Jääkiekko ja suurennuslasi

Kauden alussa meillä oli se kuuluisa Jokerit – HIFK ottelu jossa sattui ja tapahtui ja sitä ollaan puitu hallien käytävillä, toreilla lehdissa ja oikeudessa. Tämä on käsitelty, vai onko?

Eilen pelatussa HIFK – Jokerit ottelussa taas sattui ja tapahtui. Ensimmäisessä erässä Jokereille, ja viimeisessä HIFK:lle. Molemmissa tapauksissa tapahtui loukkaantumisia ja molemmat näytti ikäviltä tapahtumilta. Itse en sääntöjä osaa niin hyvin että voisin sata varmasti ja teknisesti kuvailla oliko tilanteet puhtaat vai ei, minä käytän vain maalaisjärkeä ja sen verran sääntö osaamista kuin osaan.

Mutta eniten tässä on mielestäni kyse siitä, että onko nämä kaksi joukkuetta suurennuslasin alla vai ei kun he pelaavat. Nämä kaksi tilannetta, tai edes toinen jos se olisi tapahtunut esimerkiksi Saipa – Lukko ottelussa, olisiko niistä tullut tämän kaltaisia jupakoita?

Tähän uskon että melkeinpä kaikki osaavat käsi sydämmellä vastata lyhyellä “ei”. Suurelta osalta tässä on media joka paisuttelee, mutta myös se että tässä Helsingin paikallis derby kyseessä. Nyt haluan selventää sen että mielestäni Ville Peltonen on loistava pelaaja, mutta kuitenkin pelaaja. Itse ottanut riskit vastaan, itse tehnyt päätöksensä. Toivon todellakin että kaveri on kunnossa, enkä rehellisesti sanoen usko että eilisessä ottelussa oli kyse mistään “lahtaamisesta” tai “nyt kaverin peliura poikki” taklauksesta.

Jos ajatellaan tilanteita ilman kaikkea muuta niin onhan ne aika arkitapahtumia, eikö. Tällä kertaa sattu, toisella kaveri nousee ylös, heiluttaa lumet paidasta ja jatkaa. Toivon syvästi että ne jotka päätöksiä tekee osaavat katsoa tätä ottelua sellaisena kuin se oli, eikä minkään jatkumona syksyn sekä aikasemmin viikolla tapahtuneen otteluun. Kun videoita katsoo noista molemmista tapauksista niin molemmissa se taklaus sinne laitaan oli kovia, ja näytti rumilta(ilman loukkaantumisia olis kyllä varmasti tuntunutkin kovilta).

Mutta se mitä tässä pohdin on enemmän tätä “te teitte”, “me emme tehneet” ja muuta syyttelyä ja varsinkin vanhan kaivamista ylös. Ei se vanhan, jo käsitelty auta tässä tilanteessa, ja toivoisin että ihmiset voisivat unohtaa menneet, varsinkin kun siitä on jaettu rangaistukset ja ne on jo suoritettu jopa.

Joten voitaisiinko käydä tämän ottelun keskustelut ilman että heti kaivetaan esille vanhat ja menneet? Joten se joka tosiaan tuntee säännöt, siis aidosti oikeesti eikä vain väitä näin, voitko astua esiin ja kertoa?

Tästä tulee nyt kirjoituksia kaikkialle, esim tämäkin kirjoitus mutta sen minkä lukee niin valitettavan usein on säväytetty niin selkeästi jomman kumman joukkueen lasien takaa. Ymmärrettävissä on että kun näitä asioita katsoo oman joukkueen silmin niin se hämärtää, mutta mielestäni on pystyttävä keskustelemaan näistä asioista kuin aikuiset ihmiset. Ja tämä tarkoittaa että katsotaan faktoja, unohdetaan vanhat ja menneet ja hoidetaan homma pois päivän järjestyksestä.

Tähän tilanteeseen voisi kaivaa muutama muu mielipide esille tästä ottelusta.

Toivottavasti tämä ottelu nyt ei taas käynnistäisi mielestäni turhat ja suuret mailmaa parantavia keskusteluja, vaan päättäjät tekevät päätökset jos tulee jotain jälkirangaistuksia ja sitten asia jätetään siihen, näiden taklauksien suhteen. Mitä tulee siihen että tarvitseeko sääntöjä muokata tai muuta niin sekin hoidetaan kuntoon kauden aikana, mutta ei mahtimiehet eivät niitä vyörytä ulos kabineteistä.

Sitten tähän toiseen keskusteluun joka tämä ottelu synnytti, eli kielenkäytön ja toisen joukkueen solvaaminen. Olen sitä mieltä että se ei kuulu tähän peliin ja vaikka Summanen vähättelee sanojaan, ja viittaa tekemisiin niin se ei poista vastuuta siitä mitä sanotaan, milloin sanotaan ja kenelle. Ehdottoman tärkeitä asioita on lajissa kuin lajissa että tuomareita ei saa uhkailla, ja mielestäni tämä koskee myös muita. Toivoisin että tämä Summasen verbaali hyökkäys myös hoidetaan pois, oli se sitten sakkoa, toimitsijakieltoa tai muuta, mutta sitä ei voi painaa villaisella ja piilottaa noiden taklausten taakse.

Mielenkiinnolla kuitenkin seuraan tilannettaa ja katsotaan mitä tästä tulee vielä. 🙂

PS. Olen siis Jokerit fani. 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.