerman med 7 mål och näst bästa Elin Sjölund med 4. Detta var säkert en tung förlust för Karisdamerna speciellt som det var på hemma plan och det gjorde nog verkligen illa för deras hopp om att stiga i tabellen.

Målgörare:
BK-46
Pamela Degerman 7, Elin Sjölund 4, Josefin Aaltonen 2, Linda Sjöblom 1, Sofia Silen 1, Heidi Sjöberg 1, Ina Ahlroos 1.

Atlas
Nina Sarelin 7, Anna Jauhiainen 6, Tiina Helaskoski 4, Emmi Högbacka 3, Anu Pihlström 2, Noora Ekström 1, Johanna Lyytinen 1, Annica Sjölund 1, Nea Heerman 1.

Stjärnorna:
*** Anna Jauhiainen (Atlas)
** Tiina Helaskoski (Atlas)
* Pamela Degerman (BK-46)

KyIF – Sparta
30 – 24 (14-10)

Söndagens andra överraskning var matchen i Kyrkslätt. Sparta som nyligen tog även en förlust av HIFK har inte kommit igång i det nya året som dom tänkt sig. För att ta en förlust av KyIF är knappast vad dom tänkte sig. Skulle även förstå ännu ifall förlusten skulle ha varit knapp men att förlora med 8 låter ganska stort.

I och med denna förlust så föll Sparta ner en placering i tabellen och ligger nu som sexa av åtta lag. KyIF som nu steg upp en placering får säkert en hel del till energi av denna vinst. KyIF kommer dock att genast som följande motståndare få en ganska svår pärs i och med att de gästar till följande i Britas mot Dicken. Ledningen har inte kommit i någon viss klar ryckning utan den verkar ha kommit sakta men säkert.

Hungrigast i hemmalaget har varit -94 född Mari Paukku med 7 mål. I Sparta däremot har de delat “bästa målgörar” titteln på tre person då Sirja Lassinharju, Sara Jäntti och Hanna Heiskanen alla gjort 6 mål var. Sparta möter även de en hård motståndare till följande då de får som gäst till Britas SIF från Sjundeå.

Målgörare:
KyIF
Mari Paukku 7, Susanna Kaivola 5, Maria Jukola 4, Carla Olenius 3, Elin Männikkö 3, Sara Wilhelmsson 3, Petra Friman 3, Felicia Grönholm 1, Susanne Lindblom 1.

Sparta
Sara Jäntti 6, Hanna Heiskanen 6, Sirja Lassinharju 6, Ella Holopainen 3, Elisa Manninen 2, Petra Gostowski 1.

Stjärnorna:
*** Kajsa Westerlund (KyIF)
** Sara Jäntti (Sparta)
* Mari Paukku (KyIF)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.