Jonas 30års fest.

Och så är vi inne i sommar månaden, Juni. Underbart. Själv har jag födelsedag andra juni så månaden i sig själv är viktig, men dessutom är jag definitivt en sommar person. Jag tycker inte direkt om vinter och kallt, fast om det blir hyggligt med snö så kan de vara skoj. Det bästa skulle vara att det skulle vara varmt, men ändå snö. 😀

Iom att det är en ny månad så börjar jag med att kolla hur det gått med bloggen och kanske kanske jag kommit upp till mitt lilla mål…

| Månad | Posts |
| 01 | 11st |
| 02 | 11st |
| 03 | 13st |
| 04 | 11st |
| 05 | 12st |

…nopp, inte heller denna månad kom jag upp till 50%, men en bra månad iaf.

Festplatsen Jonas valt är alltså ett ställe som heter Ystävyyden majatalo, kan väl översättas till Vänskapens vandrarhem. Jonas bor nämligen här så det var logist att fixa festen här.IMG_4525  Jonas firar sin 30års dag och då jag hade ledighet att ta ut på arbete, bestämde vi oss att komma hit och stanna lite längre. Själva festen var igår på lördagen men iom att det är så långt från var de flesta av hans komppisar kommer från så blev så gott som alla övernatten här. Så även vi. Jag tog då lite extra ledigt och vi kom redan på fredagen hit, och åker hem på måndagen då de andra redan idag söndag åker. De har ju arbete vilket jag inte har, skönt.

Dessutom kommer det lagom så får jag fira min egen födelsedag som är idag också här, och inte hemma i en liten två het tvåa. Vi har nämligen fått superbt väder. Det har varit som från molnfri himmel alla dagar, 20+ grader alla dagar och en lätt varm bris går som svalkar för att det inte skall bli för hett.

Festprissen Jonas
Festprissen Jonas

Jonas som vi är här och fester primärt är en intressant person som skapar alldeles säkert känslor och tankar i alla han möter. Han är en person som inte lämnar ngn kall, varken man gillar honom eller ej, men personligen har jag svårt att tro att ngn inte skulle tycka om honom. Jonas är en person som tar alla i beaktande.

Killen i fråga har ett starkt behov att studera sig själv, sina tankar, känslor och erfarenheter. Han vill förstå hur psykologi fungerar i olika människor och har bar blivit riktigt duktig att tyda olika tecken och signaler. Det bästa är det att han genuint gör det av pur intresse och vilja att förbättra sig och hjälpa andra också. Han pronglar inte sina tankar och åsikter på ngn, men ger dem vid behov och önskan i ett konstruktivt sätt.

Jag träffade Jonas första gången då jag började arbete i nuvarande arbetsgivare då han var en kollega i lokal supporten. Det som starkt band oss ihop var det att vi båda har svenska som modersmål och då företaget stoltserar sig i att vara ett Finskt företag så v

ar det skoj att också kunna snacka svenska. Vi mötte varandra även på ett helt annat plan än bara yrke fort och det har lett till att vi blivit goa vänner. Vi har inte ett stort krav eller behov att talas till alla dagar, eller ens varje vecka. Men varje gång vi träffas eller är i kontakt känns det som om inget skulle ändra men ändå har vi alltid massor att berätta och prata om.

Då Jonas flyttade till andra uppgifter inom företaget så var det första gången vi inte träffades dagligen i arbete och sen kom dagen han och sin partner väntat och hoppas på länge. De packade väskan och for på en resan runt världen. Dom höll blogg under sin resan och den hittas HÄR, länken hänvisar till Finska sidan men de har nog också en sida för Engelska. Jag rekomenderar att läsa för de har hållit detaljerat koll och kan ge goda tips om finanser för en sådan resa och de tar också upp saker man inte skulle kanske genast tro på om man själv tänker resa länge.

Men nu är vi då i Finland och närmare sagt i Salo som är mot Åbo hållet men mellan Åbo och Helsingfors. Det har varit under veckoslutet intressant att se Jonas vänner och se olika stils människor han fångat runt sig under alla åren. Vi är här då hela familjen och det orsakar ju nog det att vårt spenderande är lite annorlunda en de andras iom att vi har vår söta tös med oss. Bra har det gått och vi har nog kunnat delta i firande så mycke vi velat.

Ystävyyden majatalo markerad på kartan.
Ystävyyden majatalo markerad på kartan.

Alla har också haft förståelse att vi inte kanske kan vara riktigt lika intensivt med i gruppen och värför vi sitter i skuggan då andra sitter ute i solen. Som skrivet iaf så har det varit och är skoj hela tiden. Om själva platsen så är den underbar. Detta är inte ett hotell och inte heller ett motel. Som en sorts vandrarhem var man kan bo en kort stund, eller längre tider. Det är ett stort hus som man har egna rum som har egen toalett men inte annat. Man kan antingen ha hel, halvpensionat eller sen kan man helt enkelt göra så att man betalar för boendet med att göra arbete för platsen.

Detta skapar ett ganska intressant och varierande gäst klientel, vilket ägaren och andra som bor här önskar och hoppas på. Folk kommer med alla möjliga olika bakrundar och alla sätter sin egen prägel på platsen. Stället är därför också präglad av gäster och tidigare boende och hela platsen är fylld med allt från kant till kant vad kommer till prylar och dekoration.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.