Tänään ja huomenna.

Tänään on yhdet kisat alkanut ja huomenna toisen lajin kauden tärkeimmät ottelut. Mistä on kyse, no jääkiekosta ja käsipallosta.

Jääkiekon MM-turnaus alkoi tänään ja sehä alkaa niinkuin aikasemmin isoin lööpein ja monen voimakkaan tuntein. Viime vuonna oli lippujen hinnat, tänä vuonna kokematon Suomen joukkue. Jalonen joka nimitti joukkueen aikasemmin aiheutti suuren aallon keskusteluita sekä ihmisten tunteiden ulosannilla. On ollut kommentteja että joukkueesta puuttuu rutiini, kokemusta ja tähtiä. Myös “vanhojen” tähtien kieltäytyminen on nostettu monen lehden lööpeille ja jääkiekko vaikuttajat kuten Juhani Tamminen ja Hjallis Harkimo on asiasta huomauttanut niin monessa mediassa kuin mahdollista. Melkein jokaisessa esiintymisessä on nostettu esille. On kirjoiteltu Twitterissä sekä muissa SOME:ssa. leijonat

Se joka tosin on mielenkiintosta että kun Hjallis puhuu siitä että MJ-pelit ovat kiinnostaneet silloin kun pitää päästä rahakaukaloihin niin nyt kun muutama taala on taskussa ei kiinnosta, niin heräsi minulla kysymys siitä että nämä kokemattomat pelaajat jotka nyt ovat maajoukkueessa niin eikö Harkimon väittämä sitten tarkoittaisi sen että nämä kaverit ovat nyt sit nälkäiset ja tee kaikkensa jotta ottelu voitetaan ja he saavat sitä kunniaa?

Onko siis parempi ottaa kokeneitä ei ehkä niin nälkäisi kavereita joukkue täyteen vai ottaa uusia kavereita joka menestys sata varmasti kiinnostaa?

Tottakai, onhan kokemuksella ja osaamisella arvonsa, mutta miten silloin kun he tulivat maajoukkueeseen, eikö he ollut silloin samassa tilanteessa. Onhan se aika kova lähtee arvokisojen lopputurnaukseen 11 debyytin tekevällä pelaajalla, kun koko joukkueessa on 22 henkilöä. Mutta eikö se ole vähän uuden joukkueen ala-arvioimista että heill ei anneta täysi luottamus ja arvostus sekä tsemppi?

Ja samalla herää kysymys että onko lehtien palstat ja radioaallot se oikea paikka käydä keskustelua ja suoraan teilata ne pelaajat jotka ovat kiittäneet kutsusta mutta jättäytynyt  pois?

Oli miten oli ja toivotan leijonille onnea ja menestystä. Toivottavasti uudet nälkäiset kaverit tekevät kaiken maajoukkueen eteen.

Huomenna sitten koittaa minulle odotettu aika kun käsipallo miesten finaalit. Finaaleissahan kohtaa Riihimäen Cocks ja Helsingin Dicken. Minun silmissäni Riihimäen joukkue lähtee ennakkosuosikkina. Vaikkakin he puolivälieräotteluissa ja semifinaaleissa hävisi ottelut niin heillä on mielestäni himpun verran vahvempi joukkue. Vaikka Dicken omaa viime kauden mestarijoukkueen runkopelaajia niin avauskokoonpanon takana seisoo aika nuori ja kokematon joukkue. Valdar Noodla on kokenut paljon ja on pätevä pelaaja niin hän ei korvaa tarpeeksi jos esim Benny Broman jää pois loukkaantumisen takia. Tätähän en todellakaan toivo mutta peli on peliä.

Myös Patrik Roslanderin loukkaantuminen viimeisessä semi-ottelussa on suuri kysymysmerkki. Vaikka ehkä toivonkin niin en kuitenkaan usko että Dicken mestaruuden voittaa mutta yhden pelin he varmaan saavat ryövättyä Cocksilta. Näin ollen mestaruus menee 3-1 Riihimäellä.

Huomenna on ensimmäinen peli siis ja se pelataan Riihimäellä ja jos Dicken haluaa ottelun ryövätä on se joko tehtävä heti ensimmäisessä tai sitten ensimmäisessä kotipelissä joka pelataan jo sunnuntaina. Sen minkä kuitenkin toivon sydämen pohjalta on se että pelit ovat tasaisia, kovia mutta puhtaita ja katsojille tarjotaan parasta. Nyt varsinkin kun pelit tulevat Urho TV:ltä suorana. Ei muuta kun lycka till molemmille joukkueille.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.