HIFK:lla kiireinen viikonloppu

Tulevana viikonloppuna pelataan kaksi ottelua ja molemmissa kotijoukkueen roolia vetää HIFK. Tämä viikonloppu tuleekin ratkaisemaan kuka voittaa runkosarjan, koska HIFK:n tulisi vähintään voittaa toinen ja pelata tasan toisen. Mikäli HIFK jomman kumman otteluista häviää tarkoittaa tämä että Dicken todennäköisesti nappaa runkosarja voiton.

Tietenkään tämä ei ole varmaa koska onhan Dickenin myös pelattava yksi ottelua mut kun heillä on vastassa KyIF on se aika todennäköistä että he sen voittavat. Mutta palatakseen viikonlopun otteluihin.

La 8.3. klo 19:00 HIFK – ÅIFK

Näiden kahden joukkueen tämän kauden kohtaamisissa ei ole tarvinnut kysenalaistaa kuka voiton vie, koska HIFK on voittanut pelit luvuin 18 – 33, (7 – 14) ja 15 – 26 (4 – 13). Ottelu pelataan poikkeavan myöhään ollakseen HIFK:n kotiottelu ja tämä saattaa aiheuttaa omat haasteet pelaajille. Turkulaisilla ei ole enään hävittävää tai voitettavaa mitä tulee tämän ottelun lopputulokseen joten mielestäni heidän kannattaa mennä täysillä sisään tähän otteluun ja hakea hyvää harjoitusta.

HIFK sen sijaan hakee varmasti kolme avainta tästä ottelusta, yhteispeliä, puolustusta sekä peli-iloa. Hävittyään kaksi ottelua lyhyen ajan sisään on varmasti aiheuttanut omat henkiset kommervenkit ja vaikka loppukiri olikin hyvä keskiviikon kohtaamisen lopussa on aina uusi peli uusi peli. Ja mikäli HIFK hamuaa finaaleihin ja sitä kirkkainta mitalia tulee pelin parantua selkeästi, ja ongelmaksi alkaa muodostua ajan vähyys.

Voittajaveikkauksessa tässä ottelussa on päivänselvästi HIFK, mutta rotsi auki tähän otteluun ei voi mennä, koska SIF oli Turkulaisten edellisessä pelissä ahtaalla ja voitti vain kolmella maalilla.

Su 9.3. klo 15:30 HIFK – BK-46

Tässä onkin viikonlopun jännittävin kohtaaminen. Tässä pelissä molemmilla joukkueilla on takuuvarmasti katse kohti voittoa ja omaa omat intressit voittaa. Mikäli HIFK voittaa tämän, ovat he todennäköisesti runkosarja voittajia, + että kukaan ei halua lopettaa runkosarjaa häviöön. Mikäli BK-46 voittaa, voittavat he kotiedun ensimmäiseen jatkosarja vaiheeseen. Vastustaja on valmis jo tässä vaiheessa, se on Atlas, mutta nyt pelataan tärkeistä pisteistä jotka mahdollistavat kotiedun, ja tätä ei kannata aliarvioida.

Näiden kahden joukkueen aikaisemmissa kohtaamisissa tällä kaudella on HIFK vienyt pidemmän korren luvuin 41 – 17 (17 – 6) sekä 18 – 32 (7-13). Joten maalierot ovat olleet jopa suuremmat kuin Turkulaisia vastaan mutta tässäkin ottelussa kannattaa pitää rotsi visusti kiinni. Aina vaaralliset Pamela Degerman ja Yvonne Westerholm Karjaalaisten leirissä saattaa hyvänä päivänä tehdä maaleja liukuhihnalla. Varsinkin Degerman joka on sarjassa paras maalintekijä, tuo HIFK:n puolustukselle haastetta. Tässä ottelussa on myös sellainen tarkkailtava seikka että otteluun mentäessä on Degermanilla 7 maalin kaula sarjan toiseksi parhaaseen maalintekijään, eli Dicken Anna Lindholmiin. Lindholm joka on tehnyt maaleja 7,05 maalin keskiarvolla hamuaa varmasti heidän viimeisessä ottelussa niin monta maalia lisää kuin mahdollista, koska olisihan se hänelle hieno saavutus voittaa maalipörssi.

Lindholmin FB seinälle onkin ollut kirjoitusta miten Lindholm tulee saamaan oikeuden kaikkiin 7m heittoihin heidän ottelussa, sekä joukkuekaveri on luvannut avittaa Lindholmia maalinteossa. Joten Lauttasaarelaisten leirissä asetetaan varmasti kaksi tavoitetta ottelulleen; koko ottelun voitto sekä niin paljon maaleja kuin vain suin mahdollista Lindholmille. Heillä tulee varmasti olemaan myös mahdollista toteuttaa nämä kaksi tavoitetta aivan toisella tavalla kuin esimerkiksi BK tässä HIFK ottelussa. BK:lla on ensimmäisenä ja tärkeämpänä tavoitteena voittaa ottelu ja se tuskin irtoaa yhtä helposti kuin Dickenin voitto KyIF:stä. Tämä tarkoittaneen että Karjaalaisille ei jää aikaa satsata Degermanin maalimäärään sen erikoisemmin.

Mikäli kuitenkin ottelu ratkeaa HIFK:n hyväksi aikaisessa vaiheessa voi Karjaalaisilla olla mahdollisuus kohdistaa maalintekotilanteet Degermanille jolloin Lindholmin pesti menee vaikeammaksi. Mielenkiintoista olisikin jos Karjaalaisten valmentaja Gustav Ahlroos tekisi saman kuin Dickenin Jani Vaskola ja antaisi Degermanille etuajo oikeuden kaikki rangaistusheittoihin. 🙂

Lindholmin ja Dickenin onkin siinä mielessä tässä Degerman vs. Lindholm helpompi lähtee taistelemaa koska he tietävät kuinka monta maalia Lindholmin on tehtävä jotta hän voittaa, kun Degermanin on vain tehtävä niin paljon kuin mahdollista.

One thought on “HIFK:lla kiireinen viikonloppu

  1. rune

    Tämän päivän Västra Nyland lehden mukaan voi olla että P. Degermanin kausi on ohi jalkavamman vuoksi. Vamman vakavuus selviää ensi viikolla sanoo valmentaja.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.