Landslagsvecka

Förra vecka har varit blå-vit, jepp, landslagsvecka!

Som det kanske kommit fram tidigare är jag medlem i lagledningen för det Finska damlandslaget i handboll. Som ansvars uppgift har jag material och annat allt-i-allo.

Mitt material ansvar är inte bara representationslaget, utan också för flicklandslagen.

Denna vecka har det iaf varit damlaget som varit i farten. Allt började i måndags med träningar. Orsaken för programmet var att första rundan av EM 2014. Detta inkluderade resa till Island, samt hemma match mot Frankriket. Tisdagen var dagen då laget reste iväg till Island. Denna gång hamna jag bli hemma pga den dåliga ekonomiska situationen vårt förbund ligger i. Jätte tråkigt för resorna brukar vara belöning för allt arbete man lägger in i laget.

Matchen spelades på onsdagen och det blev en förlust, inte kanske allt för överraskande iom att lagen vi möter är av världsklass. Hem kom laget på torsdagen. Fre och lördag var det träningar och i går söndag var det hemma match match mot Frankriket. Frankrike som var OS medaljör 2009.

Matchen slutade med förlust, men då den Finska damhandbollen är i en positiv kurva så är det matcher mot dessa hårda lagen som ger mest. Det är ju inte som att man skulle lära sig om man spelar mot svagare motståndare.

Laget var då tillsammans hela veckan och fast stammen av laget ofta består av standard spelare så kommer det så gott som varje gång även nya spelare med i antingen spelande eller tränande gruppen. Det som dock är av det roligaste är att det alltid är trevliga personer som är med. Alla har ju ändå samma mål, att lära sig nytt som spelare och uppleva utmaningar.

Det som var enormt fint var stämningen och lagandan. Det har jobbats massor för och en mental coach har varit med laget. Det som också har lyckats med har varit PR inför matchen via internetsidor, Facebook och twitter. Det som glädjat är att annan media också varit med på noterna och skrivit om spelaren och händelserna.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.