Nytt hem, nytt liv?

Hem är något vi behöver, en plats man kan komma till och känna sig säker och till ro. Men vad annat ens hem betyder lever hand i hand med sin livssituation. Lägenheten jag bor i nu är min fjärde, inte mycke då med andra ord.

Lägenhet 1 och 2

Första lägenheten bodde jag inte länge i och kommer jag inte ihåg just för vi flyttade bort då jag var väldig liten. Orsaken till den att mina föräldrar ville att pojkarna skulle ha egna rum.

Den andra lägenheten bodde jag sen hittills klart längst. Vet inte exakt hur länge men det var säkert 20+ år.

Lägenhet 3

Då jag sen flyttade bort hemifrån så flyttade jag inte långt bort utan från ett områden som hette Vandadalen till området så gott som bredvid som hette Mårtensdal. Distansen var då inte längre än 2km ifrån med bil. Mårtensdal var då mitt första egna hem var jag bodde ensam. Det var en hyr lägenhet som jag visste att bara skulle bli en tillfällig etapp men lägenheten blev iaf viktig för mig. Jag skaffade inte mycke möbler eller annat utan levde med det jag fick med mig både hemifrån och av släktingar. Minnen därifrån var många och jag lärde mig också mycke av att bo där i de dryga 3 åren jag bodde där.

Följande steg för mig var då vi börjat sällskapa med Annika. Jag höll lägenheten åt mig själv men bodde inte där värst mycke för det gick verkligen undan för oss och jag spenderade mestadels av nätterna hos Annika, ända upp tills det blev rörremontt i hennes lägenhet, då flyttade hon till min “lilla” etta på 30,5 kvadrat. Då remontten var klar så flyttade vi ganska klart över till hennes lägenhet, och inte länge efter det gav jag upp min lägenhet. Annikas lägenhet finns i Mattby så nu blev flytten lite längre bort. Flytten blev då alltså komuns ändring från Vanda till Esbo. Som distans var det ändå inte alltför lång, bara ca 20km.

I Mattby har vi då bott tillsammans nu 2 år. Under dessa två åren har det ju nog sen hänt en hel del, förlovning, vi har fått Amelie och generellt vuxit ihop som ett par. Men med tillkomsten av Amelie så har vi varit väl medvetna att det snart blir dags att flytta till större för lägenheten i Mattby är en tvårummare och vid något skede skall även hon få ett eget rum. Vi har klarat oss bra, förstå inte fel, och vi skulle nog klara oss också ännu bra en tid till men det att vi är medvetna att flytten förr eller senare kommer emot orsakade att vi halft aktivt har kollat på lägenheten. Vi har varit också och titta på några lägenheten men det har alltid varit så kallade precisions slag, mao har vi varit och titta bara på såna lägenheter som verkligen väckt intresse.

Lägenhet 4

Den fjärde lägenheten vi var och se på var en vi enligt förhandsinformationerna en vi verkligen blev intresserade av. Då vi for och se på den så fyllfördes våra förhandstankar och vi beslutade också att ge ett anbud på lägenheten. Efter många om och men så fick vi den glädjande nyheten att vårt anbud godkännts och det bar av att skriva på köpebrevet. Vi betalade 10% av den nya lägenhetens överrenskomna pris, och nyklarna och ägande får vi då vi betalar de resterande 90%. Banken i dessa svåra ekonomiska situation satt som krav att vi skall få vår lägenhet såld före vi tar ut resten av lånet och betalar de resterande 90 prosentten.

Sagt och gjort och nu har vi fått vår nuvarande lägenhet till försäljning. Vi tippar och tecknen visar att vi inte kommer att ha lägenhet länge till försäljning i och med att området är eftertraktat och säkert att bo på. Även kunskapen att små lägenheter säljs snabbare än större gör att vi önskar få vår lägenhet ganska fort såld. Priset har vi också tänkt ut noggrannt så att den inte är för hög men ändå så att vi får det vi vill ha minst, troligen kommer det att en passlig kompromiss som kommer att nöja oss.

Men före vi kommer in i vår nya lägenhet så har vi framför en sak som varken jag eller Annika ser som roligt, och då hänvisar jag såklart till packande och själva flytten. Oj så det känns jobbigt men något som måste göras. Det är så mycke som måste göras då man flyttar.

Det intressanta är det att jag har skickat 6 offertförfrågan till flyttföretag på förhand men har bara fått svar från en…EN! Är det så att de inte vill ha kunder eller vad är det som pågår? Tiden får visa men först måste vi ju få veta när vi skall flytta.

Men sen till den roliga delen, nya lägenheten. Det blir en ganska stor uppdatering i och med att vi flyttar från en tvårummare till fyrarummare. Det betyder att Amelie får ett eget rum men dessutom har vi ett sovrum till som antingen skall bli datorrum eller sen blir det ett barn till, tiden får visa. Det nya hemmet har tapeter som inte kanske är vår största dröm men för att vara tapeter är de helt okej. Vi hade som krav att lägenheten vi flyttar in i skall ha OK köp och badrummet skall vara gjort. Det skall heller inte komma fasadremont eller rörremont. Den här nya lägenheten som är placerad i Esboviken har allt det och lite till. Distansen mellan nuvarande och nya är då alltså cirka 7km och bort från Helsingfors.

Det som bör göras i den nya lägenheten är att golvet behöver slipas, men för övrigt är lägenheten inflyttbar genast, skönt!

Det som såklart är roligt är att vi får vår första gemensamma lägenhet som vi får inreda tillsammans och kanske tar mera inverkan av båda. Nu har ju ändå största delen, alltså stommen av inredning varit Annikas och lite ändringar är gjorda sen jag flyttade in. Detta kommer säkert att orsaka fram och tillbaka disskusioner och kanske lite buttra miner men vi kommer att klara av det nog.

Skall lägga in lite bilder här då jag får samlat in dom från foto arkiven och uppdatera framstegen då de händer. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.