Sommar, sol och vila

Så har semestern tagit slut för denna sommar och vardagen har börjat. Alla i familjen har återvänt till sina egna håll i vardagen, ja och min förlovade till arbete och Amelie till dagiset.

Fast det varit en jätte trevlig sommar med mycket sol och varma dagar så måste jag nog medge att det finns en lättnad att återvända till en mer strukturerad vardag också. Nu kommer rytmen tillbaka och troligen också ett sorts lugn till oss alla då vi har förbestämd rytm.

Sommaren gick fort fast jag fira 5 hela veckor på semester. Semestern har innehållit besök till Annikas föräldrars sommarställe, brorsans sommarställe och en kort resa till Åland, för att se sig omkring där samt vistas tid med mina egna föräldrar. Det som varit jätte skönt har varit att vädret verkligen hållt i sig. Under hela min semester var det inte många regnskurar vi upplevde. Den första vecka var det lite svalt men efter det att Annika började sin semester en vecka efter mig så har det varit sol och minst + 25 grader så gott som alla dagar, många dessutom över eller runt +30 grader.

Dottern Amelie har gått många steg fram i sina vokabulära kunskaper och den lilla tösen har till och med kommit med 5 ords “meningar”. Fast det varit gråt och gnäll och skrik ibland så har ändå semestern i majoritet varit riktigt lyckad och vi föräldrar har fått fnissa otaliga gånger åt lilla tösens äventyr och upplevelser.

Det som varit riktigt roligt för henne är att gå upp och ner till bryggan och titta på “foffos” båt, kasta stenar allmänt springa omkring runt holmen. Tyvärr har vi inte lyckas få henne lika effektivt pott-tränad som vi hade tänkt oss och iom att sovstället ändrade titt som tätt har också projektet med att bli av med tutt åtminstone till dagssömnen tagit några steg bakåt, men det fortsätter vi med nu när dagiset kommer igång igen.

Den absolut största nyheten under sommaren var den att vi lyckas med försöket att få syskon till Amelie, och “plusset” kom också fort efter att beslutet gjordes. I januari har vi beräknad dag, så nu har vi igen ngt nytt pågång. Det var en riktigt glad nyhet och vi är förväntansfull för vad framtiden hämtar med sig. Skall bli även roligt för Amelie att få syskon fast det tar ju nog en liten tid tills de verkligen är till underhållning och sällskap åt henne. Före det kommer vi ju att få tuffa tider då Amelie skall lära sig att dela den tid som vi föräldrar har åt barnen.

Men då nu vardagen kommit igång skall jag också aktivera mig med skrivande av min blogg och temat samt innehållet kommer troligen inte att ändra värst mycket. Det kommer att komma poster om vardagen och livet, samt då handbolls säsongerna sätter igång även om vad det händer där. Närmare säsongstarter kommer jag även att skriva igen “före säsongs spekulationer” med tippningar och detaljer. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.