Hjärtats andra halva

Då man söker partner åt sig själv så är det på så otroligt många plan man söker, att det ibland kan kännas omöjligt att hitta åt sig sin stora kärlek. Vissa går helt på utseende, andra helt på “det inre” i den andra. Många vill inte medge att det inverkar att hur personen ser ut, utan det är bara det inre som inverkar och andra kan inte förstå människor som säger så.

Heart

Jag kan inte säga att jag alltid skulle ha vetat exakt vad jag vill ha, men jag har varit ganska säker på att då det gäller så vet jag om det. Under mina få futtiga levnadsår så har jag inte haft många flickvänner, och fast det i början varit blommor, choklad mm så vid ngt skede har jag börjat inse att något inte stämmer in i min dimmiga och oklara bild av vad jag tänkt mig.

Nu har jag då under förra året gått och förlovat mig, och också skaffat familj med min bättre halva, och fast förhållandet i själva verket är ganska nytt och kortvarigt så måste jag medge att jag nu är säker på att detta är det jag vill ha. Min förlovade har en idrottssida och bakrund som gör att vi förstår varandra bra där. Min förlovade har ett analytiskt sätt att fundera på saker som kompletterar min. Min förlovade gör mig glad och speciellt tillfreds med mina vridna interna tankar. (OCH hon är i mina ögon fantastiskt snygg). 😉

Det finns nog sidor i henne som jag inte skulle ha trott att mit livs kärlek kommer att ha, men sen igen så är det så himla konstigt? Hon är kanske inte lika extrovert som jag, men när hon blir bekväm och till ro med den andra, pratar hon nog som gladeligen i samma kvantiteter som jag. Jag hade kanske tänkt mig att jag skulle bli tillsammans med en liknande extrovert som jag, men kanske det är just det som är så bra med oss, jag är den som gör första kontakten och då den “muren” är bryten så hakar Annika på. Det som dock Annika har starkt, som jag också skulle ha sagt mig önska i mitt kommande förhållande, är kunskapen att utmana mig och mina tankar. Och det gör hon vid behov. Under dessa få månader vi har varit ihop så lyckas hon föra mina tankar och värderingar till nya nivåer jag inte trodde jag skulle ha. Heart of hearts.

Och just som jag trodde att jag förstår de flesta vinklar på saker så komme den där Annikas “vänster hooken” och överraskar mig, samt utmanar mig att se saker från ny vinklar igen. Det som också gör att vi passar bra tillsammans förutom idrott och speciellt handbolls intresse är andra fritids värderingar. Vi båda kan vara nöjda med att sitta vid en dator i ngt antal timmar för oss själv. Vi båda gillar att ta reda på nya saker. Vi båda gillar statistik och analyserande. Vi tycker om att sitta stilla och njuta, men där emellan flyga och flänga. Vi är båda familje- och släkt kära och värderar dem högt. Det finns så mycke som vi är kompatibla med att det skulle kunna bli en maffig lista ifall jag skulle räkna upp allt.

Det som många kanske skulle fråga, skulle vara det att vad är det som vi inte är helt entydiga med. Tja, Annika är då matematiker, vilket jag aldrig skulle ha kunnat tänka mig att börja sällskapa med. Detta för att matematiker ofta har en så djup analytisk sida som inte många andra förstår, eller så tror många iaf. Annika kan analysera och i många fall över analysera saker som kan reta upp mig, men det är ändå mera sällan det går så långt.

Annika har också en kunskap att vara tankspridd och det kan ibland reta upp mig lite, men det är väl så med enormt smartta personer. Det sägs ju samma om t.ex. Einstein. 😉

Något annat Annika är som jag aldrig skulle ha trott att min flickvän, förlovade eller fru skulle ha varit var vegetarian. Jag är inte anti-vege, men jag måste nog handen på hjärta medge att jag inte heller är eller var pro-vege före vi började sällskapa. Orsaken värför detta dock fungerar är det att Annika godkänner att jag inte är vegetarian. Ifall hon inte skulle ha varit okej kan det nog vara att det aldrig skulle ha blivit ngt mellan oss. Det som också är en liten livlina här är det att Annika äter fisk och havskreatur vilket jag tycker massor om.

Men till baka till detta med att utmana mig i disskussion, idag till exempel hade vi en intressant debatt om försäkringsbolag och allmänna bilden folk har om dem. Annika jobbar då alltså på ett så det var en ganska livlig och väldigt intressant disskusion. Denna disskuision, fast också vi båda hade tidvis smått svårt att förstå varandras synpunkter och ställningar så var ändå till en stor del konstruktiv, och då vi debatterar ngt så är det inte så att det alltid slutar med gräl, tvärt om, många gånger stiger går vi vidare i saker med en ömsesidig bättre förståelse av varandra.

Det som också är underbart med Annika är snabbheten hon haft i att lära känna och tolka mig. Hon ser fort ifall inte allt är som det ska, och hon har en kunskap att se igenom mig som om det var glas hon hade framför sig. Det hon också har som överraskar mig gång på gång är ett siffer minne, men är det så konstigt, hon är ju matematiker. Hon kommer ihåg datum som inte fastnar för mig överhuvudtaget. Ringar

I ett avsnitt av tv-serien How i met your mother hade de som tema att i alla parförhållande är den ena parten den som “nöjt” sig med mindre än den skulle kunna få och den andra har lyckas fånga ngn åt sig som inte man borde komma åt, och i vårt förhållande så är det nog definitivt så att jag är den som lyckas få ngt jag kanske inte borde ha lyckas få. Dag efter dag beundrar jag och älskar jag Annika mera än dagen innan. Jag kan vakna på morgonen, dö-trött och släpa upp mig från sängen och inte ha en redig tanke i huvudet, men detta korrigeras snabbt då jag ser Annika. Dö-trött är jag ju nog men på gott humör iaf. 😉

Om det är något jag verkligen hoppas är det att vi har massor år framför oss och att vi får leva dem tillsammans och friska och att vår kära dotter fullför det underbara liv vi redan har. Då jag ser på vårt liv just nu tycker jag att det är perfekt, kan inte bli bättre,  och så vet jag att Annika ändå lyckas förbättra det iaf.

Andreas ❤ Annika

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.