Nya föräldrar

Ikväll hade vi en återträff med andra nya familjer som bor i Esbo. Vi gick alltså en familje förberedelsekurs som Esbo stad arrangerade i höstas, vart de som väntade barn fick komma med och kursen var avgiftsfri. Då vi gick den var det ganska skoj men det blev lite  mycket då kanske tidvis iom att vi samtidigt gick en liknande men utförligare kurs som Folkhälsan arrangerade.

Esbo kursen var tre gångers kurs och där gicks det igenom olika saker som skulle förbereda en för vad som komma gälla. Man gick igenom vad det behövs och kan förväntas då baby kommer. Men också hur man kan sköta om sig själv i vardagen, vad staden erbjuder nya familjer mm. Innehållet var bra, men kanske jag skulle ha önskat att det skulle ha varit delat upp på fler gånger och varit lite mera ingående. Men i alla fall så hade vi nu återträffen ikväll och det var skoj att se de andra som kom.

Det var 5 pojkar och vår lilla Amelie. Det var en hel del skratt och skoj samt bra frågor fram och tillbaka. Men det som nog var det mesta var det att man kom åt att fråga andra nyblivna föräldrar och jämföra…jo, jag vet att man inte skall göra det för alla små är sina egna personer. Men det är skönt att komma åt och prata med andra som är i samma situation som vi är just nu. Det är ju ofta så att man kan snacka med sina vänner men det är inte allt för många som just nu lever samma tider som vi, utan de är för mig i alla fall så att de redan kommit längre eller sen har dom det på kommande först.

Det som också gjorde träffen trevligare än jag kom att de första träffarna var, var det att folket var lite mera avslappnade och det blev mera disskusion. Då före babyna så var det lite få som deltog aktivt i disskusionen, men det var alltså inte fallet idag. Det smått humoristiska var det att jag var så säker före födseln att vi skulle få en pojke, men det blev då inte det, utan vår lilla tös. Dom andra som inte hade lika starka åsikter hade ändå trott lite varierande och dom fick då alla pojkar, lustigt.

Det som var roligt med träffen var det att en Facebook grupp skapades av en av deltagarna och hoppeligen blir det lite sammanhållning och sporadiska träffar. Om inte annat så skulle Annika kunna träffas med några andra mammor som bor här i närheten från var vi bor, men får se vad det blir av det. Hoppas på det bästa iaf. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.