Äventyrsresa 2/3

I Oktober 2018 åkte Amelie med mamma till Sverige på tumanhandsresan. Det var ett äventyr för en liten tös som fick uppleva många nya saker och platser. Nu var det dags för kapitel 2 av 3.

Denna gång var det Isabelles tur att få tumanhand tid, och det var med pappa. Veckoslutet började med vanlig tema, bollskola och hem och äta lunch, men efter det sades det “hej då” och vi styrde iväg med Isabelle. Roligt att se att vår avfärd sköttes så väl av Amelie och Eveline. De var så hjärtliga och önskade så mycket en “rolig resa” åt Isabelle.

Vi hoppade i bilen och styrde österut, inte för långt så att det skulle bli tråkigt att “bara sitta i bilen”. Bilen förde oss till Vanda och Break Sokos Hotel Flamingo. Där fick Isabelle en ny liten ekorr-mjukis, och så var det redan bråttom, bråttom till simbassängen. Det var den enda detaljen hon visste att vi skulle göra, alltså simma, för vi måste ju packa simkläder för vår resa.

20190302_175843
En ganska trött, men ack så glad och nöjd liten tös efter massor plaskande.

Det fanns mycket att titta på och plaskande var till max. Dryga 3h orkade hon, vilket överraskade mig, men för det var ju så roligt.

Efter simmet var det dags för middag, som denna gång bestod av hamburgare på köpcentret Jumbos sida. Stora bollar som hängde från taket i köpcentret väckte glada glädjetjut även det, då vi åkte en våning ner med rulltrapporna. Den största var gul, vilket för den stunden var favoritfärgen.

Stor fin portion, och med stor aptit åt hon allt upp. Fast man märkte att tösen var trött, orkade hon fint vänta i 40 minuter att maten kom. Lite hjälp fick hon av att titta på ritade från min telefon, samt förrätts popkorn som serverades.

Efter maten gick vi upp till vårt hotellrum som vi fått på översta våningen av hotellet, med fin vy mot flygfältet. Vi hade tur att även få se några flygplan som lyfte och landade till Helsingfors-Vanda flygfält.

Efter lite vy tittande var det tandborstning och hopp i sängen. Det var spännande att få sova i samma säng som pappa, och sen var det ju också ett nytt ställe, så det tog en liten stund att lugna ner sig för att sova. Men då det gällde, så gick det fort. Ena sekunden babblade hon om allt som hänt och nästa sekund var det bara jämnt fnysande som hördes.

Natten gick fint och nästa morgon var det en lika ivrig och glad liten flicka som satt och

20190303_084413
Glad och ivrig flicka vid frukostbordet.

tittade på mig då jag vaknade. Hungrig hade hon också hunnit bli så det var att stiga upp och rikta mot frukosten. Massor människor, men måste ge ett gott ord för hotellets frukost arrangemang. Allt löpte fint och det fanns inte ngn “station” som orsakade väntande. Det blev ägg smörgås, korv, gurka, paprika och tomat till frukost. Även äppel juice.

Det som var så roligt under hotell vistelsen var att åka hiss, och ända upp till tolfte våningen. Minen på Isabelle var underbar, då jag dagen innan hade sagt att om vi skulle gå en våning till upp, skulle vi stå på taket. 😀

Efter frukosten tog vi och slappade lite en stund på hotellrummet, för dagens program skulle öppna klockan 10. Hon bestämde sig att ta det alltid omtyckta Mikey Mus klubb programmet från Netflix. “Det är skönt att bara ligga här och ta det lugnt med dig pappa.” var hennes kommentar då vi låg där sida vid sida. ❤

2019_03_03_20_50_52_20190303_101510_20190303204922512

Sen då klockan blivit tillräckligt mycket satt vi utekläderna på, och riktade mot bilen. Inte var det långt vi skulle åka, men något som blev en rolig upplevelse det med, ngt som inte setts tidigare. Det blev flygmuseum nära flygfältet. Det var massor frågor, och med nyfikenhet vi gick igenom hallarna. Fort gick det och jag skulle själv ha gärna hunnit lite mera läsa info lapparna noggrannare, men för en liten fyraåring är inte det så viktigt med de minsta detaljerna.

Efter flygmuseumet var det först tänkt att vi skulle åka hemåt, men då vi hörde att mamma farit till Helsingfors med Amelie och Eveline, och hade tänkt fara titta på handbollsmatch, så gjorde vi snabb beslut och riktade bilen in till stan. Det var glada miner och stora kramar då vi möttes i Kamppens köpcentrum. Eveline och Amelie var så väldigt nyfikna att få höra vad Isabelle fått vara med om, samt berätta vad de hittat på med mamma under tiden, att det inte tänkte bli ngt av själva ätande.

Efter maten riktade vi oss till Helsingfors Idrottshus för att se toppmötet mellan HIFK och Dicken. Det “rätta” laget vann då mammas f.d. förening HIFK tog vinsten.

20190303_145531
HIFK-Dicken, 29-23 (11-11)

Efter matchen kom vi hem tillbaka och det har varit innehållsrika dagar för alla 3 flickor, så vi hann inte långt på hemvägen så hade alla 3 somnat på bakbänken.

I vardagslivet blir ofta smått och gått som går en förbi, men efter denna lilla äventyrsresa med lilla söta Isabelle, måste jag nog lyfta fram att hon är en underbart rar och rolig liten tös. Hon glädjer sig över så små saker, och då man verkligen ger henne all uppmärksamhet slår hon en med häpnad med hur duktig och positiv hon är som en liten 4 årig typ. ❤

20190303_194554
En glad men trött tös med sin nya leksak hemma igen. ❤

Nya leksaken valdes noga, och blev ett grönt flygplan, för det var hennes favoritfärg för stunden. 😀

One thought on “Äventyrsresa 2/3

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.