Focus täydet 60min

Tässä tuli katseltua naisten toista semiä “ajankuluksi” ja osuipa silmään mielenkiintoinen tilanne, joka muistuttaa otsikon aiheesta. Joten…

On juonikkaita pelaajia, ja on pelaajia jotka vahingossa suorittavat asioita kentällä. Kyseinen tapahtuma, ainakin minun uskomuksen mukaan oli vahinko, mutta se ei kuitenkaan poista tarvetta jokaisen otteluun osallistuvan olla keskittynyt peliin täydet 60min, tai enemmän mikäli menee jatkoajalle.

Kun pelit nyt ovat tulleet kauden tärkeimpään vaiheeseen, ja jokainen maali saattaa olla erittäin ratkaiseva isompaan kuvaan, niin juonikkaita liikkeitä tullaan varmasti näkemään enemmän. Kyseessä oli siis toinen semi naisten sarjassa, HIFK – SIF. Tämä pelattiin legendaarisessa Siuntion navetassa. Peliaika oli umpeutunut ja summeri soinut. Tilanne silloin vierailevan HIFK:n hyväksi +1, eli 20-21.

Vapaaheitto oli vihelletty kotijoukkue SIF:lle, ja heittämään asteli #6, Ellen Voutilainen. Heittokädeltään oikea, ja ilmoitetuksi pituudeksi 176cm. Vastassa ulkopelaajina oli HIFK:n seuraavat pelaajat: Kathlen Ax(163), Annamari Jääskeläinen(165), Linda Cainberg(176), Lotta Kulju(173), Ida Väyrynen(176) ja  Carolina Byman(165).

Tuomarina toiminut Hapuli osoitti Voutilaiselle heittopaikan, ja Voutilainen kävi noutamassa pallon, mutta tämän jälkeen asteli taaksepäin. Samaan aikaan toinen tuomari Tuomi kävi ojentamassa HIFK:n muuria paikoilleen. Voutilaisen astellessa heittämään vapaaheittoa hän kuitenkin asteli oikeamalle kuin mitä tuomari oli näyttänyt heittopaikaksi. HIFK oli asettanut pitkät pelaajat keskelle, Cainberg-Kulju-Väyrynen.

Vapaaheittopaikan näyttäminen. (kuvan saa suuremmaksi klikkaamalla sitä)
Vapaaheittopaikan näyttäminen. (kuvan saa suuremmaksi klikkaamalla sitä)

Tällä pienellä sivuttais siirtymisellä siis Voutilainen joko tietämättään tai taktisesti ajateltu olisi mahdollisesti saanut paremman heittopaikan itselleen. Tällä kertaa kuitenkin HIFK kerkesi huomata siirron ja ulkopelaajat siirtyivät myös.

Tällä kertaa siis ei mitään “pahaa” tapahtunut, mutta olosuhteet olivat pienen draaman synnyttämiseksi, koska mikäli Voutilainen olisi saanut pallon maaliin, olisi lopputulokseksi kirjattu 21-21 ja peliä oltaisiin jatkettu jatkoajalle.

Mistä vapaaheitto suoritettiin. (kuvan saa suuremmaksi klikkaamalla)
Mistä vapaaheitto suoritettiin. (kuvan saa suuremmaksi klikkaamalla)

Ketään syyllistä en tällä kirjoituksella etsi, vaan enemmän muistuttamaan kaikkia siitä että nyt on tosipelit meneillään, ja focuksen pitää olla täydet ajat, niin pelaajilla, valmentajilla, sihteeripöydällä ja tuomareilla.

Kolmannessa semissä SIF sitten onnistui voittamaan ja tasoittamaan ottelut 2-1:een, ja näin onkin tiistaina edessä todella jännittävä neljäs ottelu. Joten lycka till molemmille joukkueille huomiseen.

Koska kuvat ei annan todellista kuvaa niin alla video missä koko tilanteen näkee paremmin. Huomioitavaa on myös se että kameran kulma tai zoomaus ei muutu clipissä. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.