Tulokset NSM kierrokselta

Tänään en valitettavasti päässyt katsomaan yhtäkään ottelua paikan päälle kun Annika låhti pelaamaan joten olin Livescoren armoilla. Tosi hienoa kuitenkin että tämä ppalveluon olemassa, toivottavasti sitä kuitenkin jatkokehitetään vielä. Kiitos kuitenkin palvelusta. 🙂

Tein aikasemmassa kirjoituksessa veikkauksia ja jos lasketaan pisteitä niin on jokaisessa ottelussa mahdollista kerätä 3, arvattu oikein voittaja joukkue, sekä oikein arvatut maalimäärät. Näinollen täyspotti olisi 12 pistettä.

ÅIFK – KyIF
28 – 29 ( 17-16)

Lopputulos veikkaukseni ei osunut, eikä ollut lähelläkään, voittajajoukkue meni kuitenkin oikein joten kierroksen ensimmäisestä ottelusta tuli 1 piste. KyIF voitti ottelun ja loppulukemiksi tuli 28-29, joten voisi kuvitella että ottelu oli tiukka. Turkulaiset kirivät lopussa hyvin mutta aika loppui kesken. ÅIFK aloitti kuitenkin ottelun vahvasti ja kun kellossa oli n. 5:30 pelattuna otti vieraiden valmentaja Tomi Salminen jo ensimmäisen aikalisän kun Turkulaiset oli repineet 6-2 johdon itselleen. Tämä olikin hyvä veto koska kymmenen minuutin kohdalla vieraat olivat tasoittaneet pelin 7-7 tilanteeseen. Kirijöinä toimi Friman(2 maalia), Kaivola(2 maalia) ja Olenius yhdellä maalilla. Peli alkoi uudestaan. Tämän jälkeen maaleja tehtiin vuorotellen ja kun vähän vailla 16min oli pelattu oli taululla tulos 11-11.

Vielä ensimmäisen puoliajan viimeisellä sekunnilla ÅIFK:n Matilda Bäcklund teki maalin ja vei kotijoukkueen maalin johdossa taulle luvuin 17-16.

Vieraat Kirkkonummelta aloitti kuitenkin toisen puoliajan vahvasti ja kun pelikello näytti 40min olivat he ottaneet johdon kolmen maalin turvin (18-21). Tästä johdosta KyIF ei enään luopunut vaan piti pintansa loppuun asti, kiitos Oleniuksen ja Mari Paukun toimesta. Kahdestaan nämä kaksi teki viimeisen kymmenen minuutin aikana kolme maalia molemmat. ÅIFK aloitti kuitenkin kirin ja pelikellon osoittaessa 58:28 olivat Turkulaiset kirineet maalin päähän (27-28). Lopussa vielä molemmat joukkueet saivat tehtyä yhden maalin ja Anna Harri teki viimeisen maalin 6 sekuntia ennen päätössummeria.

Mielenkiinnolla odotan jos joukkueet kirjoittavat omien näkemyksien mukaiset raportit jossa tulisi esille jotain mitä ei tule ilmi Livescoren kautta. Ottelun maalintekijät olivat seuraavat:

ÅIFK
Anna Harri 8, Matilda Bäcklund 7, Fredrika Lagerbohm 5, Helen Keto 3, Maja Enholm 2, Sofie Forss 2, Heidi Kullberg 1.

KyIF
Carla Olenius 8, Mari Paukku 5, Maria Jukola 5, Petra Friman 5, Susanna Kaivola 3, Alexandra Westerlund 1, Elin Männikkö 1, Sara Wilhelmsson 1

Tähdet:
*** Petra Friman (KyIF)
** Fredrika Lagerbohm (ÅIFK)
* Anna Harri (ÅIFK)

Raportit:
ÅIFK
KyIF (ei raporttia)
NSM

Tweet:
2014-01-08 ÅIFK-KyIF @FLagerbohm

 

 

 

Atlas – SIF
21 – 28 (8-14)

Vantaalla  vierailivat Siuntiosta SIF ja Linda Olinin johdolla. Aika maltillisesti alkoi ottelu koska 10min jälkeen tulos oli vieraille 2-4. Kun pelikello näytti 20:00 oli tulos jo venähtänyt vieraille lukemiin 5-10. Atlaksella oli 5 eri maalintekijää kun Siuntiolla oli 6. Näin ollen yhtä selkeätä maalintekijää ei kummastakaan joukkueesta ollut noussut esille vielä tässä vaiheessa. Atlaksella oli synkät n. 7 minuuttia kun eivät saaneet tehtyä yhtään maalia kun SIF paukutti sisään 4. Tästä kotijoukkue sai hengen päälle ja alkoi takoa maaleja. Puoliaika tämän pyrähdyksen kuitenkin pysäytti ja tauolle lähdettiin vieraiden varmantuntuisessa 6 maalin johdossa.

Toisella puoliajalla ei Atlas päässyt hätyyttelemään johtavaa Siuntiota ja uskoisin että SIF on aikalailla ottanut rauhallisesti eikä höntyilyt. Maaleja tehtiin aikalailla vuorotellen. Se joka kuitenkin hieman ihmetyttää on Anna Jauhiaisen saamat kolme ulosajoa joka on johtanut ottelusta sulkemiseen. Onko niin että hän on pelannut liian kovaa vai onko tässä ollut se valitettava puoli että hän on ottanut ainoana Vantaalaisena kovaa puolustuksessa ja näinollen on joutunut tuomareiden silmätikuksi? Koska onhan se valitettavasti niin että jos yksi joukkueessa pelaa selkeästi kovempaa kuin muut hänet huomioidaan liiankin usein. SIF kuitenkin selkeään voittoon. Veikkaukseni oli 20-25 joten täysin hakoteillä en ole ollut. Kuitenkin tästäkin ottelusta tuli vain yksi piste minulle omassa pienessä pistelaskennassa. Ottelun maalintekijät olivat seuraavat:

Atlas
Noora Ekström 6, Nina Sarelin 4, Anna-Maria Kunttu 3, Emmi Högbacka 2, Tiina Helaskoski 2, Anna Jauhiainen 2, Johanna Lyytinen 1, Annica Sjölund 1.

SIF
Linda Olin 7, Emmi Perovuo 6, Pernilla Karlsson 4, Madeleine Lindholm 3, Inka Söderström 2, Emmi Koljonen 2, Anni Joensuu 1, Carolina Roos 1, Janica Tallqvist 1, Mette Fröberg 1.

Tähdet:
*** Laura Laakso (SIF)
** Linda Olin (SIF)
* Johanna Peltonen (Atlas)

Raportit:
Atlas (ei raporttia)
SIF (ei raporttia)
NSM

Dicken – BK-46
25 – 23 (12-9)

Pirkkolassa ensimmäinen ottelu joka pelattiin tälle illalle on edistynyt aika tasaisesti aina minuutille 24 jolloin peli on vielä ollut 9-9. Tämän jälkeen Karjaalaiset ovat menneet näkäjään hieman kipsiin ja Dicken on ennen taukoa repinyt 3 maalin johdon. Se joka kuitenkin on hieno nähdä on Annikka Näräkän paluu pelikentille (välkommen tillbaka 😉 ). Ajassa 22:08 hän on tehnyt pelitilanne maalin ja kunhan takaisin täyteen kuntoon pääsee on hän selkeä vahvistus Dickenille.

Toisen puoliajan alussa BK on saanut hieman paremman lähdön ja kiri tilanteeseen 13-12 ja peli on luultavasti ollut vielä avoin molemmille joukkueille. Sellanen kysymysmerkki nousee kun katsoo ottelun logia on että mitä on tapahtunut kellon ollessa 33:28, jolloin Josefin Aaltonen on saanut suoran ottelunsulkemisen? Ehkä tämä tulee ilmi joukkueiden kirjoittamissa raporteissa. Kaksi pelaajaa on saanut hengen päälle toisella puoliajalla, nämä ovat Dickenin kapteeni Anna Lindahl joka on tehnyt 5 maalia ja Pamela Degerman joka teki 8. Hieman ihmetyttää miten Degerman on päässyt juhlimaan kun kaikki tietää kuinka vaarallinen hän on. Kun ottelua on ollut jäljellä 8minuuttia on Karjaalaiset olleet jopa johdossa joten mistään läpihuuto ottelusta ei ole kyse Dickenille. Tosin, tässä näyttää sitten BK:n leveys, tai oikeastaan sen puute maalintekijöissä tuottanut sen että johtoa ei olla saatu pidettyä loppuun asti.

Karjaalaisten 23 tehdystä maaleista Degerman on tehnyt 11 joten lisää vastuunkantajia tarvitaan. Huomioitavaa on että BK:lta näyttää puuttuneen todella tärkeän Yvonne Westerholm. Hänet ei ole kirjattu pelaavaan kokoonpanoon ollenkaan, ja tämä tuottaa varmasti harmaita hiuksia valmentaja Gustav Ahlroosille. Hieman ihmetyttää miksi Anna Lindholm on “vain” tehnyt 3 maalia, onko hänet niin tarkasti pidetty vai onko joulutauko “moodi” jäänyt päälle?

Tässä ottelussa “tililleni” rapsahti vain 1 piste, vaikka hyvin hyvin lähellä olen ollut tulosveikkaukseni kanssa koska ennen ottelua veikkasin lopputulokseksi: 26-24. Ottelun maalintekijät ovat olleet:

Dicken
Anna Lindahl 6, Carolina Böckelman 6, Alexandra Ahlroth 4, Karolina Nylund 4, Anna Lindholm 3, Kiira Kankainen 1, Annika Näräkkä 1.

BK-46
Pamela Degerman 11, Elin Sjölund 5, Sofia Silen 4, Heidi Sjöberg 1, Ina Ahlroos 1, Josefin Aaltonen 1.

Tähdet:
*** Anna Lindahl (Dicken)
** Pamela Degerman (BK-46)
* Karolina Nylund (Dicken)

Raportit:
Dicken FB
BK-46 kotisivu
NSM (www.finnhandball.net/nsm)

Tweet:
2014-01-08 Dicken-BK-46 @Vaskola

 

 

 

Sparta – HIFK
29 – 38 (12-20)

Myöhäisillan ottelussa lähdettiin tasaisesti liikkeelle ja kun 13min oli pelattu oli tilanne vielä 5-6 vieraille. Tämän jälkeen HIFK sai vauhdin päälle ja pussitti 4 maalia kahteen ja puoleen minuuttiin. Näistä kaksi oli ei niin yllättäen “taskuraketti” Kathlen Ax oikealla laidalla. Tämä kirvoitti Spartan valmentaja Jarmo Weckströmin ottamaan aikalisän ja yrittämään herätellä joukkuettaan. Aikalisä ei kuitenkaan tuottanut toivottua herätystä ja IFK jatkoi maalien takomista. Sparta jäi pienin askelein perään jatkuvasti ja tauolle lähdettiin vieraiden vakuuttavassa johdossa, 12-20. IFK:lla oli ensimmäisellä jaksolla 9 eri maalintekijää joka kertoo leveästä pelaajamateriaalista. Spartalla oli 5.

Toisen jakson kolme ensimmäistä minuuttia olivat vaikeita vieraille ja Sparta näytti piristymisen elkeitä tekemällä 4 maalia joka pakotti Bigo Lindholmin ottamaan aikaisin jaksoon aikalisän. Tämän aikalisän aikana jotain tapahtui IFK:n parhaalle maalintekijälle Linda Cainbergissa. Hän otti tahtipuikon ja teki 5 maalia putkeen. Kathlen Ax teki seuraavat kaksi josta Cainberg vielä teki yhden lisää. Nämä 8 maalia tuli 8 minuutin sisään ja ottelu alkoi olla taputeltu, tilanne tällöin 19-29. Ajassa 54:42 Spartan valmentaja otti jälleen aikalisän kun taululla oli lukemat 26-32. Lopussa jälleen tehtiin aika tasaisesti maaleja ja ottelu päättyi lopulta lukemiin 29-38. Yhdeksän maalin voitto on aika selkeä eikä jätä jossitelulle sijaa.

IFK:n kova ottelukuntoon sen kun jatkuu vielä joulutauon jälkeen ja muilla joukkueilla tulee olemaan vaikeata horjuttaa tätä kovan luun joukkuetta. Omassa pistelaskennassa tuli jälleen vain yksi piste tästäkin ottelusta joten voittajajoukkueen veikkauksessa tuli täysi potti. Lopputuloksissa vain yksi ottelu oli lähellä. Tämän ottelun maalintekijät olivat:

Sparta
Sirja Lassinharju 9, Elisa Manninen 5, Sara Jäntti 5, Raita Heiskanen 5, Hanna Heiskanen 3, Ella Holopainen 2.

HIFK
Linda Cainberg 8, Kathlen Ax 8, Lotta Kulju 6, Ida Väyrynen 5, Amanda Salenius 4, Carolina Byman 2, Rosanna Rouhiainen 2, Annette Tallqvist 2, Hanna Nylund 1.

Tähdet
*** Kathlen Ax (HIFK)
** Sirja Lassinharju (Sparta)
* Linda Cainberg (HIFK)

Raportit:
Sparta
HIFK (ei raporttia)
NSM

Tweet:
2014-01-08 Sparta-Dicken @LCainberg

 

 

Kun Linda Cainberg “vain” teki 8, ja Dicken-BK-46 ottelussa Pamela Degerman teki 11 tarkoittaa tämä että koko sarjan maalintekijäpörssissä on nyt vain yksi huipulla tehdyissä maaleissa ja se on Degerman. Hän on tämän kierroksen jälkeen tehnyt yhteensä 99 maalia kun Cainberg seuraa kannoilla tehden 96.

Tulevat ottelut naisten SM-sarjassa ovat seuraavat:
Su 12.1. KyIF – Sparta
Su 12.1. BK-46 – Atlas
Ke 15.1. SIF – ÅIFK
La 18.1. Dicken – KyIF

Sarjataulukko tämän kierroksen jälkeen ei muutu. Se joka kuitenkin on aika hurjaa on se että sarjaa johtavalla HIFK:lla on kasassa 22 pistettä kun jumbosijalla oleva ÅIFK omaa vain 2. Eli 20 pisteen ero ykkösellä ja kasilla.

Nyt jännitetään jälleen mitkä joukkueet pystyvät luomaan raportteja otteluistaan ja millä sisällöllä.

2 thoughts on “Tulokset NSM kierrokselta

    • Andy

      Enligt matchprogrammet så kommer det inte att komma fler för er så det är avklarat för den här säsongen. Sparta och ÅIFK är de ända föreningarna som har dessa sena matcher insatt. Men vad gör man om inte man får bättre tider i sin hemmahall. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.