Besviken, tyvärr.

Då dealen gjordes med bollförbunden och Yle om returen av olika sporter tillbaka till TV så blev man riktigt glad att bland sporterna var handboll. Då den första tv-matchen närmade sig gjordes det massor av reklam och annonsering på nätet. Spänningen steg och man blev riktigt förvänttasfull iom att matchen som skulle visas ännu var toppmöte mellan Cocks och Dicken på herrsidan. Inte bara en vecka tidigare hade båda lagen mötts i Finska-Cuppen och då var det just som man tänkt sig en jämn och intensiv match.

Jag personligen hade snackat om det med bekanta som inte hör till handbollsfolket och berättat om hur de två hårda lagen har kämpat om poäng i serien. Sen sakta men säkert kom matchen, men hur gick det, inte bra. 😦

Matchen var ganska slö, de heta stämningen verkade vara helt borta och via TV tittat så var matchen en riktigt stor besvikelse. Cocks började bra, fortsatte bra och slutade bra. Dicken däremot såg ut som om de skulle ha kunnat höra till mellanskiktet av serietabellen. Dicken verkade inte vara alls klar för match och till och med under spelets gång såg de ut som om ingen av spelarna riktigt ville vara på plats.

Fast man inte kan klaga på komentatorerna Toni Kallio och Tomi Salminen så fick de inte heller igång sitt arbete och de verkade mera som om de skulle ha snackat om en andra divisions match. Kallio levde sig in i matchen några gånger men sen tog det slut. Men som skrivet, dessa herrar kan man inte kritisera, för det är ju svårt att få upp en stämning i båset om inte det andra laget är intresserade att spela och kämpa för poängen.

Till och med min personliga favorit på handbollsplanen, Joacim Broman verkade ha en riktigt dålig dag. Joacim som brukar variera sina kast, hitta luckor på platser man är säker att det inte kommer att lyckas. Visst spelade Cocks målvakt Umovist en stabil och fin match, men har svårt att tro att det skulle vara orsaken att av de första 5 avsluten lyckades J. Broman näta bara en gång.

Det har skrivits flera raporter om matchen och alla jag har läst har verkat prick i tian vad kommer analyserande. Det som överraskade mig gång på gång var att Dicken inte lyckades just i något skede få igång sitt eget spel. De stångade en i turen in i försvaret. De försökte distansskott gång på gång, och om det ens skulle ha varit hoppskott, men nej, utan underarmsskot, skott från stående fötter och det pallar ju inte mot ett försvar som Cocks som kortaste spelare är 182cm. (Niko Leikama)

Kan inte förstå att inte Dicken förstod att göra det nödvändiga arbete för att få det lite långsammare och stelare Cocks försvaret i rörelse. Oftast om det var rörelse var det i sidled vilket mest bara orsakade att man var på eget lags följande “anfallszon”. Ännu för att återgå till den bortblåsta kämppa andan, gång efter gång var Cocks spelaren den som kastade sig efter bollen då det kom en retur. Dicken killarna stod nästan bredvid och bara konstaterade att “sidu, där kom en retur” och så var Riihimäki spelaren fast i den. En annan sak som överraskade mig var att inte vid något skede verkade det gå tanken för Drumsölagets tränaren att ge chans åt andra spelare. Knuts spelade sina försvarsminuter och annars var byten ganska på korten. M6 spelarna byttes en del men jag skulle se det bara som för att Teemu Hertola blev skadad. Värför inte försöka väcka laget med att sätta in tidigare Ahlgren, Mäkelä och andra.

Det vet man ju inte om de spelare som var på bänken var sjuka men jag hoppas nästan det skulle vara så för annars finns det inte i mina ögon just idé att hålla dom på bänken. Den ända jag skulle kunna ge ens lite godkännt för är Valdar Noodla. Det som också saknades var Casimir Stierncreutz och hans hoppskott. Det kom en, på sista minuten av matchen. I försvaret var det allt som oftast räknefel vilket orsakade massor med öppna luckor, varken dom användes eller ej. Enligt mig skulle några vissa saker kunnat ändra på matchens gång var:

  • Anfall: Grund körningar med bollen vidare åt killen som är i farten.
  • Anfall: Försöka aktivera yttrarna med inspring för att få Cocks försvaret och tappa räkningarna
  • Försvar: Mera ljud och disskuterande, kommunicera om vem som skall stiga och när
  • Försvar: Punktmarkera

I mina ögon gjorde inte Cocks någon fenomenal match de heller. Visst de vann med 10, men med sådant spel ser jag dem inte klara sig på de hårda internationella matcherna, och de kan spela ännu bättre. Visst saknade de några nyckelspelare de också men dom om någon borde ha material att klara sig iaf.

Det tråkiga var ju sen det att efter matchen var mina komppisar som jag gjort reklam för i kontakt och konstaterade de nästa vanliga “visst är det en snabb sport”, “roligt med mycke mål” och “dom kastar nog verkligen hårt, hur hårt kastar de?”. Men i samma andetag var några och kommenterade att värst jämn var den inte och så kom också frågan att var dessa verkligen båda finallag förra säsong.

Matchen slutade ganska ointressant med 30-20 åt Riihimäki laget som verkligen var värda att vinna den matchen. Nu är det bara att inväntta följande möte för dessa lag och då hoppas jag se två lag som verkligen kämppar för poängen, för såhär stor skillnad är det inte på dessa lag om de båda ger 110% för att vinna. Det skall bli intressant att se hur dessa lag spelar sig vidare destu längre säsongen går och jag är ännu också av den åsikten att dessa två lag möts i FM-finalerna…fast allra helst skulle jag se Atlas i final. 😉

Raporter om matchen:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.