NSM v. 42

Naisten SM-sarjassa on neljän ottelun viikko. Tiistaina pelataan Myyrmäessä, keskiviikkona Turussa ja Karjaalla ja sunnuntaina jälleen Turussa.

v42 Atlas-Dicken

Atlas emännöin tiistain ainoassa ottelussa Dickeniä joka lähtee peliin puhtaassa kahden ottelun voittoputkessa. Dicken lähtee otteluun ennakkosuosikkina, mutta takki auki menttaaliteetillä he eivät voi kentälle astua. Tästä osoitus kaudella 2013-2014 nähty kolmen maalin häviö kauden lopussa juuri Vantaalaisille, kun Atlas kotikentällä piti pisteet itsellään. Atlaksen kaksi voittoa on tullut BK-46:en ja Åbo IFK:n kustannuksella, mutta kauden kolmannessa ottelussa SIF osoittautui liian kovaksi vieraissa. Dicken joka on aloittanut kauden kahdella voitolla, molemmat kotiotteluita, ovat olleet aika selkeitä kun jalkoihin on jäänyt selkein luvuin Sparta IF ja BK-46. Uskoisin että tässä ottelussa juhlimaan pääsee nopeita juokset laidat, ja varsinkin Näräkkä ja Lindholm.

Annika Näräkkä joka edellisessä ottelussa teki tuhojaan yhdeksällä maalilla, on tässä laitojen kilpaparissa Anna Lindholmin edellä, tehtyään 12 maalia, kun Lindholm ei ole päässyt ollenkaan vauhtiin. Lindholmilla on vaatimattomat 4 tehtyä maalia. Mikä lienee syynä Lindholmin vaisuun alkuun? Ehkä kesäharjoittelun kohdistaminen väärään asiaan, ehkä, ehkä ei, sitä en tiedä, mutta viime kauden maalikuningatar tittelin vienyt pelaaja ei varmasti voi olla tyytyväinen kauden ensimmäiseen kahteen ottelun saldoonsa.

Valitettavasti liiton tulospalvelu ei pysty esittämään luotettavia maalintekijätilastoja niin tämä ennakointi on ontuvaa. Tästä on ilmoitettu liitolle joka asiaa korjaa, tai ovat pyytäneet järjestelmän toimittajaa korjaamaan tilannetta. Esimerkkinä nyt se että kun laskee Atlaksen tehdyt maalit pelaajien tehdyistä maaleista saa lopputulokseksi 53, mutta ottelutulosten yhteenlaskettu tehdyt maalit osoittavat 58, joten odotellaan että saavat nämä korjattua ennenkuin voidaan julkistaa parhaita maalintekijöitä.

Lopputulosveikkaukseni: 23 – 33

v42 ÅIFK-SIF
ÅIFK joka ei ole vielä saanut pistetiliä avattua saa vieraaksi Siuntion IF:n. Pistetilin avaaminen tulee olemaan vaikeaa myös tässä keskiviikon pelissä, koska SIF on napsinut täydet sarjapisteet tältä kaudelta pelatuista otteluista. SIF voidaan kyllä lukea ennakkosuosikiksi tässä otteluparissa. Olen yhden Åbo IFK ottelun nähnyt tällä kaudella ja se oli kauden avausottelu HIFK:ta vastaan, ja ainakin siinä ottelussa meno näytti paremmalta kuin viime kaudella, mutta pisteitä tämä ei ole vielä tuonut. Uskon kuitenkin että niitä tulee.

SIF sai täksi kaudeksi uuden tehon itselleen kun joukkueeseen liittyi Elin Sjölund joka edellisessä ottelussa Atlasta olikin tehokkaalla tuulella tekemällä 7 maalia. ÅIFK:n tehokkain on ollut Matilda Bäcklund joka pelasi itsensä syyskuun kuukauden LähiTapiola tähtipelaajaksi.

Lopputulosveikkaukseni: 21 – 29

v42 BK-46-HIFK

Karjaalla vieraaksi saadaan HIFK, joka meinasi kompastua kauden toisessa ottelussa Spartaa vastaan. Ottelun loppurutistui sai kuitenkin aikaiseksi täydet pisteet ja samalla varmasti herätettyä joukkuetta siihen että löysäilyyn ei ole varaa. BK ei ole vielä saanut pistetiliä auki mutta tämän ei pidä antaa hämätä, koska vaarallinen joukkue on kuitenkin kyseessä. Usein mainittu pelaaja Pamela Degerman on paukuttanut hurjat 41 maalia 4 ottelussa ja johtaa maalipörssiä ylivoimaisesti.

Veikkaukseni osuu kuitenkin siihen että HIFK vie pisteet, koska pelaajamateriaali on kattavampi sekä kokeneempi, kokonaisuudessa. Karjaalaisten comebackin suorittanut Jenny Löf ei ole vielä päässyt vauhtiin mutta mitä pidemmälle kautta päästään, niin uskon että hänestä vielä tulee todella vaarallinen pelaaja vastustajille.

Lopputulosveikkaukseni: 25 – 31

v42 ÅIFK-HIFK

Peliviikon päättää Turussa pelattavaan otteluun IFK-kaimaseuroissa, eli Åbo IFK ja HIFK. Nämä joukkueet ovatkin kohdanneet tällä kaudella ja silloin lopputulos oli selkeä 35 – 17 HIFK:n hyväksi. Nyt kuitenkin matkustavana joukkueena toimii Helsinkiläiset leidit, joten nähtäväksi jää tekeekö bussimatka heille tepposen. Uskoisin että HIFK on vahvempi ja maalieroksi muodostuu aika suuri koska materiaaliltaan HIFK on askeleen edellä Turkulaisia.

Lopputulosveikkaukseni:  20 – 35

Tämän viikon peleissä en usko että yllätyksiä koetaan, vaan ennakkosuosikit hoitavat ottelunsa, joskin kauden edetessä tulokset voivat vaihtua.

 

 

2 thoughts on “NSM v. 42

 1. Annis

  Efter 3 matcher och 100% i alla så kan ja vara rätt nöjd då det blivit 2/2 för min del i varje match. Bredden i laget säger mycket och lägena har kommit till andra spelpositioner!

  • Andy

   Respektabel prosent i avslut, definitvt. Men då man redan hunnit vänja sig med ett medeltal på 6,8 mål / match förra säsong, så känns 2 lite lågt, och då man känner till din profil inom laget hade jag förvänttat mig fler mål, i ren mängd mässig blick.

   Kör hårt och det skall bli skoj att se hur målmängden och avsluts prosentten lever framöver i säsongen. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.