Oman sanojen takaaminen

Mikä on nyky-yhteiskunnassa kun ei uskalleta seistä omien sanojen ja tekojen takaa, oli se sitten kirjoitettu, sanottu, tahallinen tai tahaton teko?

Se joka on tietysti myös mielenkiintoista että kaikki sanovat samaa, “minä kyllä aina laitan nimeni mukaan”, mutta kuitenkin jostain näitä selkärangattomia henkilöitä kumpuaa esille. Kuinka monikin kommentoi näitä parkkipaikalla nirhauksia aiheuttaneille? Mikäli joltain kysyy että jättäistkölapun ovat kaikki tietenkin vakuuttelemassa että tottakai näin tekisi, mutta tekevätkö tosiaan?

Myös kevyempi versio tästä ovat ne jotka niin usein toitottavat että ei koskaan tilaisi Seiska lehteä, mutta jostain syystä kuitenkin tuo Seiska lehti on maan myydyin viikkolehti. Ihme ja kumma. 😀
Vakavuus asteeltahan tuo seiska on jotain aivan muuta kun nuo parkki- paikka/halli vandaalit jotka kolhivat tai nirhaavat mutta ei jätä lappua.

Samalla voisi kysyä netti käyttäytymisestä. Mikä saa ihmisen niin pelkuriksi että ei uskalla seistä omien sanojen takana kun pystyy kirjoittelemaan verkossa nimettömänä? Jengi rekisteröi itsensä vaikka mihin palveluun ja millä kutsumanimellä ja kirjoittelee sitä sun tätä ilman mitään vastuullisuuden tunnetta. Onkin mielenkiintoista nähdä ja kuulla miten moni väheksyy sitä että nimettömänä kirjoittaa netissä verrattuna siihen että nyt esimerkiksi kolhii toisen autoa.

Kolhiminen nähdää jotenkin vakavammaksi, mutta miksi näin?

Itse uskon syyn olevan sen että ne jotka kirjoittelevat harvoin joutuu vastuuseen, ja mikäli joutuvat saavat he vain jonkun pienen varoituksen asiasta, kun taas jos joutuu nalkkiin siitä että on kolhinut toisen auto joutuu siitä taloudellisesti korvaamaan.

Tämä kirjoitus on lähtöisin siitä että olemme kihlattuni kanssa asuneet yhteensä 5 vuotta asunnossa jossa elämme tällä hetkellä. Tänä aikana olemme jättäneet kerran lapun sisällä polttamisesta rappukäytävän ilmoitustaululle.

Nimetön pelkuri
Nimetön pelkuri

Tämäkin lappu oli ystävälliseen sävyyn kirjoitettu pyyntö, ei mikään valituskirje. Tämän lisäksi olemme kerran jättäneet lapun missä kysyimme jos saamme siirtää käyttämättömiä lastenrattaita varastossa hieman sivuun jotta me saisimme omamme lähemmäksi ovea kun me käytämme meidän vaunuja päivittäin.

Huomioitavaa on siis sen että olen aina laittanut nimeni ja puhelinnumeroni jokaiseen lappuun jotta muut voivat olla yhteydessä jos näin haluaa. Tänään sit kotiin tultaessa oli meidän postiluukusta pudotettu lappu missä pyydettiin siivoamaan rappukäytävässä olevat jäljet pois. Kyseessä oli hiekkajäljet lastenrattaista jotka olivat hissiltä meidän asunnon ovelle. Lappu oli…yllätys yllätys nimetön, ja valitettavasti se oli kirjoitettu monikko muodossa “te kun aina moititte…”. Olisikin mukava tietää miksi ne kirjoittavat nimettömänä ja miksi monikko muodossa, ikään kuin olisimme usein moittineet muita.

Sinäänsä minua ei jaksa hermostuttaa tai suututtaa koska tiedän että en ole mikään talon valittaja, ja olen aina tehnyt minun osuuteni kun on jostain kiinni, mutta nousipa tämän nimettömänä ja pelkurimainen käytös taas ajatuksiini.

Olimme nuo jäljet huomanneet, ja asiasta keskustellut kihlattuni kanssa ja vaikka mitään ei oltu sovittu niin itse ajattelin asian niin että kun meillä on rappukäytäväsiivous joka viikko niin ne häviävät siitä kunhan siivoja tulee. Tämä näköjään ei riittänyt jollekin naapurille joka tunsi tuskaa ja piti päästää höyryjä nimettömänä. Ei siinä mitään, jos se on jotakuta häirinnyt niin kävin sitten lakaisemassa pölyt/hiekat pois joten toivottavasti tämä nimetön naapuri nyt on tyytyväinen.

Mutta peruskysymykseen olisi kiva tietää näkökantoja, mikä on syy on että ei uskalleta esiintyä omalla nimellä?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.