KO – så att säga.

I boxning använder man KO förkortningen då ena boxaren blivit slagen ner helt och hållet, förkortningen kommer från KnockOut. Detta var vad upplevdes på söndagen i den omspelade semifinalen mellan HIFK och Dicken. HIFK kom färdiga in på plan för att visa vilket lag som definitivt vill och förtjänar att gå vidare till final i Finska-Cuppen.

Redan i matchens börja slog IFK vid 15min resultatet 11-2 på tavlan och på det mentala planet var matchen över. Inte vid något skede kom Dicken nära att utmana Helsingforslaget. Vid halvtiden stog det redan på tavlan 19-8. Slutresultatet skrevs till 36-23 och spekulationerna kan glömmas för den delen vilket av laget är för tillfället starkare. Själv kom jag in i hallen vid halvtid och såg alltså den andra halvleken. Det finns inte ett ända spelområde som Dicken skulle ha kunnat påstå att dom var vassare i. Den ända som kan räknas till godkänd i det unga Dicken lag var kaptenen Anna Lindahl. Med sina 9 mål var hon klar måldrottning i Dicken. Följande spelare i gjorda mål var Anna Lindholm 3, Caroliina Böckelman 3 och Alexandra Ahlrooth 3. Andra målgörare hos Dicken var ia-Stina Pitkäjärvi 2, Karoliina Nylund 1, Anu Riksman 1 och Linda Ratilainen 1.

HIFK däremot hade målgörare i kvantitet och rejäla målmängder, Ida Väyrynen 7, Linda Cainberg 6, Annette Tallqvist 6, Katheln Ax 4, Carolina Byman 4, Lotta Kulju 3, Rosanna Rouhiainen 3, Victoria Berg 2 och Annamari Jääskeläinen 1.

Det roliga är ju att måldrottning i HIFK var Ida Väyrynen som var spelaren som i felbeslut sprang in på plan och orsakade hela omspelning av matchen. Det som är dåligt är att Dickens cheftränare inte ens gav åt median komentarer efter matchen. Utan satt andre tränaren och sköta den sidan, han som var så trotsfull och aktiv att komentera en hel del Twitter och Facebook trådar efter den första semifinalmatchen. Detta är ju inte bara min åsikt om honom utan alla de lag som inte lyckas fylla förbundets officiella regler i att gästande lagets tränare, hemmalagets tränare och minst en spelare skall vara klar för intervjuer av median.

I denna match var det dock något de flesta ville höra, just att hur svarar han på frågor då hela denna situation blev lite av ett spektakel. Det smått ironiska är ju även det att Dicken inte heller lyckas på ett dygn efter matchen prestera en match rapport, då de vanligen har det gjort samma dag fast matchen skulle också spelas sent.

Prestationen HIFK visade publiken i Britas var övertygande. Ifall de gör likadan match mot Sjundeå IF i finalerna vågar jag påstå att det inte blir mycke för SIF att sätta emot. När damfinalen spelas är ännu öppet och förbundet kommer att meddela under veckan om tidpunkt och plats.

En annan sak som jag tycker är lite tråkig är det att då HIFK nog skrivit raporter i kortare eller längre format om båda matcher har inte Dicken lagledningen lyckas prestera något efter den förlorade söndagsmatchen. Lördagens match kom det nog av och genast samma kväll. :/

Herrfinalen i Finska-Cup 2013-2014

På herrsidan var det Dicken som tog segern av en kämppande Atlas. Vandalaget hade enligt raporter kämppat och gjort en match samt tryckt Dicken att prestera för att nå guldet vilket är fint. Detta pga Atlas haft en tung höst med inte så många segrar och det även sett ganska oroligt ut. Dicken har kämppat och tagit flera segrar i handisliigan och var klara favoriter inför finalen och härmed kan man konstatera att de höll ut och gjorde vad många förvänttade sig.

Grattis Dickens herrlag!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.