Jääkiekkoa, ny månad and a good work week.

  • Aloitan kertomalla heti että tässä postissa tulee kolmea kieltä, joten toivottavasti pysyt kärryillä.
  • Jag börjar med att skriva att alla mina talade och skrivna språk kommer i en blogpost
  • I’le start with telling the fact that all my spoken languages will be used in this post.

Jääkiekkko

Tänään tuli sitten se odotettu päätös SM-liigan kurinpitoryhmälle, ja mielenkiintoista tietoa sieltä sitten tulikin. Aikasemmin viikolla saimme tietää että Summanen sai rangaistuksen 5 ottelua toimitsijakieltoa sekä HIFK seurana sai vielä 10 000,- sakkoa. Tämä vaikutti minulle jo silloin aika kovalta tuomiolta, joka sai pelolla odottamaan Nordlundin tuomiota. Odotin että nyt tulee kovia tuomioita jolla yritetään pelottaa niin pelaajat, toimitsijat kuin seuratkin takaisin ruotuun.

No mikä oli sitten Jokerit pelaaja Nordlundin tuomio, se oli niinkin laimea kuin 2 ottelun pelikielto, eikä siinä vielä pahin, vaan tuomio tuli “kohtuuttoman kova peli” nimikkeellä…siis MITÄ?

Eli taklaus oli kurinpitoryhmän mukaan puhdas, mutta SM-liigan johto oli sitä mieltä että annetaan nyt kuitenkin kaverille jotain koska kaikki huutaa niin kovaa, myös sponsorit. Ei kuulkaa, eihän se näin voi mennä. Vaikka Jokerit fani olen niin eihän tuossa nyt ole päätä eikä häntää. Tuomioiden julkistamisen jälkeen niin myrsky on ollut valtaisa, ja uutisia tulee asiassa enemmän kuin mikään webmasteri on aikoinaan osannut odottaa.

Se joka tilanteessa on hieman huvittavaa on se että nyt kun tuomiot on annettu, niin eikö se yleensä ole niin että joku on edes hiljaa ja tyytyväinen tilanteessa?

Tällä kertaa näin ei ole, Jokerit valittaa koska heidän mielestä tämä kahden ottelun kielto on symboolisesti täysin täyttä paskaa, HIFK huutaa koska tuomiot eivät ole suhteutettuna millään tasolla reiluja, yleisö ja katsojat huuttaa, riippuen nyt leiristä, pelaajat valittaa ja media ei ole tyytyväinen. Kysymys kuuluukin, miten tilanne pitäisi korjata? Jos liitto menee nyt muuttamaan tuomioita näyttävät että he eivät pysty tekemään päätöstä ja pitämään siitä itse kiinni, vaan myötäilevät vielä enemmän sitä mitä muut sanovat. Jos sen sijaan pitävät kiinni päätöksestä he näyttävät että jo alkuunkin ottavat ohjailuja media/henkilösuhde/sponsori tai yhteistyö kumppaneilta/ tai muualta, eikä sääntökirjaa tulkitsien.

En missään nimessä väitä tietäväni tähän ratkaisua, mutta sen sanon että mielenkiinnolla odotan lopputulemaan, koska en usko hetkeäkään että tämä tähän loppui. 🙂

Muutama linkki vielä tähän aiheeseen:

En ny månad

Det är fredag, och även första dagen av en ny månad. Tänk, vi är redan inne i Mars. Skoj tycker jag för det betyder att vi går vidare mot sommaren, vilket betyder att det snart börjar betyda sommarställe tider. Väntar med iver att få åka ut till holmen. Men det att en ny månad betyder också att det är dags att kolla in lite statistik hur det går med skrivande. för att nu påminna lite om hur det var efter Januari så läs följande:

Februari har börjat och dags för första koll, att har det blivit till ngt av bloggande. Fast “historiken” är bara en månad så kan man säga att den kanske inte nådde riktigt så högt som jag tänkt mig vad gäller post aktivitet. I januari blev det totalt 11 posts, delvis kanske de blev längre post än jag tänkte mig. men hade nog önskat att nå en 50% skriv antal aktivitet. Menande då att januari har 31 dagar så minst 15 bloggningar. :/

Så hur ser det ut nu då?

Det blev 11 poster i februari. 28 dagar i månaden, vilket betyder att det borde blivit 14st poster. Med kort matematik kan vi fast ställa att inte heller i Februari klarade jag av mitt mål på 50%. Det blev fast på så lite som 3st poster. Så nära, men aj så långt ifrån ändå. 🙂

Månad | Posts |
| 01 | 11st |
| 02 | 11st |

Om man dock vill vara glad så blev det iaf inte sämre. 😉
Men nu skall jag nog försöka förbättra mig med skrivandet och som motivator kan jag nämna att jag aktiverat mig starkt på Twitter för att lära mig skriva korta snabba inlägg. Samtidigt har jag även märkt att jag blivit lite taggad av Twitter och hittar mig mera och mera följa med vad som händer där, kanske lite mera än på Facebook som jag tidigare använt klart mest. Måste ändå medge att vad kommer Twitter är jag en riktigt enormt stor nybörjare där. Finns så mycke jag inte förstår eller kan utnyttja, men det blir bättre.

Men nu då Mars, försöker febrilt komma på vad som skulle vara så speciellt med Mars men det står tyvärr lite still. Kanske jag kommer på det senare och då skriver jag in det här.

A good work week

This week has been a hectic and intresting. The start of the week was so filled with tasks and meetings that i really didnt have much time to think that much, just needed to perform. The good side was by my oppinion that i did perform and alot was solved, created and investigated in. That made it possible to participate in a Sharepoint 2013 course that was arranged at the office, and wich i got in to. The course and education was partly meant for me as i’m the back-up for the knowledge management manager at our company, and i do help him in the day to day tasks, alltho not that much at the moment as i have so much of my own work.

The teacher in this course was Jussi Roine, a Sharepoint certified Master with the ability to answer any question thrown at him without hesitation. Like i told my fiancé at home after the first day i could the you the same.

I know i’m above a normal Sharepoint user in my knowledge about Sharepoint, but at times as i experienced during the course i felt tiny as a mouse with my so called “knowledge” what comes to SP. What i liked very much in Jussi was his ability to either talk in hardcore code language, OR in user friendly language. He could explain everything in atleast 3 sorts of ways, wich was the key that everyone at the place understood the things we went thru. The fun part was that there was nobody on our company that participated in this was near the expert level that Jussi posessed. And here i have been thinking that the members in our Microsoft team has been of the finest in Finland.

I’m not saying they are’nt, but the things and specially the knowledge Jussi posessed was impressing.

But to go into the product we were studying about, Sharepoint 2013 i must acknoledge that it truly is a versatile and large allround solution for document handling, intranet and extranet and so much more. I’ve seen Sharepoint as a type of a dinosaur of filesharing before, it has never been really specially good. Medium and maybe even a little more, but somehow i have had the feeling that “there has to be something better”. I’m not saying that there wouldnt be, either in pure filesharing and storing, or in intranet solutions. But the way Sharepoint 2013 moulds everything into one, that is impressing.

Allso the way Microsoft has melted everything together, and added new solutions on-top or besides the original tasks, that is suprisingly good. Like the social connector.

After the education i still had to do some of the workload that had piled on during theese two days for learning and it was’nt that bad. Actually it was nice to sit at the office with my manager and just work a while. As there was just the two of us, and no imidiate stress we could throw ideas and oppinions to eachother and i actually enjoyed working with him. We came to discuss things we normally doent do in during the office hours and he enabled me in a way i really didnt think he could.

I should try to get this kind of situations more often, that way i would learn about him and hopefully he about me. Because it’s noteworthy that we only worked for 2 months now together.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.