NSM peliviikko ohi

Naisten SM-sarjassa päättyi tämä peliviikko jo torstaihin ja mielenkiintoista on se että seuraava pelikierros pelataan vasta kahden viikon päästä. Harmittavaa että joutuu odottamaan niin pitkään ennen seuraavia sarjapelejä.

Tällä viikolla pelattiin kolme ottelua joista mielenkiintoisin peli pelattiin Siuntiossa jossa kohtasi SIF ja Dicken keskiviikko iltana. Keskiviikon toisessa ottelussa olivat vastakkain ÅIFK ja Sparta. Eilen torstaina oli sitten Atlas – HIFK ottelu sovittu pelattavaksi. Aikaisemmassa kirjoituksessa tein veikkauksia lopputuloksista ja nämähän nyt eivät osuneet tuloksellisesti aivan nappiin. 😀

SIF – Dicken

Veikkaukseni oli että SIF pitää pisteet kotona lopputuloksella 29-25 mutta toisin kävi. Dicken oli koonnut paketin sunnuntain pelin jälkeen ja voitti ottelun selkeänumeroisesti 22-34 ja vieraiden paras maalintekijä oli Anna Lindahl kahdeksalla maalilla. Kotijoukkueen Linda Olin teki jälleen parasta tulosta omasta joukkueesta seitsemällä maalilla. En itse ollut paikan päällä katsomassa ottelua mutta hieman yllättävästi maaliero kasvoi noinkin suureksi. Varsinkin Madeleine Lindholmin vähäinen maalimäärä yllätti, onhan hän selkeä vahvistus Siuntion joukkueelle tällä kaudella ja joukkueen toiseksi paras maalintekijä

Myös Dickenin saamattomuus saada vastustajan vaarallisin pelaaja ruotuun ottelun alussa yllätti hieman. Varsinkin kun muista kirjoitetuista raporteista tulee ilmi että hänen maalinsa tuli pelitilanteista ja heti ottelun alussa.  Nyt tulee olemaan mielenkiintoista miten SIF saa paketin kasaan tulevaan Suomen-Cup finaalin koska vaikka ei liitto ole ilmoittanut vielä milloin se pelataan, niin uskoisin että se aika pian järjestetään. Eilinen peli olisi ollut tärkeä heille jossa saada hyvä peli alle jotta fiilisi pysyisi NSC finaaliin HIFK:ta vastaan. Näin ei käynyt ja kun Cup-finaali pelataan(jos pelataan 2 viikon sisällä) ennen seuraavaa mestaruussarjakierrosta 7.12. tulevat he häviö alla kentälle, ja vielä aika musertavalla häviöllä.

Hieman huvittavaa on se että Dicken ei saanut toteutettua minkäänlaista raporttia sunnuntain semifinaalista mutta tästä pelistä saatiin raportti jo saman vuorokauden aikana. Ymmärrän että eihän hävitystä ottelusta ole kiva kirjoittaa mutta moni oli varmasti halunnut kuulla hieman analyysiä siitä miksi siinä ottelussa kävi niinkuin kävi, kuin kerran uhma oli suuri lauantain ottelun jälkeen.

NSM raportti
Dicken raportti
SIF raportti

ÅIFK – Sparta

Keskiviikon toisessa ottelussa maaliarvaukseni meni sitten reilusti alle(23-27), vaikkakin voittajan arvasin oikein. Onkohan Turussa ollut “avointen ovien päivä” molemmissa puolustuksissa vai todella tehokkaat hyökkäykset, mene ja tiedä. Se on kuitenkin aika mielenkiintoinen yksityiskohta että Spartan 37:stä maalista 21 tuli toisella puoliajalla, joten siellä voidaan todellakin sanoa että puoliakatauko teki hyvää. 🙂

Tämä nyt kuitenkin tarkoitti sen että ÅIFK:n tukala tilanne sarjataulukossa meni vielä vaikeammaksi. Kahdeksan ottelua ja vain yksi voitto ei varmaankaan ole ollut se tavoitettu syksyn tulos mitä siellä toivottiin tai mihin tähdättiin. ÅIFK:n valmentaja Ulf Andersson kuitenkin raportin mukaan oli sitä mieltä että tämä oli syyskauden parasottelu heiltä joten ehkä tästä ponnistetaan uudella energialle toiselle pelikierroksella. Sparta saattaa olla vielä pahemmin vaarassa ottelutulosten suhteen kun raportit Inka Jäntin tulevasta matkasta tuli ilmi. Hän kun on dominoinut maalintekoa heillä. Ei huonoa ilman hyvääkin, nythän muille nuorille pelaajille on mahdollisuus astua esille, kantaa vastuuta ja varsinkin saada sitä todella tärkeää pelikokemusta otteluista.

NSM raportti
ÅIFK

Atlas – HIFK

Ennakko odotuksissa oli että tästä tulee runsasmaalinen ottelu, tai ainakin IFK:lle, ja voittomarginaali olisi varmasti reilu, niinkuin sitten olikin. Ottelu loppui 18-43 (9-20). Maalikuningatar oli IFK:n Kathlen Ax tekemällä 13 häkkiä. HIFK lähti takki auki asenteella peliin ja sen huomasin hyvin kun katsoi pelin alkua suorasta lähetyksestä verkon yli, kiitos Turvakolmion ja Timo Lehtisen. Juoksuradat olivat hakusessa, syötöt eivät olleet ihan minne oli toivottu ja ja ja. Rutinoitunut joukkue kuitenkin keräsi itsensä jo 30 ensimmäisen minuutin aikana, tai no, alkoihan sitä eroa kasvaa noin vartin kohdalla.

Atlaksen paras maalintekijä oli odotetusti Anna Jauhiainen joka on myös koko sarjan maalipörssissä Atlaksen paras maalintekijä. Kahdeksassa ottelussa neiti on paukuttanut 49 maalia ja sijaitsee tilalla 6. taulukossa. Oikein hyvä tulos kun katsoo pelaajia jotka sijaitsevat hänen takana, kuten Lindholm Anna(Dickenin paras maalintekijä), Lindholm Madeleine(SIF), Harri Anna(ÅIFKn paras maalintekijä) ja Ax Kathlen(HIFK). A. Jauhiainenhan on vain 17 vuotta vanha joten pelivuosia ja kokemusta tulee vielä paljon lisää.

Niinkuin Atlaksen valmentaja(K-P Kallio) minäkin olen sitä mieltä että jos vertaa joukkueiden kauden ensimmäiseen kohtaamiseen on Atlas mennyt eteenpäin eikä tulokseen ole sokeasti katsottava. Esimerkkinä Atlas sai pelattua monta kertaa pallon viivalle ja useampaan kertaan olisi vielä ollut mahdollisuuksiakin. Atlaksen puolustus sai useita kertoja sumputettua keskipuolustusta niin että IFK ei päässyt syöttämään heidän viivalle avopaikkoihin jatkuvalla vauhdilla. Myös liian monta IFK:n takaheitoista suuntautui ohi maalin.

Veikkaukseni tässä ottelussa oli että HIFK voittaa 36-25, voittaja oikein, tulos reilusti väärin.

NSM otteluraportti
HIFK otteluraportti

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.